Hé Yopa

Hé Yopa

Opa’s en oma’s opgelet!

[Blog] Voorlezen! Het Opa-boekje van uitgeverij Ploegsma Op avontuur met opa  is uitvoerig voorgelezen op de Opa/Oma-dag van kinderopvang van kleinzoon. Wat een feest. Bij Partou Flipjesstraat Almere hebben de begeleiders een leuk programma opgezet. Yoga met kleinkind. Een Opa die kinderliedjes speelt op een euphonium.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Opa Jan zakt door zijn stoel

Opa Jan zakt door zijn stoel

Eerst voorlezen, dan naar het museum en naar het straatje van Jan Boel

[Recensie] Kunstschilder Marius van Dokkum met een eigen museum, heeft ook een serie kinderboeken geschreven. Opa Jan zakt door zijn stoel is het zesde boek uit de serie Opa Jan. En als kunstenaar heb je natuurlijk je eigen boek geïllustreerd.

De inspiratiebron van deze boeken is schoonvader Jan Prins geweest.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

Met opa naar de dierentuin

[Recensie] Polle gaat met opa naar de dierentuin en heeft allerlei bijzondere vragen over de dieren die zij samen zien. Op elke twee bladzijden stelt Polle een vraag over een eigenschap van het dier. Er worden geen pasklare antwoorden gegeven. Door naar de mooie gekleurde illustraties te kijken gemaakt door Alice Hoogstad, kan een kind zelf antwoorden bedenken.

Lees verder...

Met opa op avontuur

Met opa op avontuur

De zolder als avonturenpark

[Recensie] Bram wil op een regenachtige dag wat doen. Samen met opa. Hij wil samen avonturen beleven. Opa weet wel waar ze naar toe kunnen. Naar de zolder.

Zoals hele jonge kinderen hun eigen wereld kunnen scheppen, zo doen Bram en opa dat op hun avonturenreis. Fantasie gebruiken. Wat ze op zolder vinden,

Lees verder...

Code kattenkruid

Code kattenkruid

Iedereen zou zo’n opa willen hebben!

[Recensie] De opa van Stijn zal nog maar een paar maanden leven en hij weet meteen hoe zijn leven af gaat lopen: hij kiest voor euthanasie. Maar voordat de opa van Stijn dit gaat doen, wil hij nog een fietstocht maken met Stijn. De familie van Stijn is erg ongerust, want zo’n oude opa op de fiets is toch heel gevaarlijk?

Lees verder...