Afvallige – deel 1

Afvallige – deel 1

Paulus op weg naar Damascus

[Blog] Muhammad Mansur (1871-1918) had er schoon genoeg van. Dat de Britten in feite de macht uitoefenden in Egypte was nog tot daar aan toe, maar dat in hun kielzog christelijke missionarissen probeerden de eenvoudige boerenbevolking van hun islamitische geloof af te brengen, dat ging hem te ver. Als alumnus van de prestigieuze al-Azhar universiteit in Cairo en sheikh van de moskee van een districtshoofdstad in opper Egypte besloot hij daar iets aan te doen: hij zou een boek schrijven dat voor eens en voor altijd gehakt zou maken van dat malle christelijke geloof.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Verbonden en vervreemd

Verbonden en vervreemd

Over de God van Paulus op de Areopagus

De schrijver

Wim Dekker is emeritus-predikant in de Protestantse Kerk. Een rode draad in zijn loopbaan is zijn bezinning op de missionaire roeping van de kerk in een seculiere, postmoderne tijd. Hij was jarenlang betrokken bij de IZB, ‘vereniging voor zending in Nederland’. Met dit boek schrijft hij het derde deel van wat nu een trilogie genoemd wordt.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

God ontmoeten in Paulus

God ontmoeten in Paulus

Een ware katholieke geest

Recensie van Rowan Williams, God ontmoeten in Paulus.

De schrijver

Rowan Williams is een van de meest respectabele theologen ter wereld. Bij een groot publiek is hij vooral bekend als aartsbisschop van Canterbury, het hoofd van de Anglicaanse kerkgemeenschap. Dit ambt bekleedde hij van 2002-2012. Williams is echter vooral een academisch theoloog,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: