Help Het goede leven

Publiek gevraagd om foto’s in te sturen voor nieuwe boek Annegreet van Bergen

Deze zomer publiceert journalist en econoom Annegreet van Bergen haar nieuwe boek Het goede leven. Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd. Hierin laat de auteur van de bestseller Gouden jaren zien hoe het leven Nederland in korte tijd op tal van fronten ingrijpend is veranderd.

Om deze veranderingen op een unieke manier in beeld te brengen, komt er een actie waarbij het publiek wordt uitgenodigd foto’s uit die tijd in te sturen. In dozen en albums bij mensen thuis liggen vaak de mooiste foto’s waarvan het jammer is dat ze niet aan een breder publiek worden getoond. Lezers kunnen tot uiterlijk 1 mei 2018 foto’s insturen via www.atlascontact.nl/fotoactie van bijvoorbeeld de eerste pick-up, gezinnen op een bromfiets, ongegeneerd rokende mensen, zondagse uitjes, zelfgemaakte kleren, tot het huishouden veroordeelde moeders, verdwenen buurtwinkels, en andere situaties over het leven in het bijzonder uit de periode 1950-1975. De actie wordt ondersteund door de boekhandel, Zin en Historisch Nieuwsblad. De mooiste foto’s worden opgenomen in Het goede leven en de inzenders daarvan krijgen een exemplaar van het boek.

Annegreet van Bergen: “Voor een deel dank ik de anekdotes in Het goede leven aan de verhalen die bij lezers boven kwamen toen ze Gouden jaren hadden gelezen. Moeders die voor één dagdeel in de week wasmachines huurden. Tandartsen die met een sigaar in de mond de halfjaarlijkse controle uitvoerden. Kinderen die als tijdverdrijf kentekens van auto’s noteerden. Ik hoop dat lezers, nadat ze eerst hun herinneringen met mij hebben gedeeld, nu ook hun foto’s met me willen delen en dat we op die manier iets heel bijzonders kunnen maken van Het goede leven.”

Trouw
10-03-2018 10:11