Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn

Uit het leven van ….

[Blog] 2019: Het Jaar van Rembrandt, en het jaar vol evenementen in het teken van Nederlands beroemde kunstschilder. Één van de activiteiten die vanuit huis gedaan kan worden is de site iedereeneenRembrandt. Op de site staan wat suggesties, van posters ophangen tot  de 7 verschillen in de Nachtwacht zoeken.

Lees verder...

Rembrandts Voorleesbijbel

Rembrandts Voorleesbijbel

Verhalende etsen

[Recensie] Een bijzonder verhalenboek, met Bijbelverhalen verteld door Harmen van  Straaten, Bibi Dumon Tak, Joke van Leeuwen, Jan Paul Schutten, Margje & Sjoerd Kuyper. De verhalen zijn gebaseerd op beroemde etsen van Rembrandt. Deze etsen vertellen als het ware verhalen van indrukken die Rembrandt opdeed.

Een samenwerking tussen uitgeverij Terra Lannoo en het Rembrandthuis heeft geleid tot Rembrandts Voorleesbijbel.

Lees verder...

Rembrandt voor kids

Rembrandt voor kids

Iedereen is een kunstenaar

[Recensie] Wil je een kunstenaar worden? Kunnen schilderen zoals Rembrandt dit deed? Met dit boek tover je jezelf om in een echte kunstenaar.

Het boek Rembrandt voor kids begint met wat informatie over verschillende materialen die je kunt gebruiken als je creatief bezig bent. Handige informatie die een kind samen met een volwassene kan doornemen.

Lees verder...

Het meisje van De Nachtwacht

Het meisje van De Nachtwacht

Uit het doek gestapt…..

[Recensie] Al bij het begin van het boek word je in het verhaal van het meisje van De Nachtwacht  gezogen. Zij vertelt over wie zij is, wie er allemaal naar haar komen kijken. Daaruit kun je opmaken dat er heel veel mensen belangstelling tonen voor de Nachtwacht.  Chris Bos laat het meisje in de ik-vorm ook leuke wetenswaardigheden over De Nachtwacht vertellen.

Lees verder...

Rembrandt en het Mauritshuis

Rembrandt en het Mauritshuis

Over de totstandkoming van de collectie

[Recensie] Een van de belangrijkste collecties Rembrandts is te vinden in het Mauritshuis in Den Haag. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt stierf en dat wordt herdacht met diverse tentoonstellingen, zo ook in het Mauritshuis. In de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis worden alle achttien schilderijen die ooit onder de naam ‘Rembrandt’ in de collectie van het museum zijn gekomen belicht.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Maurits Muis en Rembrandt

Maurits Muis en Rembrandt

Een klein grijs wolkje verscheen boven haar hoofd en volgde haar overal

De auteur en illustrator

[Recensie] Ingrid en Dieter Schubert kregen nadat Dieter aan de kunstacademie had gestudeerd een beurs voor de Rietveld Academie. Ze maakten hun eerste prentenboek samen en dat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! Nadat ze een concept hebben ontwikkelend,

Lees verder...

Het grote Rembrandt voorleesboek

Het grote Rembrandt voorleesboek

Kennis maken met de meester

[Recensie] Rembrandt is dood, lang leve Rembrandt! Het is dit jaar 350 jaar geleden dat meester-schilder Rembrandt van Rijn overleed. En dat wordt gevierd met Het grote Rembrandt voorleesboek, uitgegeven door Rubinstein in samenwerking met het Rijksmuseum. In deze verhalenbundel schetsen zeven kinderboekenschrijvers 24 korte verhalen, elk geïnspireerd door één van de vele werken van de kunstenaar.

Lees verder...

Het meisje met de gouden jurk

Het meisje met de gouden jurk

Voorlezen in het jaar van Rembrandt en een kennismaking met de Nachtwacht

[Recensie] Hoezo voorlezen, in het jaar van Rembrandt? Hoezo kinderen kennis laten maken met de Nachtwacht?

Dat kan. Gewoon voorlezen uit het kinderboekje Het meisje met de gouden jurk. In dit boekje maken kinderen kennis met de Nachtwacht en wel door het verhaal van Niesje.

Lees verder...

Rembrandt – Biografie van een rebel

Rembrandt – Biografie van een rebel

Zou zo maar ‘ns kunnen, Rembrandt als rebel

[Recensie] Bij elk herdenkingsjaar van Nederlands grootste schilder, Rembrandt van Rijn (1606-1669) hoort een spektakeltentoonstelling en een (kunst)historische publicatie. Beiden pogen de meester te actualiseren al hebben zijn tijdloze schilderijen, grafiek en tekeningen dat natuurlijk niet echt nodig. Nu, met de 350e verjaardag van zijn sterfjaar, wordt Rembrandt gepositioneerd als dwars kunstenaar die zich handhaafde tussen verschillende sociale klassen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

High society

High society

Op zijn mooist, machtigst en krachtigst

In High society toont het Rijksmuseum Rembrandts Marten en Oopjen als prachtvoorbeelden van het ‘portret ten voeten uit’.

[Recensie] In het oeuvre van Rembrandt zijn Marten Saalmans en Oopjen Coppit uitzonderlijk. Het enige andere portret waarop hij iemand van kop tot teen afbeeldde is het Portret van een man uit 1639,

Lees verder...