The Truth About Fat

The Truth About Fat

Als het makkelijk was om slank te zijn, waren we het allemaal

Ik ontmoette Anthony Warner – biochemicus, kok, blogger over voedsel – vorig jaar persoonlijk, toen we hem uitnodigden voor een lezing naar aanleiding van zijn wereldwijde bestseller The Angry Chef (vertaald als De Eetwijzer). Het is een kleine, slanke man met een heel bescheiden buikje, waarover hij tijdens zijn lezing grappen maakte.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

VET Belangrijk

VET Belangrijk

De veelzijdigheid van vet

In VET Belangrijk – Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers nemen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum je mee tot in de diepste krochten van je lichaamsvet – en laten ze zien dat we eigenlijk echt niet zonder kunnen.

[Recensie] Voor veel mensen is lichaamsvet niets meer dan vervelend spul dat ervoor zorgt dat hun favoriete broek of jurk niet meer past en dat ze liever zo snel en makkelijk mogelijk zien verdwijnen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Vet lekker

Vet lekker

Nederlands streetfood

[Recensie] Danny Jansen is toch wel een van de allerleukste chefs van Nederland hoor! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik kijk graag naar zijn tv programma’s op 24Kitchen. Altijd positief, altijd vrolijk en bijzonder aardig. Een verademing naast een hoop gezuurpruim op televisie en internet.

Zijn nieuwste boek gaat over iets wat ons allemaal na aan het hart ligt: vette hap!

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zout, vet, zuur, hitte

Zout, vet, zuur, hitte

Deels kookboek, deels lesboek

[Recensie] Zout, vet, zuur, hitte is een hele dikke pil. Het is dan ook deels een les- en informatieboek en deels een kookboek. De schrijfster van dit lijvige werk, Samin Nosrat, is chefkok maar ook lerares en haar stelling is dat je met goede kennis van zout, vet, zuur en hitte de basisvoorwaarden hebt om goed te kunnen koken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Vet

Vet

Kokosvet smeer je maar in je haar

[Recensie] Vet cool  ziet het tweede boek van Bas Robben er uit. Dik, met een harde kaft en glanzend grote foto’s. Daar waar zijn debuut Zuur als titel had gaat Vet over …. juist vet. In alle soorten en maten passeert deze smaakgever de revue; dierlijk, plantaardig (kokosvet is naar de mening van Bas Robben alleen geschikt om je haar mee in te vetten en op je huid te smeren),

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld