Escaping the rabbit hole

Escaping the rabbit hole

Uit het konijnenhol

[Recensie] Ook de lezer van Skepter zal het wel eens overkomen: een familielid of geliefde blijkt iets te veel gesnoept te hebben van de bedorven vruchten aan de boom der kennis, de schijnbaar voedzame hapjes die met complottheorieën zijn doordrenkt en die uiteindelijk het denken vergiftigen. Is het iemand om wie je geeft, dan voel je je waarschijnlijk ook geroepen de dierbare weer van de ongesteldheid af te helpen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Heavens on earth – the scientific search for the afterlife, immortality, and utopia

Heavens on earth – the scientific search for the afterlife,  immortality, and utopia

Geen hoogvlieger

[Recensie] Mijn laatste vraag aan Michael Shermer in het interview dat ik voor Skepter met hem had, in 2015, waswaarover zijn volgende boek zou gaan. Misschien iets over de toekomst, misschien wel een sciencefictionroman,” was zijn antwoord, en met een beetje goede wil kunnen we die thema’s in zijn nieuwste boek terugvinden.

Shermer begint met een bespreking van wat er in de historie,

Lees verder...

Dear Marcello / Dear Martin: Gardner and Truzzi on skepticism

Dear Marcello / Dear Martin: Gardner and Truzzi on skepticism

Gardner, Truzzi en Gauquelin

Skeptici onder elkaar

De bekende skeptici Martin Gardner en Marcello Truzzi schreven elkaar vele brieven over van alles en nog wat in de drie decennia vanaf 1970. Een deel ervan is nu gebundeld.

[Essay] Gardner en Marcello Truzzi stonden in 1976 aan de wieg van de Amerikaanse skeptische organisatie CSICOP (thans CSI).

Lees verder...

Recensie door:

  • Onbekend

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld