21 januari, 2019

Alice Indie Boekprijs 2019

Wat is de Alice Indie Boekprijs? 
Jouw boek aanmelden voor de Alice Indie Boekprijs? 
Data en deadlines
Partners van de Alice Indie Boekprijs

Inleiding

Indie publishing [of selfpublishing] is de snelst groeiende sector van de boekenmarkt. Steeds meer auteurs vinden hun weg naar een of andere vorm van niche-uitgeven, zoals uitgeven in eigen beheer, uitgeven in een hybridevorm, uitgeven bij een zeer kleine uitgever, et cetera. Indie publishers zijn echte vrijbuiters. Niet alleen schrijven ze een boek, ze zorgen er ook zelf voor dat het een succes wordt. Voorbeelden zijn Frank Krake, die met Menthol in de bestseller top 60 stond en met De laatste getuige een nominatie in de wacht sleepte voor de NS Publieksprijs, en natuurlijk Paulien Cornelisse, die De verwarde cavia met groot succes in eigen beheer uitbracht.

Gevestigde auteurs, die publiceren bij traditionele uitgeverijen, dingen mee naar prijzen zoals de Libris Literatuurprijs, de AKO, nu Bookspotprijs, en de Libris Geschiedenis Prijs. Voor indie publishers was
er nog geen grote, prestigieuze prijs. Tot nu. Want met de Alice Indie Boekprijs willen wij boeken van indie-auteurs gaan bekronen in de categorieën fictie en non-fictie.


Wat is de Alice Indie Boekprijs?

De Alice Indie Boekprijs wordt een jaarlijkse prijs voor het beste indie-boek. De categorieën zijn dit jaar: fictie en non-fictie. Iedereen die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 een indie-boek heeft gepubliceerd kan meedingen.  Winnaars krijgen, naast de eer, een geldbedrag van minimaal € 1.000.

Boekenkrant

Jouw boek aanmelden?

Jouw boek aanmelden? Dat kan via dit aanmeldformulier. Iedereen die een indie-boek heeft gepubliceerd tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 kan meedoen. Het deelnamebedrag is € 25,-. Dit bedrag wordt volledig gebruikt voor de organisatie en promotie van de prijs. Ook fijn: je boek krijgt een eigen pagina  mét bestellink op Schrijven Online (150.000 unieke bezoekers per maand).


Hoezo Alice?

Schrijven Magazine-abonnees kennen het antwoord op die vraag. Voor alle anderen: Alice is ons platform voor schrijftalent. Voor ons is zij de verpersoonlijking van indie publishing.


Data en deadlines

Deadline aanmelden indie-boeken:  21 januari 2019
Jury maakt shortlist bekend: 14 februari 2019
Uitreiking Alice Indie Boekprijs: 7 maart 2019

Jury

Roeland Dobbelaer (hoofdredacteur De Leesclub van Alles)
Maarten Carbo (Boekenfluisteraar)
Mirjam Boelsums (auteur en documentairemaakster)
Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur)


Partners

De Alice Indie Boekprijs 2019 komt tot stand met medewerking van onze gewaardeerde partners S2 UitgeversMagoniaSweek Publishing, Mijnbestseller.nlPUMBOBoekengildeDe Leesclub van AllesUitgeverij U2piParis BooksGiga BoekPalaysiaBigBusinessPublishers en SKRIBIS.

Meld je boek aan voor de Alice Indie Boekprijs! Bekijk hier de longlist!


Ook partner worden van de Alice Indie Boekprijs?

Bent u uitgever en wilt ons steunen bij het het nóg beter op kaart zetten van het Indie-boek? Neem contact op met Elma Noë:

Elma Noë
media adviseur
Telefoon: (030) 6933192
E-mail(link sends e-mail)enoe@virtumedia.nl

Lees meer...

 • 24 april, 2019

  Leesclubavonden dit voorjaar én boekverloting!

  Dit voorjaar hebben wij weer twee leesclubavonden voor jullie. De eerste op 13 mei rondom Kudos van Rachel Cusk, de tweede op 17 juni rondom De orde van de dag van Eric Vuillard. Lees hieronder meer over deze twee mooie avonden en wij hopen je daar graag te zien! De leesclubavond rondom Kudos van Rachel Cusk In een vliegtuig luistert een vrouw naar het verhaal van de onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. De vrouw, Faye, is onderweg naar Europa om interviews te geven over haar nieuwe boek. Eenmaal daar aangekomen spreekt...

  Lees verder...
 • 19 april, 2019

  Poetry International Festival Rotterdam wordt 50

  Het Poetry International Festival Rotterdam wordt dit jaar 50! Daarom krijgen jullie via De Leesclub van Alles 50% korting op je ticket voor het 50ste Poetry International Festival. Het oudste festival van Rotterdam, een van de oudste festivals van het land en natuurlijk een fantastische geschiedenis en een toekomst met het thema: What happened to the future? Dit jaar komen onder andere dichters Tom Lanoye (Belgie), Antjie Krog (Zuid-Afrika), Marieke Lucas Rijneveld, Rita Dove (VS), Judith Herzberg, Patricia Lockwood (VS), Mona Kareem (Koeweit), Lieke Marsman, Lea Schneider (Duitsland), Jules Deelder en Zheng Xiaoqjong (China) en optredens van Metropole Orkest, The Last Poets, Charlotte Adigéry, De...

  Lees verder...
 • 12 april, 2019

  Leesclub rond Kudos van Rachel Cusk

  De Leesclub van Alles organiseert op maandag 13 mei in Utrecht een avond waarop het boek Kudos van Rachel Cusk besproken wordt. Kudos is het nieuwe boek van Cusk dat vorig jaar verscheen. In Kudos ontmoeten we Faye in een vliegtuig, onderweg naar Europa. In het vliegtuig luistert ze naar het verhaal van een onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. In Europa geeft Faye interviews over haar nieuwe boek en spreekt ze met mensen over kunst, familie, politiek, liefde, over plezier en verdriet, en over gerechtigheid en onrecht: over zaken die...

  Lees verder...