21 januari, 2019

Alice Indie Boekprijs 2019

Wat is de Alice Indie Boekprijs? 
Jouw boek aanmelden voor de Alice Indie Boekprijs? 
Data en deadlines
Partners van de Alice Indie Boekprijs

Inleiding

Indie publishing [of selfpublishing] is de snelst groeiende sector van de boekenmarkt. Steeds meer auteurs vinden hun weg naar een of andere vorm van niche-uitgeven, zoals uitgeven in eigen beheer, uitgeven in een hybridevorm, uitgeven bij een zeer kleine uitgever, et cetera. Indie publishers zijn echte vrijbuiters. Niet alleen schrijven ze een boek, ze zorgen er ook zelf voor dat het een succes wordt. Voorbeelden zijn Frank Krake, die met Menthol in de bestseller top 60 stond en met De laatste getuige een nominatie in de wacht sleepte voor de NS Publieksprijs, en natuurlijk Paulien Cornelisse, die De verwarde cavia met groot succes in eigen beheer uitbracht.

Gevestigde auteurs, die publiceren bij traditionele uitgeverijen, dingen mee naar prijzen zoals de Libris Literatuurprijs, de AKO, nu Bookspotprijs, en de Libris Geschiedenis Prijs. Voor indie publishers was
er nog geen grote, prestigieuze prijs. Tot nu. Want met de Alice Indie Boekprijs willen wij boeken van indie-auteurs gaan bekronen in de categorieën fictie en non-fictie.


Wat is de Alice Indie Boekprijs?

De Alice Indie Boekprijs wordt een jaarlijkse prijs voor het beste indie-boek. De categorieën zijn dit jaar: fictie en non-fictie. Iedereen die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 een indie-boek heeft gepubliceerd kan meedingen.  Winnaars krijgen, naast de eer, een geldbedrag van minimaal € 1.000.

Trouw

Jouw boek aanmelden?

Jouw boek aanmelden? Dat kan via dit aanmeldformulier. Iedereen die een indie-boek heeft gepubliceerd tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 kan meedoen. Het deelnamebedrag is € 25,-. Dit bedrag wordt volledig gebruikt voor de organisatie en promotie van de prijs. Ook fijn: je boek krijgt een eigen pagina  mét bestellink op Schrijven Online (150.000 unieke bezoekers per maand).


Hoezo Alice?

Schrijven Magazine-abonnees kennen het antwoord op die vraag. Voor alle anderen: Alice is ons platform voor schrijftalent. Voor ons is zij de verpersoonlijking van indie publishing.


Data en deadlines

Deadline aanmelden indie-boeken:  21 januari 2019
Jury maakt shortlist bekend: 14 februari 2019
Uitreiking Alice Indie Boekprijs: 7 maart 2019

Jury

Roeland Dobbelaer (hoofdredacteur De Leesclub van Alles)
Maarten Carbo (Boekenfluisteraar)
Mirjam Boelsums (auteur en documentairemaakster)
Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur)


Partners

De Alice Indie Boekprijs 2019 komt tot stand met medewerking van onze gewaardeerde partners S2 UitgeversMagoniaSweek Publishing, Mijnbestseller.nlPUMBOBoekengildeDe Leesclub van AllesUitgeverij U2piParis BooksGiga BoekPalaysiaBigBusinessPublishers en SKRIBIS.

Meld je boek aan voor de Alice Indie Boekprijs! Bekijk hier de longlist!


Ook partner worden van de Alice Indie Boekprijs?

Bent u uitgever en wilt ons steunen bij het het nóg beter op kaart zetten van het Indie-boek? Neem contact op met Elma Noë:

Elma Noë
media adviseur
Telefoon: (030) 6933192
E-mail(link sends e-mail)enoe@virtumedia.nl

Lees meer...

 • 18 februari, 2019

  Misdaadauteur Lisa Gardner deze lente naar Nederland

  Na haar ontvoering helpt Flora Dane op haar forum andere ontvoeringsslachtoffers en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden. Eén van de bezoekers overleeft als enige een gezinsmoord, maar verdwijnt daarna spoorloos. Flora probeert haar op te sporen: ontsnapte het meisje of is ze de moordenaar? Rechercheur D.D. Warren kruist tijdens zijn onderzoek haar pad. Beiden zoeken een ander soort gerechtigheid maar moeten samenwerken om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee de vermiste jonge vrouw lijkt te vragen: Zoek naar mij. De geprezen misdaadauteur Lisa Gardner schreef 22 thrillers die in de meer dan 20 landen waar ze verschenen zo’n 22...

  Lees verder...
 • 16 februari, 2019

  Dít is de shortlist van de Alice Indie Boekprijs!

  De jury van de eerste editie van De Alice Indie Boekprijs voor het beste Indie boek is de afgelopen weken in maar liefst 91 indie-boeken gedoken. Deze 11 boeken (in willekeurige volgorde) hebben de shortlist gehaald, gefeliciteerd! Meer weten over de Alice Indie Boekprijs? De jury bestaat uit Roeland Dobbelaer (hoofdredacteur De Leesclub van Alles); Maarten Carbo (Boekenfluisteraar); Mirjam Boelsums (auteur en documentairemaakster) en Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur) Woord van de jury "Dit jaar zijn we gestart met de Alice Indie Boekprijs voor het beste onafhankelijk uitgegeven boek. Dat konden printing on demand boeken zijn die helemaal in eigen beheer zijn uitgeven, boeken van een collectieve Indie-uitgeverij, tot min...

  Lees verder...
 • 16 februari, 2019

  Een welkomstgeschenk voor pasgeboren baby's

  Slaap kindje slaap van Marijke ten Cate ‘Slaap kindje slaap’, ‘Varen, varen over de baren’ en ‘Poesje mauw’ - wie kent de liedjes niet? Dit sfeervolle en vrolijke liedjesprentenboek, geïllustreerd door Marijke ten Cate, bevat de bekendste kinderliedjes, die ouders al vroeg aan hun pasgeboren baby kunnen zingen. Neem je kleintje op schoot, sla dit boek open en geniet samen van alle bekende liedjes. Omdat mooie boeken en muziek er zijn voor iedereen van piepklein tot heel groot. Slaap kindje slaap is het eerste prentenboek om te zingen van het initiatief Welkom! dat landelijk 15 februari van start is gegaan. Ouders met een baby tot...

  Lees verder...