De goede zoon

De goede zoon

Een roadtrip in tijd en ruimte

Afgelopen maandag won Rob van Essen de Libris Literatuur Prijs 2019 voor zijn roman De goede zoon. Hierbij de recensie van het winnende boek door Tea van Lierop.

[Recensie] De flaptekst belooft een roman waarin niet meer gewerkt hoeft te worden, iedereen krijgt een basissalaris.

Lees verder...

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

De vier op avontuur

[Recensie] Vier kinderen gaan op avontuur. Omdat ze via een postorderbedrijf het verkeerde pakketje kregen, met een kapot horloge in plaats van het pistool dat ze hebben besteld. Dat postorderbedrijf heet Walker & Dawn, een soort Wehkamp, of voor de jongere generatie Bol.com – maar dan zonder internet. Ze krijgen bezoek van een louche type met opvallend veel belangstelling voor het horloge.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Façade

Façade

Onder je huid kruipende roadtrip

[Recensie] Spanning opbouwen is een belangrijke voorwaarde voor een spannend boek. Zo vanzelfsprekend als dat klinkt, zo vaak moet de lezer zich toch nog door een hoop geeuwopwekkend proza werken om de ontknoping van een thriller te bereiken. Esther Verhoef doet dat anders. In haar boeken trekt ze in korte hoofdstukjes een zenuwslopende suspense-muur op vanaf pagina 1.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Springbonen

Springbonen

Roadtrip door de VS

[Recensie] Springbonen van Wanda Bommer gaat over onderzoeksjournalist Claire Kouwenaar heeft voor haar gezin de ultieme road-trip gepland; ze gaan samen een paar weken op reis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Niet alleen omdat dit een lang gekoesterde wens van haar man Rogier was, maar ook omdat ze het gezin dichter bij elkaar wil brengen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Liefde en geluk

Liefde en geluk

Roadtrip door Ierland

Schrijfster Jenna Evans Welch beschrijft een roadtrip door Ierland van een immer kibbelende Amerikaanse broer en zus.

[Recensie] Zus Addie en broer Ian blinken uit in sport en hopen op basis van hun sportprestaties aangenomen te worden op een universiteit. Als ze geacht worden samen naar Italië te gaan om een vriendin van Addie te bezoeken,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Muggenland

Muggenland

ADHD-proza

[Recensie] Eerder dit jaar is De kids of appetite van David Arnold in Nederland uitgebracht. Niet kort daarna volgt de vertaling van het boek waarmee de de Amerikaanse schrijver debuteerde: MuggenlandDe kids of appetite is een een overvolle en daardoor wat vermoeiende roman maar dat wordt gecompenseerd door een aanstekelijke energie en een ontroerende onderlaag. 

Lees verder...