24 april, 2019

Leesclubavonden dit voorjaar én verloting!

Dit voorjaar hebben wij weer twee leesclubavonden voor jullie. De eerste op 13 mei rondom Kudos van Rachel Cusk, de tweede op 17 juni rondom De orde van de dag van Eric Vuillard. Lees hieronder meer over deze twee mooie avonden en wij hopen je daar graag te zien!

De leesclubavond rondom Kudos van Rachel Cusk

In een vliegtuig luistert een vrouw naar het verhaal van de onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. De vrouw, Faye, is onderweg naar Europa om interviews te geven over haar nieuwe boek. Eenmaal daar aangekomen spreekt ze met mensen over kunst, familie, politiek, liefde, over plezier en verdriet, en over gerechtigheid en onrecht. Ze praat over zaken die er werkelijk toe doen in het leven.

De avond van 13 mei is er weer een leesclubavond van De Leesclub Van Alles, ditmaal rondom het nieuwste boek van Rachel Cusk: Kudos. Een boek dus over de zaken die er werkelijk toe doen. En dat vindt ook onze gast van die avond: Jann Ruyters, redacteur boeken (fictie) van Trouw. Sinds Cusk in 2001 haar omstreden memoir over moederschap: A Life’s Work (vertaald als: In het land van moeders) publiceerde, is Ruyters het – zoals zij zegt – altijd interessante en vernieuwende werk van Cusk blijven lezen. Daar zal het deze avond zeker ook over gaan.

Technisch Weekblad

Kom daarom ook naar deze interessante leesclubavond.

Mail voor eind deze week (dus vóór 4 mei) naar info@deleesclubvanalles.nl en maak kans op een ticket voor de avond en één van de drie – door De Bezige Bij beschikbaar gestelde – exemplaren van Kudos!

Koop hier je Kudos-ticket.

De leesclubavond rondom De orde van de dag van Eric Vuillard

“De zon is een koude ster. Haar hart, ijsnaalden. Haar licht, meedogenloos. In februari zijn de bomen dood, de rivier is versteend, alsof haar bron geen water meer spuwt en de zee het niet meer kan verzwelgen. (…) ’s Ochtends vroeg geen enkel geluid, geen zingende vogel, niets. Dan een auto, en nog een, en opeens voetstappen, gestalten die we niet kunnen zien.”

Zo begint de korte historische roman De orde van de dag, en de lezer begrijpt meteen waarom de jury van de Prix Goncourt – al meer dan een eeuw de belangrijkste literaire prijs in het Franse taalgebied – dit boek vorig jaar heeft bekroond: deze schrijver heeft een bijzondere, indringende stem. Eric Vuillard heeft aan een paar woorden genoeg om een ondergangssfeer op te roepen.”

De avond van 17 juni zullen we daarom dit prachtige boek bespreken. Onze gast deze avond is de vertaalster van het boek: Liesbeth van Nes en zij zal ons zeker vertellen hoe ze het Frans origineel wist om te zetten naar deze prachtige zinnen. Nes vertaalt overigens niet alleen uit het Frans maar ook uit het Duits, bijvoorbeeld het laatstverschenen boek van Robert Seethaler: De Weense sigarenboer. Deze twee boeken staan (De orde van de dag, 2019) en stonden (De Weense sigarenboer, 2018) ook nog eens op de longlist voor de Europese Literatuurprijs.

Meld je gauw aan voor deze leesclubavond op maandag 17 juni en praat met ons mee!

Koop hier je ticket voor Vuillard.

Lees meer...

 • 2 juli, 2019

  Herinneringen aan Sanne Deurloo

  Afgelopen zaterdag, 29 juni 2019, overleed de bekende wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Kennislink, Sanne Deurloo, op 51-jarige leeftijd. Sanne was een bevlogen journalist met een enorme staat van dienst. We leerden elkaar kennen eind jaren negentig van de vorige eeuw toen Sanne, afgestudeerd chemicus, eindredacteur werd van Natuur&Techniek, het latere Natuurwetenschap & Techniek, en nu New Scientist. Ik was er destijds de uitgever van. Ze was een deskundig en gedegen redacteur, en vooral ook een lieve en betrokken collega. Jaren later werd ze hoofdredacteur bij Kennislink en gaf ze voor de radio commentaar op wetenschappelijke ontwikkelingen. Bij Kennislink kwam haar kennis en kunde in de...

  Lees verder...
 • 26 juni, 2019

  Shortlist Europese Literatuurprijs 2019

  Onlangs is de shortlist voor de Europese Literatuurprijs bekendgemaakt: het zijn vijf prachtige romans die de diversiteit en de rijkdom van de Europese literatuur illustreren en daarom een groot lezerspubliek verdienen. De titels zijn: Arno Geiger: Onder de Drachenwand vertaald uit het Duits door Wil Hansen (De Bezige Bij) Geir Gulliksen: Het verhaal van een huwelijk vertaald uit het Noors door Geri de Boer (Ambo Anthos) Marek Šindelka: Materiaalmoeheid vertaald uit het Tsjechisch door Edgar de Bruin (Das Mag) Ali Smith: Winter vertaald uit het Engels door Karina van Santen en Martine Vosmaer (Prometheus) Éric Vuillard: De orde van de dag vertaald uit het Frans...

  Lees verder...
 • 23 mei, 2019

  DLVA en Boekplus zoeken stagiaires

  Houd jij van lezen en van boeken? Studeer je een echt humanities vak (een taal, filosofie, geschiedenis…) of een vak in de communicatie aan de Universiteit of HBO? Wil je meer weten van het boekenvak: literatuur, uitgeverijen, redactie en marketing? Kom dan stage lopen bij de snelst groeiende leesclub van Nederland en België, De Leesclub van Alles/Boekplus. We zoeken twee nieuwe stagiair(e)s die vanaf september 2019 aan de slag willen. Enkele activiteiten waar we je kennis mee laten maken: Je schrijft persberichten en verzorgt een deel van de marketing Je bent actief op de sociale media van DLVA en Boekplus Je plaatst artikelen op de site en...

  Lees verder...