Uneasy street: the anxieties of affluence

Uneasy street: the  anxieties of affluence

Geboren winnaars

[Recensie] Bent u rijk? En vindt u dat ongemakkelijk? Die vragen worden zelden zo bruut gesteld, en ook Rachel Sherman doet dat niet. Maar ze stelt ze wel, tactvoller, en de antwoorden die ze krijgt, zijn  interessant. Sherman heeft in New York een vijftigtal mensen geïnterviewd met inkomens boven een kwart miljoen dollar per jaar, de meeste zaten zelfs boven het half miljoen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De muur

De muur

[Recensie] Wie het tegenwoordig over een muur heeft denkt natuurlijk meteen aan Trump en zijn muur tussen de VS en Mexico (waarvan de plannen al uit 2006 stammen, onder leiding van Bush en goedgekeurd door onder andere Obama en Hilary Clinton) maar op veel meer plekken op de wereld worden muren opgetrokken. Sinds de val van de Berlijnse muur in 1989 zijn er wereldwijd tientallen nieuwe bijgekomen. 

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Uitstoting

Uitstoting

Eenvoudige wreedheden

Een interview met Saskia Sassen

Met haar confronterende studies rond internationale handel, migratiestromen en de globale stad heeft de Nederlands-Amerikaanse sociologe Saskia Sassen impact gehad tot ver buiten academia. Haar jongste boek Uitstoting herinnert niet alleen aan de transformaties van de voorbije vijftig jaar, maar waarschuwt ook voor wat er de komende vijftig jaar zou kunnen gebeuren.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld