De achilleshiel van allergie

De achilleshiel van allergie

Een veelkoppig monster

[Recensie] Allergenen blijven een belangrijke kwestie in de voedingsmiddelenindustrie. Ieder jaar worden meer producten teruggeroepen omdat ze niet de juiste allergeneninformatie bevatten of voedsel tijdens het productieproces onbedoeld met een allergeen in aanraking is gekomen. En terecht, want voor iemand met een voedselallergie kan het levensbedreigend zijn als hij of zij verrast wordt door een allergeen in een product.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Food is Fictie

Food is Fictie

De geschiedenis van de vormgeving in de voedingsindustrie

[Recensie] Er wordt vandaag de dag heel veel aandacht besteed aan de samenstelling van voedingsmiddelen. De hoeveelheid suiker, zout en voedingsadditieven mogen zich verheugen in een grote belangstelling van zowel de consument, culinair journalisten en foodbloggers.
Ook lezen we vaak commentaar als het gaat om de teksten of aanwijzingen op een verpakking.

Lees verder...

Unsavory Truth

Unsavory Truth

De levensmiddelenindustrie, een grote boevenbende

De waarheid over de voedingsmiddelenindustrie is onsmakelijk. Er is geen andere conclusie mogelijk na het lezen van Marion Nestle’s nieuwe boek Unsavory Truth. Wetenschap en publiek worden bespeeld met strategieën uit het playbook (draaiboek), winst is het enige dat telt. Probeer het maar oneens met haar te zijn.

Lees verder...