I love chocolade

I love chocolade

Informatie en recepten

[Recensie] Er zijn best veel kookboeken over chocolade en dan vooral over het gebruik van chocolade in de patisserie. In de meeste kookboeken vind je alleen niet zoveel achtergrond informatie over het product chocolade an sich. Dit boek van Dom Ramsey staat er vol mee!

Het boek is stevig van omvang maar heeft een handzaam formaat.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De nieuwe Franse keuken

De nieuwe Franse keuken

Bocuse bracht licht en lucht in de Franse keuken

[Recensie] Zelfs mensen die niets over hem weten herkennen de naam Paul Bocuse. Vrijwel iedereen heeft die naam ooit weleens gehoord. Paul Bocuse wordt over het algemeen beschouwd als één van de grootste koks en fijnproevers van de twintigste eeuw. Hij is een belangrijke vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine en heeft in zijn veertigjarige carrière drie Michellinsterren voor zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges gekregen en heeft heel wat kookboeken op zijn naam staan.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Altijd ijs

Altijd ijs

Ook zonder ijsmachine altijd ijs

[Recensie] In 2016 kwam Marleen Visser’s eerste kookboek Altijd IJs uit. Haar grote passie is koken en fotograferen. En dat is te zien, zowel op haar foodblog sharelovenotsecrets als het bedrijf waarmee ze aan de weg timmert in de food sector.

Het is maar goed dat je niet aankomt van het kijken naar de prachtige foto’s van ijsjes in Altijd IJs.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het boek van Jet

Het boek van Jet

Aan alle kanten wat dunnetjes

[Recensie] Na een review van het laatste boek van Rens Kroes deze keer een recensie van Het boek van Jet. Heeft Rens Kroes een beroemde zus, Jet van Nieuwkerk is de dochter van De wereld draait door presentator Matthijs van Nieuwkerk. Jet schrijft onder andere voor het online magazine amayzine.com.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het verleden op je bord

Het verleden op je bord

Eten van lang geleden

[Recensie] Wie denkt dat mensen in de 15e en 16e eeuw geen tafelmanieren hadden vergist zich. Er golden regels die aan menige tafel vandaag de dag niet zouden misstaan. Erasmus schreef er in 1530 al over en hij was niet de eerste. Wat de tafelmanieren uit die tijd allemaal inhielden kun je lezen in het boek Het verleden op je bord van Christianne Muusers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Plant Pharmacy

The Plant Pharmacy

Koken met de kracht van de natuur

[Recensie] De ongekroonde koningin van de veganbeweging in Nederland, Lisette Kreischer, bracht onlangs een nieuw boek uit. Groente uit zee gooide internationaal hoge ogen en ook de nieuwe aanwinst The Plant Pharmacy belooft veel goeds.

Planten verdienen een hoofdrol in ons leven: niet alleen zorgen ze voor onze zuurstof en voeden ze ons,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Picknick

Picknick

Binnen opeten mag ook

[Recensie] Ik kan bijna niet wachten tot het weer lente wordt, mijn favoriete seizoen. Ik eet graag buiten, dus  nieuwe ideeën voor een picknick zijn altijd welkom. In dit boekje heeft Suzy Ashford 30 picknick recepten verzameld die net even verder gaan dan koude pannenkoeken of belegde broodjes.

Het boekje bevat vijf hoofdstukken: hapjes,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Snel, gezond en lekker

Snel, gezond en lekker

Gezond maar wel met veel spekjes en room

[Recensie] Snel, gezond en lekker wie wil dat nou niet? Zeker in januari met de goede voornemens nog vers in het geheugen (vaker zelf koken, gezond eten). Dus als Sue Quinn ons belooft dat we in 10 minuten (!) iets gezonds op tafel kunnen zetten dan ben ik benieuwd. Sue Quinn is kookboekenauteur en schrijft columns voor onder andere The Guardian.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het beste van Kookschrift van een Kookgek

Het beste van Kookschrift van een Kookgek

Tijdloze gerechten vol joie de vivre!

[Recensie] Op 8 december 2016 overleed de markante Joop Braakhekke die we vooral kennen van zijn restaurant Le Garage en van zijn kookprogramma in de jaren ’90: Kookgek. Braakhekke voegde een vrolijk showelement toe aan het televisiekoken. Op Youtube kun je nog behoorlijk wat uitzendingen terugvinden. Ook schreef hij een reeks kookboeken onder de naam Kookschrift van een Kookgek.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

500 recepten voor jonge koks

500 recepten voor jonge koks

Jong geleerd is oud gedaan

[Recensie] Zeker op het gebied van voeding en koken is het heel belangrijk dat kinderen al jong leren dat prei niet bij Albert Heijn groeit en dat ze leren hoe ze eten zelf smakelijk kunnen bereiden. Het ontdekken van je eigen smaakvoorkeuren en hoe je voedsel zo kunt bereiden dat je vrijwel alles lekker zult vinden is een ware ontdekkingstocht die veel meer kinderen zouden moeten doorlopen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld