Kip zonder kop!

Kip zonder kop!

Ergens van binnen doet het pijn. Veel pijn

[Recensie] In elkaar krimpen. Uitgelachen worden. Het boek confronteert je meteen met het gevoel dat kip Alice heeft. Niet begrijpen waarom “ze” jou moeten hebben. In prachtige taal wordt verteld dat kip Alice veel pijn heeft. De “je-doet-me-verdriet-pijn”.

De titel van het boek zie je terug in de tekening die kip Alice van zichzelf maakt,

Lees verder...

Oog om oog

Oog om oog

Pareltje voor in je boekenkast!

[Recensie] Jaap-Jan gaat studeren en is vastberaden om er nu wel bij te horen. Vanaf de basisschool is Jaap-Jan gepest door Ivar, een gemeen klasgenootje dat telkens het leven van Jaap-Jan volpropte met angst. Nu Jaap-Jan psychologie gaat studeren en op kamers gaat, wil hij zijn leven totaal veranderen. Een nieuwe opleiding, een nieuwe stad,

Lees verder...

De waarheid volgens Mason Buttle

De waarheid volgens Mason Buttle

In alles een anti-held

[Recensie] Mason Buttle is een anti-held. Hij is vrij stevig en heeft een aandoening waardoor hij overmatig zweet. Daarbij komt nog dat hij niet goed kan lezen en schrijven, wat zijn zelfvertrouwen niet ten goede komt. Een ideaal pestdoelwit en hij doorstaat de tocht van school naar huis dan ook zelden zonder butsen. Hij wordt door jongens uit de buurt met appels bekogeld uit de boomgaard die bij hun eigen verwaarloosde boerderij hoort.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Justins rivaal

Justins rivaal

Praat met iemand die je vertrouwt

[Recensie] Na het sterke Ali’s oorlog  en het minder geslaagde Xinia’s wraak is dit alweer het derde boek dat Lydia Rood baseert op haar ervaringen als Schoolschrijver. Qua literaire en stilistische kwaliteit zit het tussen die twee eerdere boeken in, maar wat betreft relevantie en urgentie scoort Rood opnieuw hoog.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: