• 5 mei, 2018

  Podcast Jonh Steinbecks Aan een onbekende god

  [05-05-2018] Elke twee weken bespreekt DLVA hoofdredacteur Roeland Dobbelaer voor Radio Capelle een recent boek. Hier de link naar de bespreking van John Steinbecks Aan een onbekende god. “Een diep religieus boek” over de goden van de indianen. Een prachtig boek, aldus Dobbelaer

  Beluister hier de bespreking.


  Lees verder...
 • 2 mei, 2018

  Week van het luisterboek

  Van 9 tot 19 mei is het de Week van het Luisterboek om luisterboeken in het zonnetje te zetten. Sinds vorig jaar organiseert Hebban deze week in plaats van stichting CPNB en reiken ze ook de prijs uit voor het beste luisterboek. Op 8 mei wordt de winnaar bekendgemaakt bij Tijd voor MAX op NPO1. Het thema van deze week is Verhalen voor het leven.

  Tijdens de week is er een gratis app beschikbaar waar een aantal luisterboeken opstaan; de luisterboek cadeau app. Rik van de Westelaken leest Ik kan er nét niet bij voor over een tweeling waarvan een autisme heeft en de ander een zware hersenbeschadiging.


  Lees verder...
 • 25 april, 2018

  Winnaars lezersactie ‘De macht’

  Elke maand verschijnt rond de 15e de algemene nieuwsbrief van De Leesclub van Alles, met de maandelijkse top vijf van beste gelezen recensie, aankondigen van nieuwe DLVAlive-avonden en anders nieuws rond de site. Ook verloten we elke maand een aantal boeken onder de mensen die zijn ingeschreven op deze algemene nieuwsbrief.

  In april ging het om vier exemplaren van De Macht van Naomi Alderman. Op 30 mei is er een DLVAlive over dit boek.

  De winnaars van deze lezersactie zijn: Hester Bruinsma, Anne van der Zalm, Marga Sutherland en J. Remmits. De boeken komen zo snel mogelijk hun kant op.


  Lees verder...
 • 22 april, 2018

  Podcast over Deze Nu

  [22-4-2018] In de tweewekelijkse boekenrubriek van Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van De Leesclub van Alles, bespreekt hij deze keer het boek Deze NU van Pascal Rijnja.

  Deze NU is een sciencethriller waarin op een intrigerende wijze wordt gespeeld met de ‘wat als’-gedachte: wat als je anders had gehandeld dan je hebt gedaan? Roeland vertelt in zijn bijdrage meer over de achtergrond van het boek en de schrijver. En en passant vertelt hij waarom lezen voor hem zo belangrijk is.

  Klik op onderstaande link voor het beluisteren van de podcast:
  www.radiocapelle.nl


  Lees verder...
 • 14 april, 2018

  Vertalersgeluktournee 2018

  [14-4-2018] Nino Haratischwili, Yasmina Reza, Paolo Cognetti, Dubravka Ugrešić, Daniel Kehlmann, Elly Schippers, Jantsje Post, Floor Borsboom, Eef Gratama, Patty Krone, Yond Boeke, Roel Schuyt en Josephine Rijnaarts: dertien genomineerden voor de Europese Literatuurprijs 2018, waarvan u vijf namen waarschijnlijk meteen herkent. De acht anderen zijn de bemiddelaars tussen de auteurs en u, als lezer. Wilt u meer horen over de romans op de longlist? Nieuwe Europese auteurs ontdekken? En de vertalers achter deze romans ontmoeten? Kom dan in april of mei naar de Vertalersgeluktournee.

  De Vertalersgeluktournee start op maandag 16 april in Groningen, en doet achtereenvolgens boekhandels in Amsterdam (do 19/4),


  Lees verder...
 • 11 april, 2018

  Twee Stagiair(e)s gezocht voor De Leesclub van Alles

  [11-4-2018] Houd jij van lezen en van boeken? Studeer je een echt humanities vak (een taal, filosofie, geschiedenis…) of een vak in de communicatie aan de Universiteit of HBO? Wil je meer weten van literatuur, uitgeverijen, redactie en marketing? Kom dan stage lopen bij de snelst groeiende leesclub van Nederland en België, De Leesclub van Alles. We zoeken twee nieuwe stagiair(e)s die in de zomerperiode aan de slag willen.

  Enkele activiteiten waar je je mee bezig zult houden:

  • Je schrijft persberichten en verzorgt onze marketing
  • Je bent actief op de sociale media van DLVA
  • Je plaatst artikelen op de site en je schrijft zelf ook recensies
  • Je onderhoudt contact met uitgevers over recensie-exemplaren,

  Lees verder...
 • 6 april, 2018

  Podcast Beste fanatici

  [6-4-2018] Vandaag de podcast voor Radio Capelle van Roeland Dobbelaer hoofdredacteur van De Leesclub van Alles over de boeken Beste fanatici en Judas van Amos Oz.

  Lees ook de bespreking van Dobbelaer van de roman Judas van Amos Oz.

   


  Lees verder...
 • 2 april, 2018

  DLVAlive over De acht bergen van Paolo Cognetti

  Vertalers Yond Boeke en Patty Krone bij DLVAlive

  [2-4-2018] De komende weken verdiepen we ons met de leesclub in de prachtige roman De acht bergen van Paolo Cognetti. We zijn benieuwd wat jij van het boek vindt? Hoe vond je de karakters van de zonen, Pietro en Bruno, de relatie met hun vaders? En heb je ook zo’n zin om deze zomer naar de overweldigende Dolomieten te trekken?

  Tijdens DLVAlive avonden van 23 (Utrecht) en 30 (Rotterdam) april bespreken we het boek. Gasten van de avond zijn de vertalers van De acht bergen: Yond Boeke en Patty Krone.


  Lees verder...
 • 30 maart, 2018

  De heilige Rita op Radio Capelle

  [30-3-2018] Elke twee weken bespreekt Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van De Leesclub van Alles, voor Radio Capelle een recent boek, fictie of non-fictie. Recent was De heilige Rita van Tommy Wieringa aan de beurt. Gezien het slot van het boek zeer toepasselijk op Goede Vrijdag. Beluister hier deze postcast.

  Een overzicht van eerdere uitzendingen:

  vrijdag 9 maart 2018
  De Leesclub van Alles: Ons soort mensen van Juli Zeh

  woensdag 21 februari 2018
  De Leesclub van Alles: Vergeet de meisjes van Alma Mathijsen

  vrijdag 9 februari 2018
  De Leesclub van Alles: De mensengenezer van Koen Peeters

  vrijdag 12 januari 2018
  Introductie Leesclub Van Alles


  Lees verder...
 • 25 maart, 2018

  Tickets DLVAlive bestellen weer mogelijk

  [25-3-2018] Door een technische fout stond de module om tickets te bestellen voor DLVAlive-avonden de afgelopen week niet aan. Dat is vanochtend hersteld. Je kunt dus weer tickets bestellen. Er zijn voor alle komende leesclub avonden nog tickets beschikbaar. Morgen bespreken we Amos Oz’s Beste Fanatici. Kijk hier voor het programma van komende maanden.


  Lees verder...