• 30 juli, 2018

  Hoe verder met Europa?

  Brexit, de aantijgingen van Trump tegen Europa, de vluchtelingencrisis, de eurocrisis, opkomend nationalisme… Hoe moet het nu verder met Europa en met de EU? Is de EU bestand tegen de uitdagingen van de nieuwe tijd? Moet de EU meer macht of juist minder macht krijgen? Of moet de EU eindelijk naast een economische unie nu ook een echt politieke unie worden?

  Hoogleraar Grondslagen en praktijk van de Europese Unie en haar instellingen (Universiteit Leiden) en NRC columnist Luuk van Middelaar schreef een prikkelend boek over het recente verleden, heden en vooral de toekomst van de EU: De nieuwe politiek van Europa.


  Lees verder...
 • 8 juni, 2018

  Stagiair(e)s gezocht voor De Leesclub van Alles

  [8-6-2018] Houd jij van lezen en van boeken? Studeer je een echt humanities vak (een taal, filosofie, geschiedenis…) of een vak in de communicatie aan de Universiteit of HBO? Wil je meer weten van literatuur, uitgeverijen, redactie en marketing? Kom dan stage lopen bij de snelst groeiende leesclub van Nederland en België, De Leesclub van Alles. We zoeken twee nieuwe stagiair(e)s die vanaf september aan de slag willen.

  Enkele activiteiten waar je je mee bezig zult houden:

  • Je schrijft persberichten en verzorgt onze marketing
  • Je bent actief op de sociale media van DLVA
  • Je plaatst artikelen op de site en je schrijft zelf ook recensies
  • Je onderhoudt contact met uitgevers over recensie-exemplaren,

  Lees verder...
 • 6 juni, 2018

  Schrijven Magazine brengt digitale versie uit

  Schrijven Magazine, het tijdschrift voor (aan)komende schrijvers heeft nu ook digitale magazine variant: Schrijven Magazine Plus, “zo samengesteld dat je niet zonder kan als je schrijfaspiraties hebt.” De eerste editie is, ter kennismaking, gratis beschikbaar. Bekijk het hier.


  Lees verder...
 • 4 juni, 2018

  Winnaars ‘Lezen in Frankrijk’ lezersactie

  De winnaars van de lezersactie Lezen in Frankrijk, Een literaire tour de France van Margot Dijkgraaf uit de maandelijkse nieuwsbrief zijn geworden: Hans van der putten, Marjon Nooij en Jolanda Minjon. De boeken komen zo snel mogelijk hun kant op.

  Op 18 juni wordt er in Utrecht een DLVAlive gehouden over dit boek. In Lezen in Frankrijk, een literaire tour de France laat literatuurcriticus (NRC-Handelsblad) en auteur Margot Dijkgraaf zien welk beeld van Frankrijk er uit de hedendaagse Franstalige literatuur naar voren komt. Op 18 juni vertelt Margo Dijkgraaf over Lezen in Frankrijk en zal ze hieruit voordragen.


  Lees verder...
 • 25 mei, 2018

  Lezersactie mei

  We mogen deze maand maar liefst zes boeken verloten. Voor de DLVAlive in juni geven we drie exemplaren van Lezen in Frankrijk van Margot Dijkgraaf weg (zie ook hier). Daarnaast verloten we een exemplaar van Jongleren met voeding van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt, én een exemplaar van Komkommertijd van Yvonne Molenaar en De siddermens van Rijkert Knoppers. Belangstelling voor een van deze boeken? Stuur een e-mail met uw adres naar info@deleesclubvanalles.nl.


  Lees verder...
 • 23 mei, 2018

  Medewerkers gezocht voor De Leesclub van Alles

  DLVA breidt deze zomer weer flink uit. We plaatsen nu al meer dan 50 recensies per week op de site, van nieuwe en oudere boeken, en dat moet groeien naar 100 per week. Vanaf komende week verschijnen er zeven nieuwe nieuwsbrieven. Naast de al bestaande komen er nieuwsbrieven bij voor Kinderboeken, Young adult, Kookboeken, Thrillers&Misdaad, Sf&Fantasy, Sportboeken en Feelgoed romans.

  Voor alle nieuwe werkzaamheden zoeken we een aantal nieuwe medewerkers, op vrijwillige basis. Heb je wat tijd over, houd je van lezen, beheers je de Nederlandse taal en weet je hoe een CMS werkt? En vooral, wil je onderdeel zijn van een snelgroeiende boekenplatform?


  Lees verder...
 • 5 mei, 2018

  Podcast Jonh Steinbecks Aan een onbekende god

  [05-05-2018] Elke twee weken bespreekt DLVA hoofdredacteur Roeland Dobbelaer voor Radio Capelle een recent boek. Hier de link naar de bespreking van John Steinbecks Aan een onbekende god. “Een diep religieus boek” over de goden van de indianen. Een prachtig boek, aldus Dobbelaer

  Beluister hier de bespreking.


  Lees verder...
 • 2 mei, 2018

  Week van het luisterboek

  Van 9 tot 19 mei is het de Week van het Luisterboek om luisterboeken in het zonnetje te zetten. Sinds vorig jaar organiseert Hebban deze week in plaats van stichting CPNB en reiken ze ook de prijs uit voor het beste luisterboek. Op 8 mei wordt de winnaar bekendgemaakt bij Tijd voor MAX op NPO1. Het thema van deze week is Verhalen voor het leven.

  Tijdens de week is er een gratis app beschikbaar waar een aantal luisterboeken opstaan; de luisterboek cadeau app. Rik van de Westelaken leest Ik kan er nét niet bij voor over een tweeling waarvan een autisme heeft en de ander een zware hersenbeschadiging.


  Lees verder...
 • 25 april, 2018

  Winnaars lezersactie ‘De macht’

  Elke maand verschijnt rond de 15e de algemene nieuwsbrief van De Leesclub van Alles, met de maandelijkse top vijf van beste gelezen recensie, aankondigen van nieuwe DLVAlive-avonden en anders nieuws rond de site. Ook verloten we elke maand een aantal boeken onder de mensen die zijn ingeschreven op deze algemene nieuwsbrief.

  In april ging het om vier exemplaren van De Macht van Naomi Alderman. Op 30 mei is er een DLVAlive over dit boek.

  De winnaars van deze lezersactie zijn: Hester Bruinsma, Anne van der Zalm, Marga Sutherland en J. Remmits. De boeken komen zo snel mogelijk hun kant op.


  Lees verder...
 • 22 april, 2018

  Podcast over Deze Nu

  [22-4-2018] In de tweewekelijkse boekenrubriek van Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van De Leesclub van Alles, bespreekt hij deze keer het boek Deze NU van Pascal Rijnja.

  Deze NU is een sciencethriller waarin op een intrigerende wijze wordt gespeeld met de ‘wat als’-gedachte: wat als je anders had gehandeld dan je hebt gedaan? Roeland vertelt in zijn bijdrage meer over de achtergrond van het boek en de schrijver. En en passant vertelt hij waarom lezen voor hem zo belangrijk is.

  Klik op onderstaande link voor het beluisteren van de podcast:
  www.radiocapelle.nl


  Lees verder...