Verlichting nu

Verlichting nu

Het gaat ontzettend goed met de wereld

[Recensie] Optimisten hebben de naam naïef te zijn, maar optimisten hebben de werkelijkheid dus wel aan hun zijde. Het gaat ontzettend goed met de wereld, op vrijwel elk gebied. Of het nu gaat om levensduur, gezondheid, welvaart, vrede, veiligheid, democratie, kennis, kwaliteit van leven of geluk: er bestaat geen beter moment om te leven dan nu.

Lees verder...

Duistere ecologie

Duistere ecologie

De zoon van Slavoj Zizek en Johnny Rotten

Het klimaatdenken is een oppervlakkige religie geworden, aldus de Britse filosoof Timothy Morton, vol geboden en verboden, waardoor het op termijn steeds meer tegenstand zal opwekken. De weg vooruit leidt volgens hem de diepte in, recht naar ons onderbewuste vol morbide fantasieën over dood en verderf. Welkom in de wereld van de duistere ecologie.

Lees verder...

Dieselgate

Dieselgate

Sjoemelen met uitstootgegevens

[Recensie] In september 2015 is uit een onderzoek van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) en de California Air Resources Board (CARB) gebleken dat de dieselmotoren van Volkswagen een hogere uitstoot hadden dan is toegestaan. Volkswagen had de Amerikaanse autoriteiten om de tuin geleid door alleen tijdens de test de reinigingsbehandeling van de uitlaatgassen volledig in te schakelen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld