donderdag, 2 juli 2020

Met een boek in de hand op stap in eigen land

Hoera, het is vakantie voor kinderen die in het noorden van ons land wonen. Regio Zuid en midden moeten nog een week of twee wachten, maar dat wachten heeft wel voordelen! Er is dan nog wat tijd om je te verdiepen in boeken waar je kinderen mee kunt stimuleren om in de vakantie een boek te lezen. Of mee te nemen. En te genieten van de voorpret.

Voorpret hebben van de vakantiebestemming kunnen we gemakkelijk opzoeken in brochures. Bij boekingen krijg je al een beeld van de gekozen plek. Om in de vakantiesfeer te komen, zijn er ook boeken van de omgeving. Of boeken voor een uitstapje.

Veel mensen zoeken heel doelbewust boeken uit over hun vakantiebestemming of vakantie-uitje. Om te laten zien dat er kinderboeken zijn die eveneens maken dat er genoten kan worden van de voorpret hebben wij een lijst met vakantieboeken.

Voor een stedentrip:
Rotterdam (8+). Dwaal door deze wereldstad met dit boek in de hand van Georgien Overwater. Een heel mooi geĆÆllustreerd prentenboek met allerlei korte weetjes. Enige nadeel om mee te nemen is het A4 formaat. Wel een aanrader. Rotterdam verkennen met dit boek als gids. Af en toe een bankje opzoeken, om je heen kijken, informatie lezen uit het boek. Niet vergeten om een klein schetsboekje mee te nemen en net als Georgien Overwater kleine schetsen te maken voor het vakantieboek. Hetzelfde geldt voor het leuke boekje Amsterdam.

Boekenkrant

Na de vakantie, helaas als de school al is begonnen, nog meer vakantietekenpret met Het eerste stap voor stap tekenboek. Verschijningsdatum september 2020. Kinderen leren om 60 leuke dingen stap voor stap te tekenen.

Naar het museum:
Een heel bijzonder museum is natuurlijk het Spoorwegmuseum in Utrecht. En een heel bijzonder boek om een kind op dit bezoek voor te bereiden is Hoe werkt een trein. Interessant voor jong en oud. Voor jonge kinderen is het leuk om de plaatjes te bekijken en voor oudere kinderen is dit een bijzonder interessant en leesbaar boek.

In Het Grote Gouden Museumboek van Amsterdam(5+) staan acht werken beschreven uit musea in Amsterdam. Hier geldt vooral, lees het verhaal en ga dan naar het museum waar dat werk hangt.

Na het bezoek thuis een kunstwerk maken? Haal inspiratie uit Och, het is maar een Van Gogh (7+).

Naar de dierentuin:
Wat niet in de safarigids van je ouders staat (7+) korte leesbare informatie van dieren die je ook in de dierentuin kunt tegenkomen.
De grote verkleedpartij (3+) chaos in de dierentuin. Grappig boek voor de hele kleintjes.
De dierenstad (4+) over dieren die in de dierentuin te zien zijn.

En thuisgekomen na het uitje is De gemene moord op Muggemietje (8+) een heel grappig boek.

Op zoek naar nog meer leuke kinderboeken? Kijk op Bazarow Kinder- & Jeugdboeken.


Door Rita Pontororingdinsdag, 11 augustus 2020

Arjen Lubach opent boekwinkel met Ć©Ć©n boek

Speciaal voor de lancering van zijn nieuwe boek Stoorzender, openen Arjen Lubach en uitgeverij Podium voor Ć©Ć©n dag een boekwinkel waar uitsluitend Stoorzender te koop is. Op donderdag 20 augustus wordt in deze speciale pop-up-store een luxe gebonden editie verkocht,...


maandag, 10 augustus 2020

Literaire wereld aangeslagen na het overlijden van Naima El Bezaz

Afgelopen zaterdag maakte collega-schrijver Abdelkader Benali bekend dat Naima El Bezaz op 46-jarige leeftijd haar leven heeft beƫindigd door zelfdoding. El Bezaz leed al lange tijd aan depressies. De Marokkaans-Nederlandse El Bezaz werd vooral bekend van Vinexvrouwen, haar vrolijke boek...


vrijdag, 7 augustus 2020

Doe mee aan de ILFU's Internationale Verhalenwedstrijd

We need stories. Het internationale literatuurfestival ILFU staat in het teken van het vertellen van verhalen en houdt de vinger aan de pols van onze tijd. Dit turbulente jaar vraagt om nieuwe verhalen. Verhalen uit alle mogelijke hoeken en in...