Toevluchtsoord

Toevluchtsoord

Klassiek horrordrama met Sciencefiction elementen

[Recensie] Opgebouwd in vijf akten lijkt dit een Griekse tragedie. Een groep vrienden, bevriend sinds de middelbare school, ontmoet elkaar jaarlijks op een schitterende locatie in het Andirondackgebergte.  Een blokhut is hun verblijfplaats, mooi gesitueerd aan een meer. Zeven vrienden, Maude, Lars, Jennifer, Jonathan, Megan, Jeffery en Jack vormen de groep . Beide thema’s,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Denk aan mij

Denk aan mij

Kende Lizzie haar man wel echt

[Recensie] Sabine Durrant is schrijfster, journaliste en woont en werkt in Londen. Denk aan mij is haar tweede thriller. Voor mij is dit de eerste kennismaking met het werk van Sabine Durrant. Eentje die ik niet snel zal vergeten.

De man van Lizzie is overleden bij een eenzijdig auto-ongeluk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Therapie

De Therapie

Wat gebeurde er met Josy?

[Recensie] Psychiater Victor Larenz is radeloos. Zijn 12-jarige dochter Josy is erg ziek, maar geen enkele specialist kan de oorzaak van haar ziekte verklaren. Vol wanhoop gaat Victor van dokter naar dokter, op zoek naar hét remedie om het leven van zijn dochter te verbeteren. Maar wanneer Josy plotseling verdwijnt en niet meer terugkeert,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zeg dat je van mij bent

Zeg dat je van mij bent

Het verlies van je kind: over rouw, schuld en obsessie

[Recensie] Zo’n twintig jaar geleden verdween Alice, het dochtertje van Stella Widstrand, spoorloos uit de kinderwagen tijdens een bezoek aan het strand. Alhoewel haar lichaam nooit werd gevonden, werd ze toch dood verklaard. Stella die al lang niet meer samenleeft met de vader van Alice, is psychotherapeute geworden.

Lees verder...

Veenbrand

Veenbrand

Moderne Crime Noir

[Signalering] Met Veenbrand heeft de Noorse schrijfster Karin Fossum weer een literaire thriller afgeleverd van zeer hoog niveau. In de zeer prettige en verzorgde stijl, die ook alle eerdere boeken van Karin Fossum kenmerkt, wordt een verhaal uitgewerkt dat uiteindelijk eindigt met een fatale afloop. Karin Fossum verstaat de kunst om de omstandigheden die leiden tot een moord tot op het bot te fileren.

Lees verder...

De fluisteraar

De fluisteraar

Bevangen door angst na een anonieme bedreiging

[Recensie] Karin Fossum durft risico te nemen in haar reeks boeken met Konrad Sejer als hoofdpersoon. De wijze van schrijven en de manier waarop Karin Fossum haar thrillers vormgeeft kunnen aanzienlijk verschillen. De fluisteraar is een zeer geslaagd voorbeeld hiervan. In alweer het veertiende deel van de reeks boeken met Konrad Sejer,

Lees verder...

Drie meter onder nul

Drie meter onder nul

Een moderne Raskolnikov

[Recensie] Opeens heb je het, je wordt conducteur. Deze oude reclameslogan van de Nationale Spoorwegen zou in een iets andere versie zomaar van toepassing kunnen zijn op de anonieme vrouwelijke hoofdpersoon in Drie meter onder nul. Alleen besluit de hoofdpersoon geen conducteur te worden, maar een moordenaar. Dat is voorzichtig gezegd een nogal opmerkelijk begin.

Lees verder...

Rusteloos land

Rusteloos land

Spitten op de heidevelden van Exmoor

[Recensie] Rusteloos land is de debuutroman van Belinda Bauer (1962) en verscheen in 2009 in Engeland onder de titel Blacklands.In deze literaire thriller, zoals op de omslag vermeld staat, maakt de lezer kennis met de twaalfjarige Steven Lamb. Hij woont met zijn moeder Lettie, broertje Davey en zijn oma in het dorpje Shipcott aan de rand van de heidevelden van Exmoor.

Lees verder...

Wat de jongen zag

Wat de jongen zag

Degenen van wie je houdt doen je het meeste pijn

[Recensie] Op de achterflap van dit boek staat “een psychologische thriller over de kwetsbaarheid van familiebanden”. Klinkt veelbelovend. Het boek gaat over Alex en Millicent Mercer die met hun 11-jarige zoon Max in de Londense wijk Crappy wonen. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Alex.

Alex en Max belanden tijdens de zoektocht naar hun kat in het huis van de buurman.

Lees verder...

Kleine zwarte leugens

Kleine zwarte leugens

Wraak op de Falklandeilanden

[Recensie] Catrin Quinn is mariene bioloog die op de Falkland eilanden onderzoek doet naar walvissen. Zij was sinds haar vroegste jeugd bevriend met Rachel Grimwood. Aan deze vriendschap kwam drie jaar geleden een abrupt einde toen door een onoplettendheid van Rachel de twee zoontjes van Catrin bij een ongeluk om het leven kwamen. Catrins leven werd erdoor verwoest en in dit leven zonder toekomst zint zij op wraak.

Lees verder...