Gewoon VolDaan

Gewoon VolDaan

De strijd tegen de kilo’s

[Recensie] Het is weer eens wat anders dan een kookboek. Gewoon VolDaan bevat wel een aantal recepten bevat maar die spelen geen hoofdrol. Dit boek gaat over de eeuwige strijd tegen de kilo’s. Een strijd die veel mensen kennen. Ook Daniëlle Zwanink kent die strijd. Het lukte haar om 23 kilo af te vallen en eraf te houden.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Kookboek van de Gouden Eeuw

Kookboek van de Gouden Eeuw

Culinaire geschiedenis in woord en beeld

[Recensie] Het Kookboek van de Gouden Eeuw werd op 25 april 2018 gepresenteerd in de Schreierstoren in Amsterdam. Het was een knusse bijeenkomst voor een bijzonder boekje dat de smaak van de Gouden Eeuw op zeer fraaie wijze terugbrengt in de hedendaagse koken. Culinair historica Manon Henzen heeft aan de hand van vlot geschreven hoofdstukjes de diverse aspecten van de zeventiende-eeuwse keuken op papier gezet en geïllustreerd met prachtig historisch beeldmateriaal zoals schilderijen en gravures van Hollandse meesters.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Koken volgens Marcella Hazan

[Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 – 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. Dat ze dat geworden is mag je rustig bijzonder noemen. Marcella Hazan had onder andere biologie gestudeerd aan de Universiteit van Ferrara en trouwde in 1955 met de Italiaanse en in New York opgegroeide Victor Hazan die een gewaardeerd wijnschrijver was.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Downtime

Downtime

Voor Nadine is koken ‘downtime’

[Recensie] We gaan het niet hebben over René Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over Nadine Levy Redzepi. De echtgenote van René en moeder van drie dochters en behalve dat ook nog medewerkster in het sterrenrestaurant van haar man. Overigens hebben ze meerdere restaurants dus je kunt wel zeggen dat deze mensen een druk bestaan leiden.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

I love chocolade

I love chocolade

Informatie en recepten

[Recensie] Er zijn best veel kookboeken over chocolade en dan vooral over het gebruik van chocolade in de patisserie. In de meeste kookboeken vind je alleen niet zoveel achtergrond informatie over het product chocolade an sich. Dit boek van Dom Ramsey staat er vol mee!

Het boek is stevig van omvang maar heeft een handzaam formaat.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De nieuwe Franse keuken

De nieuwe Franse keuken

Bocuse bracht licht en lucht in de Franse keuken

[Recensie] Zelfs mensen die niets over hem weten herkennen de naam Paul Bocuse. Vrijwel iedereen heeft die naam ooit weleens gehoord. Paul Bocuse wordt over het algemeen beschouwd als één van de grootste koks en fijnproevers van de twintigste eeuw. Hij is een belangrijke vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine en heeft in zijn veertigjarige carrière drie Michellinsterren voor zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges gekregen en heeft heel wat kookboeken op zijn naam staan.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Altijd ijs

Altijd ijs

Ook zonder ijsmachine altijd ijs

[Recensie] In 2016 kwam Marleen Visser’s eerste kookboek Altijd IJs uit. Haar grote passie is koken en fotograferen. En dat is te zien, zowel op haar foodblog sharelovenotsecrets als het bedrijf waarmee ze aan de weg timmert in de food sector.

Het is maar goed dat je niet aankomt van het kijken naar de prachtige foto’s van ijsjes in Altijd IJs.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het boek van Jet

Het boek van Jet

Aan alle kanten wat dunnetjes

[Recensie] Na een review van het laatste boek van Rens Kroes deze keer een recensie van Het boek van Jet. Heeft Rens Kroes een beroemde zus, Jet van Nieuwkerk is de dochter van De wereld draait door presentator Matthijs van Nieuwkerk. Jet schrijft onder andere voor het online magazine amayzine.com.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het verleden op je bord

Het verleden op je bord

Eten van lang geleden

[Recensie] Wie denkt dat mensen in de 15e en 16e eeuw geen tafelmanieren hadden vergist zich. Er golden regels die aan menige tafel vandaag de dag niet zouden misstaan. Erasmus schreef er in 1530 al over en hij was niet de eerste. Wat de tafelmanieren uit die tijd allemaal inhielden kun je lezen in het boek Het verleden op je bord van Christianne Muusers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Plant Pharmacy

The Plant Pharmacy

Koken met de kracht van de natuur

[Recensie] De ongekroonde koningin van de veganbeweging in Nederland, Lisette Kreischer, bracht onlangs een nieuw boek uit. Groente uit zee gooide internationaal hoge ogen en ook de nieuwe aanwinst The Plant Pharmacy belooft veel goeds.

Planten verdienen een hoofdrol in ons leven: niet alleen zorgen ze voor onze zuurstof en voeden ze ons,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld