De blauwe kamer

De blauwe kamer

Literaire spankracht om u tegen te zeggen

[Recensie] Toegegeven, we hebben ons enigszins laten enthousiasmeren door de promofilmpjes van De Bezige Bij om Simenon te gaan herlezen. De bevlogenheid waarmee onder andere Bart Van Loo, Sam De Graeve en Claude Blondeel over hun ‘Simenonfilie’ spreken, werkt aanstekelijk. Zelf hadden we Simenon op een andere manier leren kennen. In een ver verleden,

Lees verder…

Dossier 64

Dossier 64

Onopgeloste misdaden in Denemarken

[Recensie] Dossier 64 is het vierde boek in serie Q waarin brigadier Carl Mørck niet opgeloste misdaden onderzoekt. Hij wordt daarin bijgestaan door Assad, een man uit het Midden Oosten met de nodige geheimen en de prettig gestoorde Roos. In Dossier 64 onderzoeken zij de mysterieuze verdwijning van een prostituee.

Lees verder…

Oorsprong

Oorsprong

Da Vinci Code in Spanje

Een nieuwe Dan Brown, dat is wereldnieuws voor de lezers van misdaadliteratuur. Oorsprong doet denken aan Browns grote succes De Da Vinci Code, maar het is ook een ander boek geworden.

[Recensie] Robert Langdon is uitgenodigd om in het Guggenheim Museum in Bilbao een wereldschokkende lezing bij te wonen.

Lees verder…

Waanidee

Waanidee

Totalitair Nederland

[Recensie] Als hij elf jaar oud is komen de ouders van Victor Bronckhorst bij een auto-ongeluk om het leven. Hij wordt door zijn grootouders opgevoed en vooral tussen Victor en zijn opa ontstaat een hechte band. Het geeft Victor een gevoel van trost als zijn opa hem de uitverkorene noemt die een grote taak in zijn leven te volbrengen heeft.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

Het lijk bij de sluis

Het lijk bij de sluis

Afdobberen naar een oude detective

[Recensie] Sinds uitgeverij De Bezige Bij het werk van Simenon herwaardeerde met mooie nieuwe uitgaves, werd onze interesse voor deze Franstalige Belg ook opnieuw gewekt. Aan de detectiveserie over commissaris Maigret – verplichte lectuur in het derde middelbaar – hadden we immers geen goede herinneringen overgehouden. Hoog tijd dus om ons nog eens aan een Maigret te wagen.

Lees verder…

De schuldige

De schuldige

Jongens in de knel

[Recensie] De elfjarige Sebastian Croll wordt ervan beschuldigd de negenjarige Tyler Stokes in de speeltuin van Barnard Park te hebben vermoord. Advocaat Daniel Hunter wordt belast met zijn verdediging. Sebastian geeft tegenover de politie toe met Tyler te hebben gevochten zoals jongens van die leeftijd wel vaker doen maar ontkent in alle toonaarden hem te hebben vermoord;

Lees verder…

De schitterende doden

De schitterende doden

Kijken naar lijken

[Recensie] Eve Singer is verslaggeefster bij iWitnessNews en samen met Joe, haar cameraman, maakt zij reportages over alles wat met de dood te maken heeft. Moorden, verkeersongelukken, zelfmoorden; het maakt niet uit wat het onderwerp is, als de verhalen en beelden maar schokkend en bloederig zijn. Dan vinden er een aantal moorden plaats die de politie het idee geven dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Deze NU

Deze NU

Een race tegen de klok richting een andere dimensie

Thom is bezig met een experiment om zijn geluk te vinden in deze NU of mogelijk in een andere NU. Het verhaal begint met grote vraagtekens over het experiment dat gaande is.

[Recensie] Loïs en Matson zijn beiden student in een van de exacte vakken en vragen zich af of ze in staat zouden zijn om hun keuzes zelf te beïnvloeden.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

Alles verloren

Alles verloren

Het vluchtelingendrama als samenzwering

[Recensie] Op het eerste gezicht lijkt het het zoveelste tragische vluchtelingendrama. Aan het begin van de thriller Alles verloren redden zeilster Tessa Insinger en haar reisgenoot, fotograaf Mortimer Davies die een reportage maakt over vluchtelingen die de oversteek naar Griekenland maken, een 17-jarige meisje uit het water.

Het meisje, Soumaya,

Lees verder…

Dagboek uit de rivier

Dagboek uit de rivier

Verdwijning uit het dorp

[Recensie] Op de achterflap van dit boek staat ‘een subtiele, ingenieuze thriller’. Klinkt veelbelovend! Het boek gaat over Barbara en haar zoon Rens van zeven die na een aantal moeilijke jaren en een vechtscheiding op vakantie gaan met haar nieuwe vriend Robbert. Robbert is uitgever en een van zijn schrijvers woont in de Ardennen.

Lees verder…