Recepten uit Istanbul

Recepten uit Istanbul

In de keuken is het vrede

[Recensie] Istanbul, een stad op het kruispunt tussen Oost en West met de Bosporus als scheidslijn. Een stad waar Arabische, Joodse en Griekse keukens gebroederlijk naast elkaar bestaan en elkaar hebben beïnvloed. Het oude Constantinopel is een stad met een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de huidige, even rijke eetcultuur.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Istanbul

Recepten uit Istanbul

De mooiste tot nu toe

[Recensie] In de serie Recepten uit … (New York, Venetië, Tokyo) is er nu Recepten uit Istanbul. En als ik eerlijk ben (en dat ben ik) dan is dit tot nu toe wel het mooiste deel in de serie.
Na het woord vooraf en de inhoudsopgave krijgen we een plattegrond van Fatih – Het oude Istanbul met een aantal tips en beschrijvingen van wat je tegenkomt tijdens een wandeling door deze wijk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Aytems van Inspiratie

De Aytems van Inspiratie

De  Ottomaans-Mesopotamische keuken vertaald naar het westen

[Recensie] In eerste instantie kun je eigenlijk alleen maar bladeren en je ogen verwennen en laven aan de prachtige gerechten die je in het boek De Aytems van inspiratie krijgt voorgeschoteld. De inleiding lezen komt later wel. Eerst kijken en genieten. Wellicht hoor je dan een zacht stemmetje in je hoofd dat zegt: “Mooi,

Lees verder...

Oklava

Oklava

Recepten uit de Turks-Cypriotische keuken

[Recensie] Oklava is een ode aan de Turks-Cypriotische keuken. Het woord Oklava betekent ‘deegroller’. De schrijfster van het boek, Selim Kiazim, is geboren en getogen in Noord-Londen maar was altijd omringd door Turkse en Griekse Cyprioten die allemaal in dezelfde buurt woonden. Een groot deel van haar familie woont op Cyprus en daar komt ze vaak.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Turks tafelen

Turks tafelen

Recepten voor de Ochtend, Middag, Avond en Na zonsondergang

[Recensie] In Turks tafelen neemt Sevtap Yüce de lezer mee naar haar geboorteland Turkije voor een rondleiding door de Turkse keuken. Ze doet dit door middel van heerlijke recepten, soms ontroerende persoonlijke verhalen en prachtige foto’s. In de inleiding vertelt ze met veel liefde over haar vader die haar de passie voor eten gaf.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld