Rond de tafel

Rond de tafel

Een boek vol geestelijk voedsel

Geloof ontstaat in het samenspel tussen leer en rituelen. Het boek ‘Rond de tafel’ biedt en uiterst gevarieerd menu met inzichten over maaltijd in seculiere en religieuze context.

[Recensie] “In de maaltijd ligt het goede leven besloten”, stelde filosoof Michiel Korthals in het novembernummer van Volzin.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Ons mooie voedselboek

Ons mooie voedselboek

Ook geschikt voor voorlezende (groot)ouders

[Recensie] Ons mooie voedselboek van Lisette de Jong, Ria de Jong en tekeningen van Jenny Lindhout, laat kinderen zien wat er allemaal met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt. Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes is dit een boek om samen met kinderen te lezen en van alles te ontdekken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

We are food

We are food

Op een andere manier naar eten kijken

[Recensie] In We are food maakt een ruime selectie kunstwerken de kijker op originele wijze bewust van onze weliswaar dagelijkse, maar desondanks gecompliceerde omgang met voedsel. De publicatie verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Jan Cunen in Oss. Deze tentoonstelling is opgebouwd als een tweeluik, waarbij het eerste deel,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De dikke alg

De dikke alg

Waarom algen de wereld gaan redden

Algen maakten de aarde leefbaar, maar nu we de oude voorraad verstoken warmt de planeet op. De oplossing zit in diezelfde algen.

[Interview] Hoe dikker, hoe beter, is het motto van algenonderzoeker Peter Mooij. Want hoe dikker de alg, hoe meer olie erin zit. Gezonde olie vol omegavetzuren,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld