Vogels van Europa

Vogels van Europa

Schandelijke ontwikkeling: zeldzame vogels eten

[Blog] Erg blij was de redactie toen we hoorden dat er een vervolg kwam op het eerste en al briljante vogelboek van O.C. Hooymeijer. Deze vogelkenner en kunstenaar wijdde weer enkele jaren van zijn leven om bijzondere vogels op te sporen, te determineren, te tekenen en alles wat er over deze soorten bekend is met zijn trouwe schare van bewonderaars te delen.

Lees verder...

Zeldzame vogels van Europa

Zeldzame vogels van Europa

Over dwaalgasten en andere vreemde vogels

[Signalering] De beeldschone roodkeelnachtegaal siert de voorkant van dit boek. In januari 2016 werd deze sensationele dwaalgast in Hoogwoud ontdekt. De belangstelling was overweldigend.

Voor vijf euro werd men korte tijd door de bewoonster toegelaten en in het tuintje zat hij daar genietend van meelwormen. Uiteindelijk bleef deze Aziaat zelfs enkele maanden ter plaatse.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Poldervogels

Poldervogels

[Recensie]  Poldervogels is een uitstekend nieuw vogelboek van de bekende Nederlandse vogeltekenaar Erik van Ommen. Van Ommen is één van de allerbekendste vogeltekenaar van Nederland. In de loop van de jaren is er al een aantal prachtige boeken met mooie tekeningen van zijn hand verschenen. In Poldervogels besteed Eik van Ommen aandacht aan de vogels die hij tegenkomt in de polders die net ver van zijn atelier te vinden zijn.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld