Wieren

Wieren

Fijnzinnig, mooi en vol informatie

[Signalering] Wieren behoren tot de lagere planten. Er zijn groenwieren, bruinwieren en roodwieren. Door alle eeuwen en over alle continenten heen zijn mensen gefascineerd door wieren. Ze worden met name gebruikt als mest, maar bijvoorbeeld ook als voedsel en als medicijn. Er staan recepten in het boekje zoals ‘Platvis in zeewiermantel’ en ‘Zeenest’.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met zeewier en zilte groente

Koken met zeewier en zilte groente

Te verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen

[Recensie] Auteur Toine Wilke ontdekt zeegroente als hij in Indonesische wateren dobbert en van een kennis een blaadje zeewier toegestoken krijgt. Hij proeft en is verkocht. Hij ontdekt dat je in zee kunt verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, dat het ontzettend snel groeit en vraagt zich intussen af: “waarom eten we nog nauwelijks zeegroenten?”

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zeegroenten

Zeegroenten

Gezond en lekker

[Recensie] Koken met zeewier en algen is blijkbaar een trend. In ieder geval als je het aantal kookboeken over deze zeegroenten telt.

We hebben meer water op onze planeet dan land en daar kunnen we ook voedsel in verbouwen (als een soort zeeboer). Hoe lager je in de voedselketen blijft, hoe minder energie je nodig hebt voor de productie en dus hoe duurzamer.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld