Een land zonder grenzen

Een land zonder grenzen

Verslag van een uitzichtloos conflict

[Recensie] Voor het verslag van een reis door Israël en de bezette gebieden is Land zonder grenzen een intrigerende titel. Nergens vinden we zulke zwaar bewaakte grenzen en absurde grenscontroles. Toch probeert Nir Baram één land te zien met twee bevolkingsgroepen die elkaar in zijn ogen uiteindelijk toch een keer zullen moeten zien te vinden.

Lees verder...

De pianist uit Yarmouk

De pianist uit Yarmouk

Pianist tussen de puinhopen

“Volgens mij is het beter om te zingen terwijl je op je dood wacht.” Het indringende verhaal van ‘de pianist van Yarmouk’ vervult de westerse lezer met schaamte.

[Recensie] Een man zit achter een piano, midden tussen de Syrische puinhopen. Die man is Aeham Ahmad, een Palestijn, en zijn foto ging de hele wereld over.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Hipsters, baarden, martelaren

Hipsters, baarden, martelaren

De Groene Amsterdammer? ‘Erg links en anti-Joods’

[Recensie] Kritiek komt in Israël soms uit onverwachte hoek. Nadat de linkse Israëlische journalist Gideon Levy had geschreven dat zelfs honden beter worden behandeld dan Palestijnen, werd hij overspoeld met boze reacties. Afkomstig van Israëlische dierenvrienden die het schandalig vonden dat hij onschuldige honden had vergeleken met Palestijnen. De anekdote is afkomstig uit Hipsters,

Lees verder...