The Plant Pharmacy

The Plant Pharmacy

Koken met de kracht van de natuur

[Recensie] De ongekroonde koningin van de veganbeweging in Nederland, Lisette Kreischer, bracht onlangs een nieuw boek uit. Groente uit zee gooide internationaal hoge ogen en ook de nieuwe aanwinst The Plant Pharmacy belooft veel goeds.

Planten verdienen een hoofdrol in ons leven: niet alleen zorgen ze voor onze zuurstof en voeden ze ons,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Picknick

Picknick

Binnen opeten mag ook

[Recensie] Ik kan bijna niet wachten tot het weer lente wordt, mijn favoriete seizoen. Ik eet graag buiten, dus  nieuwe ideeën voor een picknick zijn altijd welkom. In dit boekje heeft Suzy Ashford 30 picknick recepten verzameld die net even verder gaan dan koude pannenkoeken of belegde broodjes.

Het boekje bevat vijf hoofdstukken: hapjes,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Snel, gezond en lekker

Snel, gezond en lekker

Gezond maar wel met veel spekjes en room

[Recensie] Snel, gezond en lekker wie wil dat nou niet? Zeker in januari met de goede voornemens nog vers in het geheugen (vaker zelf koken, gezond eten). Dus als Sue Quinn ons belooft dat we in 10 minuten (!) iets gezonds op tafel kunnen zetten dan ben ik benieuwd. Sue Quinn is kookboekenauteur en schrijft columns voor onder andere The Guardian.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het beste van Kookschrift van een Kookgek

Het beste van Kookschrift van een Kookgek

Tijdloze gerechten vol joie de vivre!

[Recensie] Op 8 december 2016 overleed de markante Joop Braakhekke die we vooral kennen van zijn restaurant Le Garage en van zijn kookprogramma in de jaren ’90: Kookgek. Braakhekke voegde een vrolijk showelement toe aan het televisiekoken. Op Youtube kun je nog behoorlijk wat uitzendingen terugvinden. Ook schreef hij een reeks kookboeken onder de naam Kookschrift van een Kookgek.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

500 recepten voor jonge koks

500 recepten voor jonge koks

Jong geleerd is oud gedaan

[Recensie] Zeker op het gebied van voeding en koken is het heel belangrijk dat kinderen al jong leren dat prei niet bij Albert Heijn groeit en dat ze leren hoe ze eten zelf smakelijk kunnen bereiden. Het ontdekken van je eigen smaakvoorkeuren en hoe je voedsel zo kunt bereiden dat je vrijwel alles lekker zult vinden is een ware ontdekkingstocht die veel meer kinderen zouden moeten doorlopen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Palomar

The Palomar

Proeven van de Israëlische keuken

[Recensie] The Palomar is een restaurant gevestigd in Soho, Londen. De ondertitel van het boek ‘ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem’ geeft aan dat het boek de keuken uit de Levant (Syrië, Libanon, Israël, Jordanië, Cyprus en een stukje Turkije), Zuid-Spanje en Noord-Afrika beschrijft. Deze landen vormen de thuisbasis van de Israëlische keuken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bollyfood

Bollyfood

Koken met formaat

[Recensie] We kennen kookboekenschrijver, kok en foodfotograaf Jean-François Mallet vooral van Het allermakkelijkste kookboek ter wereld. Maar Jean-François reist ook heel graag over de wereld om vast te leggen hoe er in andere landen gegeten wordt. Eén van die reizen voerde hem naar India en de foto’s en recepten werden vastgelegd in het boek Bollyfood.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Smaakvrienden

Smaakvrienden

Smaak volgens Angélique Schmeinck

[Recensie] De eerste editie van Smaakvrienden is alweer uit 2010. Sinds die tijd is onze culinaire smaak veranderd en gegroeid want dat gaat in een rap tempo. De eerdere uitgaven van Smaakvrienden gingen over groente en fruit. Het beste uit deze twee uitgaven is nu uitgebracht in één boek en grondig herzien en ververst. 

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Beter wordt het niet

Beter wordt het niet

Een ode aan het leven, familie en natuurlijk aan eten

[Recensie] Als culinair meisje, of mevrouw, heb ik een paar helden. Nigella Lawson, Teun van de keuken, Peter Klosse, Johannes van Dam zijn er een paar van. Maar op een absolute nummer 1, onnavolgbaar, met afstand tot de rest: Anthony Bourdain.

Zijn A Cook’s tour is de meest beduimelde,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Slimme eenpersoonsmaaltijden

Slimme eenpersoonsmaaltijden

Maakt voor jezelf koken leuker

[Recensie] We kennen Sam Stern van eerder verschenen kookboeken waarvan Virgin to Veteran het  bekendste is. Het nu verschenen boek Slimme eenpersoonsmaaltijden is net zo groot en stoer als zijn vorige boek en weer net zo handig en slim van opzet. Het boek begint met een inleiding die ons meer vertelt over koken voor jezelf.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld