24 april, 2019

Leesclubavonden dit voorjaar én verloting!

Dit voorjaar hebben wij weer twee leesclubavonden voor jullie. De eerste op 13 mei rondom Kudos van Rachel Cusk, de tweede op 17 juni rondom De orde van de dag van Eric Vuillard. Lees hieronder meer over deze twee mooie avonden en wij hopen je daar graag te zien!

De leesclubavond rondom Kudos van Rachel Cusk

In een vliegtuig luistert een vrouw naar het verhaal van de onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. De vrouw, Faye, is onderweg naar Europa om interviews te geven over haar nieuwe boek. Eenmaal daar aangekomen spreekt ze met mensen over kunst, familie, politiek, liefde, over plezier en verdriet, en over gerechtigheid en onrecht. Ze praat over zaken die er werkelijk toe doen in het leven.

De avond van 13 mei is er weer een leesclubavond van De Leesclub Van Alles, ditmaal rondom het nieuwste boek van Rachel Cusk: Kudos. Een boek dus over de zaken die er werkelijk toe doen. En dat vindt ook onze gast van die avond: Jann Ruyters, redacteur boeken (fictie) van Trouw. Sinds Cusk in 2001 haar omstreden memoir over moederschap: A Life’s Work (vertaald als: In het land van moeders) publiceerde, is Ruyters het – zoals zij zegt – altijd interessante en vernieuwende werk van Cusk blijven lezen. Daar zal het deze avond zeker ook over gaan.

Hereditas Nexus

Kom daarom ook naar deze interessante leesclubavond.

Mail voor eind deze week (dus vóór 4 mei) naar info@deleesclubvanalles.nl en maak kans op een ticket voor de avond en één van de drie – door De Bezige Bij beschikbaar gestelde – exemplaren van Kudos!

Koop hier je Kudos-ticket.

De leesclubavond rondom De orde van de dag van Eric Vuillard

“De zon is een koude ster. Haar hart, ijsnaalden. Haar licht, meedogenloos. In februari zijn de bomen dood, de rivier is versteend, alsof haar bron geen water meer spuwt en de zee het niet meer kan verzwelgen. (…) ’s Ochtends vroeg geen enkel geluid, geen zingende vogel, niets. Dan een auto, en nog een, en opeens voetstappen, gestalten die we niet kunnen zien.”

Zo begint de korte historische roman De orde van de dag, en de lezer begrijpt meteen waarom de jury van de Prix Goncourt – al meer dan een eeuw de belangrijkste literaire prijs in het Franse taalgebied – dit boek vorig jaar heeft bekroond: deze schrijver heeft een bijzondere, indringende stem. Eric Vuillard heeft aan een paar woorden genoeg om een ondergangssfeer op te roepen.”

De avond van 17 juni zullen we daarom dit prachtige boek bespreken. Onze gast deze avond is de vertaalster van het boek: Liesbeth van Nes en zij zal ons zeker vertellen hoe ze het Frans origineel wist om te zetten naar deze prachtige zinnen. Nes vertaalt overigens niet alleen uit het Frans maar ook uit het Duits, bijvoorbeeld het laatstverschenen boek van Robert Seethaler: De Weense sigarenboer. Deze twee boeken staan (De orde van de dag, 2019) en stonden (De Weense sigarenboer, 2018) ook nog eens op de longlist voor de Europese Literatuurprijs.

Meld je gauw aan voor deze leesclubavond op maandag 17 juni en praat met ons mee!

Koop hier je ticket voor Vuillard.

Lees meer...

 • 23 mei, 2019

  DLVA en Boekplus zoeken stagiaires

  Houd jij van lezen en van boeken? Studeer je een echt humanities vak (een taal, filosofie, geschiedenis…) of een vak in de communicatie aan de Universiteit of HBO? Wil je meer weten van het boekenvak: literatuur, uitgeverijen, redactie en marketing? Kom dan stage lopen bij de snelst groeiende leesclub van Nederland en België, De Leesclub van Alles/Boekplus. We zoeken twee nieuwe stagiair(e)s die vanaf september 2019 aan de slag willen. Enkele activiteiten waar je je mee bezig zult houden: Je schrijft persberichten en verzorgt onze marketing Je bent actief op de sociale media van DLVA en Boekplus Je plaatst artikelen op de site en je schrijft zelf...

  Lees verder...
 • 15 mei, 2019

  Rosemary Sullivan in mei als writer in residence in Amsterdam

  Aan de vooravond van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog arriveerde Rosemary Sullivan in Amsterdam. De hele maand mei werkt de Canadese schrijfster in de schrijversresidentie van het Letterfonds aan het project Anne Frank: A Cold Case Diary, waarin ze de arrestatie van de bewoners van het Achterhuis op 4 augustus 1944 onderzoekt. Rosemary Sullivan zal als writer in residence verschillende mensen interviewen en de Anne Frank Stichting, de gemeente Amsterdam en andere instanties stellen hun archieven ter beschikking. Het boek naar het project wordt zomer 2020 wereldwijd door 19 uitgeverijen gepubliceerd, in Nederland door Ambo|Anthos. De schrijfster Sullivan (1947) is biograaf, dichter en emeritus...

  Lees verder...
 • 13 mei, 2019

  De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

  Voor de schrijfgrage lettertijgers is er weer de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Onder de voorgaande en succesvolle winnaars vinden we: Oscar Spaans (van de verhalenbundel Vacuüm), Gerda Blees (van de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet), en Lize Spit (van de Libris-genomineerde roman Het smelt). Voor de zevende keer gaan Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC nu op zoek naar nieuw literair talent. Doe mee en ga schrijven. Dit zit er in het prijzenpakket: De beste drie inzendingen komen op de shortlist en de auteurs krijgen elk twee tickets voor Lowlands 2019; Een publicatie van jouw verhaal via NRC; Een masterclass van Querido Academie...

  Lees verder...