The Four Horsemen: Hét gesprek dat een atheïstische revolutie ontketende

The Four Horsemen: Hét gesprek dat een atheïstische revolutie ontketende

Met plezier het geloof vaarwel zeggen

[Recensie] Het is moeilijk te zeggen hoeveel mensen ze precies van het geloof hebben afgeholpen. Ik heb het over evolutiebioloog Richard Dawkins, journalist Christopher Hitchens en de filosofen Daniel Dennett en Sam Harris. Het zullen er genoeg zijn. The God Delusion, God Is Not Great, Breaking the Spell en The End of Faith,

Lees verder...

Heavens on earth – the scientific search for the afterlife, immortality, and utopia

Heavens on earth – the scientific search for the afterlife,  immortality, and utopia

Geen hoogvlieger

[Recensie] Mijn laatste vraag aan Michael Shermer in het interview dat ik voor Skepter met hem had, in 2015, waswaarover zijn volgende boek zou gaan. Misschien iets over de toekomst, misschien wel een sciencefictionroman,” was zijn antwoord, en met een beetje goede wil kunnen we die thema’s in zijn nieuwste boek terugvinden.

Shermer begint met een bespreking van wat er in de historie,

Lees verder...

Het vervallen huis van de islam

Het vervallen huis van de islam

De islam dankt haar crisis aan de islam

De Leesclub van Alles publiceert deze weken twee recensies van Het vervallen huis van de Islam van socioloog Ruud Koopmans. Karl van Heister noemt in zijn onderstaande recensie de aanpak van Koopmans “nuchter en wars van taboes “. Aart Broek is kritischer in zijn bespreking.

Lees verder...

Een gebed zonder eind

Een gebed zonder eind

Tussen Nathan de Wijze en De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster

[Recensie] Maar weinig dingen zo leuk als religiekritiek – dat weet je ome Henk ook, en dat is waarom hij niet meer welkom is op de verjaardag van zijn schoonmoeder. Maar religiekritiek is meer dan alleen borrelpraat: sinds de tijd van de oude Grieken speelt het een essentiële rol in discussies over de inrichting van de maatschappij.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Heilige identiteiten

Heilige identiteiten

Islamkritiek voor beginners

[Recensie] Zelfbenoemde politiek incorrecten kunnen opgelucht adem halen: zelfs de linkerzijde van D66 heeft bij monde van politicologe en juriste Machteld Zee toegegeven dat islamisering een probleem is. Het interview met haar in het Algemeen Dagblad van 4 november 2016 naar aanleiding van haar boek Heilige identiteiten: Op weg naar een shariastaat? zorgde voor een lichte schok in fatsoenlijk Nederland.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld