Voer voor vrienden

Voer voor vrienden

Probleemloos zet je een viergangendiner op tafel

[Recensie] Voer voor vrienden. Het menuboek voor zorgeloze etentjes. Ja, dat willen we allemaal wel:  zorgeloze etentjes. Dus maar eens kijken hoe Eva Posthuma de Boer dat aanpakt. Eva heeft er verstand van want ze geeft in haar underground restaurant met de naam Chez PdeB regelmatig etentjes voor vrienden,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Daverende dingen dezer dagen

Daverende dingen dezer dagen

De bluf van een geestige stilist

[Recensie] “Het gaat uitstekend met Frankrijk,” zei de acteur Coluche eens; “het land staat er veel beter voor dan volgend jaar.” Of de Fransen daar zelf om kunnen lachen is de vraag. In zijn bundeling van grotendeels in Hollands Maandblad verschenen essays beschrijft H.L. Wesseling hun ‘declinisme’, het lamlendig pessimisme dat de Fransen koesteren na de dertig ‘glorieuze jaren’ van na de oorlog.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

The Chemistry of Wine

The Chemistry of Wine

Vinologie voor organici

Chemie van wijn kan niet zonder molecuulstructuren, maar je kunt ook overdrijven.

[Recensie] Hoeveel structuurformules horen er in een boek over wijn? In De chemie van wijn, in 2016 uitgegeven door de Wageningse ‘wijnprofessor’ Rudolf Pierik, staat er niet één. Pierik is dan ook geen chemicus, al kun je tevens financiële motieven vermoeden omdat andere plaatjes ook totaal ontbreken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Wijn van Nederlandse bodem

Wijn van Nederlandse bodem

Niet het boek dat je verwacht

[Recensie] Ter ere van het Internationale Jaar van de Bodem (2015) verscheen eind 2015 het boek Wijn van Nederlandse bodem. Een fraai vormgegeven boek met boeiende verhalen. Over Nederlandse wijn, Nederlandse bodems, en Nederlandse wijnmakers.

Enigszins plichtmatig sloeg ik het open: het boek Wijn van Nederlandse bodem, van Geert-Jan Vis,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Wat zullen we drinken

Wat zullen we drinken

Inventieve drankensuggesties

Een heerlijk boek voor de foodie die verdieping zoekt en op een hoger niveau drank en spijs wil combineren!

[Recensie] Ze maken kwalitatief mooie en opmerkelijke kookboeken bij Luster die onderscheidend zijn binnen het (kook)boekenlandschap. Ik ben heimelijke fan. Zo ook dit boek van Joachim Boudens, Wat zullen we drinken, de juiste drank voor het juiste moment!

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling: