21 januari, 2019

Alice Indie Boekprijs 2019

Wat is de Alice Indie Boekprijs? 
Jouw boek aanmelden voor de Alice Indie Boekprijs? 
Data en deadlines
Partners van de Alice Indie Boekprijs

Inleiding

Indie publishing [of selfpublishing] is de snelst groeiende sector van de boekenmarkt. Steeds meer auteurs vinden hun weg naar een of andere vorm van niche-uitgeven, zoals uitgeven in eigen beheer, uitgeven in een hybridevorm, uitgeven bij een zeer kleine uitgever, et cetera. Indie publishers zijn echte vrijbuiters. Niet alleen schrijven ze een boek, ze zorgen er ook zelf voor dat het een succes wordt. Voorbeelden zijn Frank Krake, die met Menthol in de bestseller top 60 stond en met De laatste getuige een nominatie in de wacht sleepte voor de NS Publieksprijs, en natuurlijk Paulien Cornelisse, die De verwarde cavia met groot succes in eigen beheer uitbracht.

Gevestigde auteurs, die publiceren bij traditionele uitgeverijen, dingen mee naar prijzen zoals de Libris Literatuurprijs, de AKO, nu Bookspotprijs, en de Libris Geschiedenis Prijs. Voor indie publishers was
er nog geen grote, prestigieuze prijs. Tot nu. Want met de Alice Indie Boekprijs willen wij boeken van indie-auteurs gaan bekronen in de categorieën fictie en non-fictie.


Wat is de Alice Indie Boekprijs?

De Alice Indie Boekprijs wordt een jaarlijkse prijs voor het beste indie-boek. De categorieën zijn dit jaar: fictie en non-fictie. Iedereen die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 een indie-boek heeft gepubliceerd kan meedingen.  Winnaars krijgen, naast de eer, een geldbedrag van minimaal € 1.000.

Boekenkrant

Jouw boek aanmelden?

Jouw boek aanmelden? Dat kan via dit aanmeldformulier. Iedereen die een indie-boek heeft gepubliceerd tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 kan meedoen. Het deelnamebedrag is € 25,-. Dit bedrag wordt volledig gebruikt voor de organisatie en promotie van de prijs. Ook fijn: je boek krijgt een eigen pagina  mét bestellink op Schrijven Online (150.000 unieke bezoekers per maand).


Hoezo Alice?

Schrijven Magazine-abonnees kennen het antwoord op die vraag. Voor alle anderen: Alice is ons platform voor schrijftalent. Voor ons is zij de verpersoonlijking van indie publishing.


Data en deadlines

Deadline aanmelden indie-boeken:  21 januari 2019
Jury maakt shortlist bekend: 14 februari 2019
Uitreiking Alice Indie Boekprijs: 7 maart 2019

Jury

Roeland Dobbelaer (hoofdredacteur De Leesclub van Alles)
Maarten Carbo (Boekenfluisteraar)
Mirjam Boelsums (auteur en documentairemaakster)
Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur)


Partners

De Alice Indie Boekprijs 2019 komt tot stand met medewerking van onze gewaardeerde partners S2 UitgeversMagoniaSweek Publishing, Mijnbestseller.nlPUMBOBoekengildeDe Leesclub van AllesUitgeverij U2piParis BooksGiga BoekPalaysiaBigBusinessPublishers en SKRIBIS.

Meld je boek aan voor de Alice Indie Boekprijs! Bekijk hier de longlist!


Ook partner worden van de Alice Indie Boekprijs?

Bent u uitgever en wilt ons steunen bij het het nóg beter op kaart zetten van het Indie-boek? Neem contact op met Elma Noë:

Elma Noë
media adviseur
Telefoon: (030) 6933192
E-mail(link sends e-mail)enoe@virtumedia.nl

Lees meer...

 • 10 augustus, 2019

  6500 artikelen

  Vandaag hebben we het 6500ste artikel op De Leesclub van Alles geplaatst. Hiervan gaan er 630 over filosofie&religie, 950 over geschiedenis&archeologie, 250 over kinderboeken, 435 over kookboeken, 450 over kunst&cultuur, 2350 over literatuur, 635 over mens&maatschappij, 450 over  natuurwetenschappen&techniek, 220 over thrillers, en er is nog veel meer… Weer een mijlpaal bereikt. We hopen dit jaar op 8000 af te stuiten. Veel leesplezier op onze site. Het redactieteam van De Leesclub van Alles

  Lees verder...
 • 9 augustus, 2019

  Top 5 Thrillers van Henk Vlaming

  Henk Vlaming, redacteur Thriller en Spanning bij De Leesclub van Alles was afgelopen zaterdag (3-8-2019) te gast bij het radioprogramma Wat het daglicht niet verdragen kan. Henk gaf er een overzicht van zijn huidige Top 5 aan Thrillers. Beluister hier het fragment. De Top 5 van Henk Vlaming: Nummer 5: Ultiem bewijs, Peter James Nummer 4: Vortex, Yrsa Sigurdardottir Nummer 3: Hars, Ane Riel Nummer 2: Een duister pad, Corine Hartman Nummer 1: De stilte van de witte stad, Eva García Sáenz de Urturi  

  Lees verder...
 • 2 augustus, 2019

  DLVA op de radio

  Op zaterdagnacht (van 3 naar 4 augustus 2019) komt De Leesclub van Alles op Radio 1. We zitten in het programma Wat het daglicht niet verdragen kan. De uitzending start kort na het nieuws van 3.00 uur (jazeker, diep in de nacht). Onze redacteur Thrillers&Spanning, Henk Vlaming, is gevraagd om een top 5 van spannende boeken aan te dragen en ook om iets over onze leesclub te vertellen. Dus trommel je familie en vrienden op en houd een nachtwake bij de radio 😊 Uitzending gemist? We publiceren later het audiofragment op de site.  

  Lees verder...