UvA hoogleraar sociologie Beate Volker te gast bij DLVAlive Utrecht

Alma Mathijssen schreef met Vergeet de meisjes een bijzondere roman over de vriendschap tussen twee vrouwen, de schrijver Iris Kouwenaar en haar bewonderaar Kay. Op 5 maart 2018 praten we over vriendschap, over afhankelijkheid in vriendschap en natuurlijk over het schrijverschap van Alma Mathijssen.

Gast van de avond is Beate Volker, Professor of Sociology, Department of Sociology aan de Universiteit van Amsterdam. Volker is lid van de European Academy of Sociology en zit in het bestuur van het academische vakblad Social Networks. In het verleden heeft ze onder andere onderzocht hoe relatiepatronen ontstaan tussen vrienden. Daarbij kijkt ze naar een mogelijke connectie tussen vriendschap en factoren zoals gezondheid, criminaliteit en werktevredenheid.

Moderator van de avond op 5 maart is filosoof en DLVA hoofdredacteur Roeland Dobbelaer. Hij schreef over Vergeet de meisjes: de roman “intrigeert en verontrust op elke pagina, wars van sentimentaliteit stelt het diepgaande vragen over wat vriendschap is en wat afhankelijkheid in vriendschap is. En dat komt aan en zet je aan het denken, over je eigen leven, over je eigen vriendschappen. Dat maakt het sterke literatuur.”

Praat je mee? Je kunt je hier opgeven. Er zijn maar een beperkt aantal kaarten. Reageer snel! Onder de mensen die voor 1 februari een kaartje bestellen verloten we twee exemplaren van Vergeet de meisjes.

Trouw
24-01-2018 8:05