Understanding horse performance

Understanding horse performance

Het probeem van je paard: brein, pijn of training?

[Recensie] Understanding Horse performance is een informatief paardenboek. Momenteel alleen nog in het Engels uitgegeven. De auteur Sue Palmer vertelt in haar voorwoord dat ze eigenlijk al haar hele leven “in de paarden zit”. Diverse banen zoals groom, instructeur en ruiter brachten haar tot de conclusie dat dit niet was wat ze tot  haar pensioen wilde doen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Handboek vrijheidsdressuur

Handboek vrijheidsdressuur

Een pad van luisteren, communiceren, vrijheid en plezier

[Recensie] ‘Eva Roemaat’ en ‘Jesse Drent’ zijn inmiddels echte begrippen geworden in de wereld van de vrijheidsdressuur. Beide begonnen met vrijheidsdressuur vanuit een wens. De wens om anders met hun paarden om te gaan, dan ze tot dan toe gewend waren. Ze vertellen in het boek over hun eerste jaren met Shilas (Eva) en Andorra (Jesse).

Lees verder...

Je paard succesvol trainen

Je paard succesvol trainen

Paard in balans brengen

[Recensie] Je paard succesvol trainen is één van de beste informatieve paardenboeken die ik in lange tijd gelezen heb. Een ‘must-read’ voor elke paardeneigenaar. Karin Leibbrandt is dierenarts, revalidatietrainer en beschikt over een hoop kennis en kunde. Vanuit haar werk als dierenarts, kwam ze er achter dat veel problemen en blessures trainingsgerelateerd waren.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Paardsignalen

Paardsignalen

Kijken naar paarden

Het paardenboek Paardsignalen is een praktisch boek met tips over hoe je zo goed mogelijk voor je paard kunt zorgen. Diverse onderwerpen komen aan bod. Denk aan:

  • Gedrag en lichaamstaal
  • Voeding en drinken
  • Stalling
  • Verzorging
  • Omgaan met paarden
  • Rijden

[Recensie] Waar Steenbergen en Hulsen veel op wijzen is dat je vooral heel erg goed moet kijken naar je paard (en naar paarden in het algemeen).

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Paardentaal

Paardentaal

Een onmisbare gids voor paardeigenaren

Het boek Paardentaal is geschreven door Sharon Wilsie. Zoals de naam al verklapt, gaat dit boek over paardentaal. Ze heeft maandenlang bestudeerd hoe paarden met elkaar communiceren. Ze is gaan uitproberen wat er gebeurt als ze zélf gebruik maakt van diverse ademhalingen, aanrakingen, gebaren en rituelen. En het levert bijzondere resultaten op.

Lees verder...

Paard & ruiter

Paard & ruiter

Op de steppe van Mongolië

[Recensie] Voor wie met Paard en ruiter hoopt op een compleet overzicht van de geschiedenis van de stepperuiters van Mongolië wordt teleurgesteld. Wie echter geïnteresseerd is in een aanvulling op de tentoonstelling bij het Allard Pierson Museum [[2012/red] vindt met deze catalogus precies wat hij of zij verlangt. De catalogus bevat vrij gedetailleerde beschrijvingen en onderzoeken van een aantal thema’s die ook in de tentoonstelling aan bod komen: de ruiterkleding,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld