maandag, 7 september 2020

Lopend lezen, iedereen kan het. Uitslag prijsvraag bekend

Midden in de zomer schreven we een prijsvraag uit voor mensen die zich verveelden terwijl ze naar het strand moesten sjokken en weer terug. Mede om de ontlezing tegen te gaan bood Bazarow het antwoord: start met lopend lezen. Geïnitieerd door onze hoofdredacteur die al jaren lopend leest schreven we een prijsvraag uit voor mensen die ons de mooiste foto’s van lopende lezers stuurden.

Welnu, we kunnen nog niet zeggen dat het dè trend van deze zomer is geworden, dat lopend lezen. De inzending waren op twee handen te tellen, maar het waren wel hele serieuze inzendingen.

Betty Jaasma

Voor Betty Jaasma was het allemaal nieuw, dat lopend lezen. Maar wij willen natuurlijk een beginner stimuleren om flink te oefenen. En dat heeft Betty ook beloofd. “Oefenen met lopend lezen, achter het huis bij de moestuin, valt nog niet mee en wil niet vallen natuurlijk.  Ik blijf oefenen!, aldus Betty.Het oefenen wordt beloond, Betty je ontvangt een Bazarow boekenbon van 25 euro.

Boekenkrant
Gemma Veldhuizen

Gemma Veldhuizen stuurde 3 foto’svan haarzelf, die vooral laten zien dat ze altijd leest: tijdens de afwas, met rendieren om haar heen die haar beloeren en gewoon tijdens een tocht over een gletsjer. Het commentaar van Gemma: “Lopend lezen? Ja, hoor, makkelijk – ik doe dat m’n leven lang al. (Hoezo rendieren?)”. Een echte prijswinnaar. Gemma, de Bazarow boekenbon komt naar je toe.

Zoontje van Sue

En de mooiste inzending kwam wel van De Leesclub van Alles-recensent Sue van @boekenz. Zij fotografeerde haar zoontje in de bibliotheek die zijn boek niet kan loslaten. Het commentaar van Sue. “Wanneer je niet kunt stoppen in het stripboek dat je hebt gevonden, in de #bibliotheek Lezend de trap af, lezend op de grond, lezend naar buiten.”En natuurlijk sturen we Sue en haar zoon een Bazarow Boekenbon.

We danken alle inzenders en we lezen verder, zittend, liggend, lopend…. slapend. Iets voor een volgende prijsvraag?

Redactie Bazarow vrijdag, 11 september 2020

Doe mee aan de online masterclasses en schrijfwedstrijd 'Latour op het Wad'

Op 24 november wordt de Spinozalens uitgereikt, een tweejaarlijkse onderscheiding voor een internationaal invloedrijk denker over ethiek en samenleving. Dit jaar gaat de onderscheiding naar de Franse filosoof en socioloog Bruno Latour. Latour zet zich in zijn werk in voor de vertegenwoordiging...


donderdag, 10 september 2020

Nominaties voor De Bronzen Uil 2020

De nominaties voor de tiende editie van De Bronzen Uil zijn sinds 30 augustus bekend. De Bronzen Uil is een Belgische prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het afgelopen seizoen. De literaire prijs is een initiatief van de sociaal-culturele...


woensdag, 9 september 2020

Bekendmaking longlist Boekenbon Literatuurprijs 2020

Op dinsdag 1 september maakte de jury van de Boekenbon Literatuurprijs van 2020 de longlist bekend. De Boekenbon Literatuurprijs is een jaarlijkse prijs die wordt toegekend door een jury gekozen door de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs. De prijs wordt vernoemd naar de...