4 mei, 2019

Bericht van Marjan Slob over Kudos

Ha lieve vrienden en kennissen,

Op maandag 13 mei is er weer een avond van De Leesclub van Alles, en wel over één van de interessantste en slimste schrijfsters van dit moment (vind ik): Rachel Cusk.

Cusk kreeg veel kritiek te verduren toen ze onverbloemd schreef over het moederschap en over haar scheiding. Wellicht in reactie daarop heeft ze een zeer interessante en intrigerende trilogie geschreven, waarvan we die maandag met name het laatste deel, Kudos, bespreken.

Die trilogie is zo interessant omdat ze zichzelf bijna helemaal heeft weggeschreven, terwijl ze tegelijkertijd zeer aanwezig is als observator. Mensen babbelen maar wat tegen haar aan, en onthullen van alles over zichzelf, wat Cusk dan scherp optekent.

Sociologie Magazine

Wat is haar inzet? Wat wil ze overdragen over kijken en gezien worden, praten en luisteren, fictie en non-fictie (want hoe levensecht de dialogen ook voelen, niemand praat zo), over de werkelijkheid stileren, over mannen en vrouwen? En hoe begrijp je die laatste, intrigerende slotscène? Allemaal prachtige thema’s om te bespreken, vooral als je Cusk hebt gelezen, maar ook los daarvan interessant.

Ik spreek met Jann Ruyters, literatuurredacteur van Trouw. Jann kent het werk van Cusk goed en heeft de schrijfster meermalen gesproken. Ik heb er zin in!

Ik zou het erg leuk vinden als je komt. Voor de praktische informatie en kaartjes, zie: https://deleesclubvanalles.nl/dlva-live-4/

Graag tot de 13de,

Hartelijke groet,

Marjan Slob

Marjan Slob is filosoof, schrijver en De Volkskrant Columnist

Bestel hier je tickets

Lees meer...

 • 10 augustus, 2019

  6500 artikelen

  Vandaag hebben we het 6500ste artikel op De Leesclub van Alles geplaatst. Hiervan gaan er 630 over filosofie&religie, 950 over geschiedenis&archeologie, 250 over kinderboeken, 435 over kookboeken, 450 over kunst&cultuur, 2350 over literatuur, 635 over mens&maatschappij, 450 over  natuurwetenschappen&techniek, 220 over thrillers, en er is nog veel meer… Weer een mijlpaal bereikt. We hopen dit jaar op 8000 af te stuiten. Veel leesplezier op onze site. Het redactieteam van De Leesclub van Alles

  Lees verder...
 • 9 augustus, 2019

  Top 5 Thrillers van Henk Vlaming

  Henk Vlaming, redacteur Thriller en Spanning bij De Leesclub van Alles was afgelopen zaterdag (3-8-2019) te gast bij het radioprogramma Wat het daglicht niet verdragen kan. Henk gaf er een overzicht van zijn huidige Top 5 aan Thrillers. Beluister hier het fragment. De Top 5 van Henk Vlaming: Nummer 5: Ultiem bewijs, Peter James Nummer 4: Vortex, Yrsa Sigurdardottir Nummer 3: Hars, Ane Riel Nummer 2: Een duister pad, Corine Hartman Nummer 1: De stilte van de witte stad, Eva García Sáenz de Urturi  

  Lees verder...
 • 2 augustus, 2019

  DLVA op de radio

  Op zaterdagnacht (van 3 naar 4 augustus 2019) komt De Leesclub van Alles op Radio 1. We zitten in het programma Wat het daglicht niet verdragen kan. De uitzending start kort na het nieuws van 3.00 uur (jazeker, diep in de nacht). Onze redacteur Thrillers&Spanning, Henk Vlaming, is gevraagd om een top 5 van spannende boeken aan te dragen en ook om iets over onze leesclub te vertellen. Dus trommel je familie en vrienden op en houd een nachtwake bij de radio 😊 Uitzending gemist? We publiceren later het audiofragment op de site.  

  Lees verder...