Hé Yopa!

Hé Yopa!

In een ansichtkaart stappen

[Recensie] Een boek geschreven door Paul McCartney, ja die van the Beatles. En hij draagt ook nog een titel, sir Paul McCartney.

In Hé Yopa! gaat het om Opa die een klein paardenstaartje draagt, er  wat excentriek uitziet en zijn vier kleinkinderen, de “Luitjes”. Alle vijf staan ze afgebeeld op de cover in een kompas,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

This is…

This is…

Geloof in een betere wereld

[Recensie] Ergens rond 1965 wil een jongetje van 10 vreemde landen, volken, culturen en talen kennen. In de bibliotheek leent hij prachtig getekende prentenboeken van München, Londen, Parijs Er staan korte onderschriften bij in een taal die hij niet spreekt of leest, alleen wel eens op de tv hoort spreken.

En als papa,

Lees verder...

Breng mij die horizon!

Breng mij die horizon!

Het ware leven is elders. Filosofische reisverhalen

Met intellectuele reisverslagen laat Jos de Mul zien hoe reizen ons niet alleen iets leert over een andere cultuur, maar ook over de eigenaardigheid van onze eigen denkbeelden.

[Recensie] “Er is nog een andere wereld te ontdekken – en meer dan één! Inschepen, gij filosofen!”, luidt niet alleen het motto van Nietzsche,

Lees verder...

Ultiem bewijs

Ultiem bewijs

Klopjacht op Jezus’ DNA mist tandje zindering

God bestaat en het onomstotelijk bewijs ervoor is er eindelijk. Drie bewijsstukken zijn er die op verschillende plekken op aarde verborgen zijn. Als aanwijzingen zijn er coördinaten van de vindplaatsen. Natuurlijk worden die gevonden en ze leiden naar het DNA van Jezus.

Grootste scoop aller tijden

Ziehier het jongste spektakelstuk van de gereputeerde thrillerschrijver Peter James,

Lees verder...

Snijpunt Isfahan

Snijpunt Isfahan

Een zoektocht van vader en dochter

[Recensie] Maite Karssenberg (1989) schreef een alleraardigst boekje over een onalledaags onderwerp: Snijpunt Isfahan. Hoewel: Een zoektocht van vader en dochter, zoals de ondertitel luidt, geeft het boek een alledaagser tweede thema: de zoektocht van dochter naar vader.

Aan de oppervlakte gaat het verhaal over een vader zoals er vermoedelijk tienduizenden rondlopen: veel te briljant voor deze samenleving en daardoor een beetje tussen de maatschappelijke wal en schip beland.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De wereld rond in een dag

De wereld rond in een dag

40 landen, 40 weetjes

[Tips] Vakantie? Genieten van thuis blijven? Genieten van naar den vreemde gaan? Genieten van korte uitstapjes? Al die verhalen dat vakantie ook stress kan betekenen, lekker over u heen laten gaan. Deze Nieuwsbrief van 27 juli 2019 lezen waarin 6 boeken zijn geselecteerd om  tijdens de vakantie samen te lezen of kinderen zelf te laten lezen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Mijn Berlijn

Mijn Berlijn

Voorpret in Berlijn

[Recensie] Vakantie is niet alleen leuk als je op reis bent. de voorpret en het nagenieten vind ik misschien nog wel fijner! Daarom bladerde ik deze zomer regelmatig in het boek Mijn Berlijn van blogger Marjolein van der Kolk. Zij woont sinds 2006 in Berlijn en weet daarom precies waar je moet zijn.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Wandelen naar wijsheid

Wandelen naar wijsheid

Wijze raad voor de pelgrim

Thomas Hontelez ziet pelgrimeren als een ‘way of life’. Eenvoud en openheid zijn daarvan de kenmerken. Wie deze waarden omhelst, maakt de wereld tot een mooiere plaats.

[Recensie] In 2014 pelgrimeerde Thomas Hontelez (1989) te voet en per fiets van Nederland naar het Turkse Istanboel. Over de reis die hij maakte,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De lange reis

De lange reis

Pluis gaf kopjes tegen Sannes benen

De auteur

Martin Widmark woont in Zweden en zijn boeken worden al meer dan tien jaar door een kinderjury bekroond. Ook worden zijn boeken daar het meest geleend in de bibliotheken. Zijn werken werden vertaald in meer dan 35 landen. Eerst werkte hij als leraar op de middelbare school en gaf hij Zweeds aan immigranten,

Lees verder...

Wolken &c

Wolken &c

Boeiende lofzang op het leven

Donald Niedekker is niet zo’n heel bekende schrijver. Toch heeft hij al aardig wat werken gepubliceerd, zoals romans, dichtbundels, reisboeken en novellen. Zijn eerste roman verscheen in 2002. In de zes jaar daarna kwam er gemiddeld ongeveer één boek per jaar uit, maar in 2008 stokte de productie. In 2015 kwam het weer op gang;

Lees verder...