zondag, 27 juni 2021

Het grote Bazarow & DLVA-onderzoek; de bevindingen

Bazarow.com is een online boekwinkel die ernaar streeft om terug te geven aan de makers en fysieke boekwinkels.  Schrijvers en vertalers ontvangen per verkocht exemplaar van hun boeken extra inkomsten . Daarnaast zijn we van plan om dit najaar samenwerkingen aan te gaan met fysieke boekwinkels. Door Bazarow aan te bieden als online verkoopplatform willen we de fysieke boekwinkels helpen in een tijd die – mede door de coronacrisis – steeds meer gefocust is op online verkoop. De Leesclub van Alles is een recensiewebsite waar recensenten onafhankelijk recensies schrijven over de boeken die worden verkocht op Bazarow.com. Zoals de naam al weggeeft lezen de recensenten van DLVA ook echt alles, dat betekent dat er recensies zijn van thrillers, literaire fictie, kinder- en jeugdliteratuur en uiteraard van literaire romans en poĆ«zie.

Vorige maand vroegen we jullie om je mening te geven over Bazarow en De Leesclub van Alles. De resultaten van dit onderzoek zijn nu binnen en geanalyseerd. Omdat we onze lezers graag op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen Bazarow en DLVA, volgt hier een korte samenvatting van de resultaten. 

Uit de enquĆŖte is naar voren gekomen dat het grootste deel van onze lezers vrouw is, en hoogopgeleid. Ook is ruim tweederde ouder dan 45 jaar en een veellezer: 64,8% van de respondenten leest meer dan 30 boeken per jaar!

81,8% van onze lezers koopt boeken bij de lokale boekhandel en de rest tweedehands of online. Wat opviel is dat sommige respondenten niet wisten dat men boeken kon kopen bij Bazarow.com. Bij dezen. Onze lezers zijn tevreden over Bazarow.com; alle aspecten krijgen cijfers boven de 7,3, de recensies zelfs een 7,7. Het belangrijkste doel van Bazarow vinden lezers het streven dat Bazarow een koppeling wil maken met lokale boekhandels. De welwillendheid van lezers om hun boeken bij lokale boekhandels aan te schaffen heeft volgens ons te maken met het breed gedragen sentiment dat men in coronatijd lokale bedrijven en ondernemingen steunt. Ook de campagne #ikleesthuis van de CPNB is in lijn met dit sentiment. 

ScĆØnes

Tips van lezers over Bazarow Magazine gaan voornamelijk over de overzichtelijkheid of vorm. Bazarow Magazine wordt goed gelezen en alle aspecten van Bazarow Magazine krijgen een cijfer boven de 7,6. Daarnaast zijn onze lezers tevreden met de frequentie van Bazarow Magazine: eens in de twee weken. 

Bij de recensies van De Leesclub van Alles vinden lezers dat het taalniveau van nogal wisselt. Dat komt volgens ons doordat de recensies door een brede groep aan recensenten worden geschreven. De helft van de respondenten is geabonneerd op een of meerdere nieuwsbrieven van De Leesclub van Alles en geven deze nieuwsbrieven gemiddeld een 7,6.

De aanbevelingen die uit de bevindingen van het onderzoek geconcludeerd worden zijn als volgt:

Er valt winst te halen wat betreft communicatie: niet alle respondenten zijn op de hoogte van de mogelijkheden en doelen van Bazarow. Communiceer hier daarom duidelijk over. Dit zal de betrokkenheid verhogen en daarnaast bijdragen aan het communitygevoel. Om de communicatie over de doelen van Bazarow te vergroten is er reeds een pagina ontwikkeld waarin deze uiteen worden gezet. Kijk hiervoor hier.

Het belangrijkste doel van Bazarow vinden de respondenten de koppeling aan lokale boekhandels. Maak deze zo snel mogelijk. Respondenten vinden het belangrijk om lokale (boek)winkels te steunen en de koppeling van Bazarow aan deze winkels is voor alle partijen een win-situatie. De plannen zijn om deze zomer eerst e-Bookbestellingen mogelijk te maken. Het najaar staat de koppeling met de boekhandel op het programma. Deze week werd al de aansluiting met de Nederlandse Boekenbon gerealiseerd.

Daniƫl Klokzaterdag, 17 juli 2021

Bazarow Magazine nr. 14 verschenen

Lees het nieuwe nummer hier Zelfs midden in de vakantie verschijnt er gewoon weer een Bazarow Magazine. En ook dit magazine zijn er weer genoeg boekrecensies, interviews met auteurs, voorpublicaties en boekennieuws om boeken te vinden om op jouw leeslijst...


woensdag, 14 juli 2021

Terugkijken: DLVAlive met Chris Reinewald over zijn oorlogsroman 'Hard zijn'

ā€œThuis lag een fotoboek waar alle fotoā€™s uit waren gehaald. Alleen de bijschriften stonden er nog in. Die fotoā€™s zijn allemaal gebruikt als bewijsmateriaal. De negatieven waren er nog wel.ā€ Chris Reinewald in DLVAlive van 24 juni jl. over zijn...


woensdag, 14 juli 2021

Boeken voor de autoliefhebber

[Life-style] De echte autoliefhebber koestert een diepgaande liefde voor zijn auto. Daarom zijn er ook zoveel boeken voor de autofanaat te vinden. Bijvoorbeeld boeken over oldtimers, maar ook voor de racefanaten zijn er geweldige exemplaren te vinden. Zelfs voor de...