maandag, 7 september 2020

Lopend lezen, iedereen kan het. Uitslag prijsvraag bekend

Midden in de zomer schreven we een prijsvraag uit voor mensen die zich verveelden terwijl ze naar het strand moesten sjokken en weer terug. Mede om de ontlezing tegen te gaan bood Bazarow het antwoord: start met lopend lezen. Geïnitieerd door onze hoofdredacteur die al jaren lopend leest schreven we een prijsvraag uit voor mensen die ons de mooiste foto’s van lopende lezers stuurden.

Welnu, we kunnen nog niet zeggen dat het dè trend van deze zomer is geworden, dat lopend lezen. De inzending waren op twee handen te tellen, maar het waren wel hele serieuze inzendingen.

Betty Jaasma

Voor Betty Jaasma was het allemaal nieuw, dat lopend lezen. Maar wij willen natuurlijk een beginner stimuleren om flink te oefenen. En dat heeft Betty ook beloofd. “Oefenen met lopend lezen, achter het huis bij de moestuin, valt nog niet mee en wil niet vallen natuurlijk.  Ik blijf oefenen!, aldus Betty.Het oefenen wordt beloond, Betty je ontvangt een Bazarow boekenbon van 25 euro.

Sociologie Magazine
Gemma Veldhuizen

Gemma Veldhuizen stuurde 3 foto’svan haarzelf, die vooral laten zien dat ze altijd leest: tijdens de afwas, met rendieren om haar heen die haar beloeren en gewoon tijdens een tocht over een gletsjer. Het commentaar van Gemma: “Lopend lezen? Ja, hoor, makkelijk – ik doe dat m’n leven lang al. (Hoezo rendieren?)”. Een echte prijswinnaar. Gemma, de Bazarow boekenbon komt naar je toe.

Zoontje van Sue

En de mooiste inzending kwam wel van De Leesclub van Alles-recensent Sue van @boekenz. Zij fotografeerde haar zoontje in de bibliotheek die zijn boek niet kan loslaten. Het commentaar van Sue. “Wanneer je niet kunt stoppen in het stripboek dat je hebt gevonden, in de #bibliotheek Lezend de trap af, lezend op de grond, lezend naar buiten.”En natuurlijk sturen we Sue en haar zoon een Bazarow Boekenbon.

We danken alle inzenders en we lezen verder, zittend, liggend, lopend…. slapend. Iets voor een volgende prijsvraag?

Redactie Bazarow dinsdag, 22 december 2020

Prijsvraag: waarom lezen?

[Column] “Even eerlijk; hoeveel procent van jullie boekenkast hebben jullie nou echt uitgelezen?” vroeg @ZaireKrieger vorige week op twitter. Ik antwoordde: praktisch alles, maar niet de boeken van mijn geliefde. Vooral in de kasten Nederlandse en Engelse literatuur staat er...


zaterdag, 28 november 2020

Extra literatuur nieuwsbrief

Vanwege het enorme aanbod aan nieuwe literaire boeken en ook recensies verschijnen er vanaf volgende week twee De Leesclub van Alles nieuwsbrieven over literatuur. Op dinsdag verschijnt voortaan de nieuwsbrief Nederlandstalige literatuur. De redacteur van dit domein wordt Marjon Nooij,...


dinsdag, 17 november 2020

Welke boeken van NU moeten op 'De nieuwe leeslijst Nederlands'?

EnquĂŞte over de nieuwe leeslijst Nederlands De leesvaardigheid onder jongeren loopt de laatste jaren steeds verder achteruit. Er zijn verschillende redenen aangedragen voor deze terugloop: het vak begrijpend lezen, de sluitingvan steeds meer bibliotheken, en natuurlijk de ontoereikendheid en veroudering...