23 januari, 2019

Welkom – het leven begint in de boekhandel

In februari 2019 gaat de nieuwe traditie Welkom! van start. Elk pasgeboren kind ontvangt vanaf dat moment een prentenboek als gratis welkomstgeschenk van deelnemende boekhandels. Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het cadeau ophalen, door het tonen van het geboortekaartje of het inschrijfbewijs van hun kind in de boekhandel.

Volgens uitgeverij Lemniscaat, initiatiefnemer van Welkom! verdienen kinderen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid en dat leven begint in de boekhandel!

Slaap kindje slaap

De actie begint met Slaap kindje slaap, een prachtig prentenboek om te zingen met de bekende kinderliedjes, van ‘Poesje mauw’ tot ‘In de maneschijn’. Hartverwarmend en kleurrijk geïllustreerd door Marijke ten Cate, die voor Lemniscaat eerder het vrolijke liedjesboek Joepie Joepie illustreerde. Slaap kindje slaap bevat kinderliedjes die de allerkleinsten al vroeg met hun ouders mee kunnen zingen en daar gebaren bij kunnen maken. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs een gevoel voor taal. Het liedjesprentenboek is ook te koop in de boekhandel, voor de feestelijke prijs van € 9,95.

Technisch Weekblad

Feestje!

Op zondag 17 februari vieren we bij Kinderboekwinkel De Giraf in Dordrecht van 15.00-16.00 de start van het initiatief en het verschijnen van Slaap kindje slaap. Met illustrator Marijke ten Cate en muziekmaker Daniëlla Snijders. Vier het feestje mee, wees Welkom!

Welkom! is een initiatief en samenwerkingsverband van uitgeverij Lemniscaat, WIJ Jonge Ouders, De Blije Doos, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en natuurlijk een groot aantal boekhandels.

Meer informatie: https://www.lemniscaat.nl/welkom/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Uitgeverij Lemniscaat, All rights reserved.

Wij houden u graag op de hoogte van de uitgaven van Lemniscaat.

 

Our mailing address is:

Uitgeverij Lemniscaat

Vijverlaan 48

Rotterdam, Zh 3062 HL

Netherlands

 

Add us to your address book

 

 

Want to change how you receive these emails?

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Lees meer...

 • 18 februari, 2019

  Misdaadauteur Lisa Gardner deze lente naar Nederland

  Na haar ontvoering helpt Flora Dane op haar forum andere ontvoeringsslachtoffers en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden. Eén van de bezoekers overleeft als enige een gezinsmoord, maar verdwijnt daarna spoorloos. Flora probeert haar op te sporen: ontsnapte het meisje of is ze de moordenaar? Rechercheur D.D. Warren kruist tijdens zijn onderzoek haar pad. Beiden zoeken een ander soort gerechtigheid maar moeten samenwerken om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee de vermiste jonge vrouw lijkt te vragen: Zoek naar mij. De geprezen misdaadauteur Lisa Gardner schreef 22 thrillers die in de meer dan 20 landen waar ze verschenen zo’n 22...

  Lees verder...
 • 16 februari, 2019

  Dít is de shortlist van de Alice Indie Boekprijs!

  De jury van de eerste editie van De Alice Indie Boekprijs voor het beste Indie boek is de afgelopen weken in maar liefst 91 indie-boeken gedoken. Deze 11 boeken (in willekeurige volgorde) hebben de shortlist gehaald, gefeliciteerd! Meer weten over de Alice Indie Boekprijs? De jury bestaat uit Roeland Dobbelaer (hoofdredacteur De Leesclub van Alles); Maarten Carbo (Boekenfluisteraar); Mirjam Boelsums (auteur en documentairemaakster) en Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur) Woord van de jury "Dit jaar zijn we gestart met de Alice Indie Boekprijs voor het beste onafhankelijk uitgegeven boek. Dat konden printing on demand boeken zijn die helemaal in eigen beheer zijn uitgeven, boeken van een collectieve Indie-uitgeverij, tot min...

  Lees verder...
 • 16 februari, 2019

  Een welkomstgeschenk voor pasgeboren baby's

  Slaap kindje slaap van Marijke ten Cate ‘Slaap kindje slaap’, ‘Varen, varen over de baren’ en ‘Poesje mauw’ - wie kent de liedjes niet? Dit sfeervolle en vrolijke liedjesprentenboek, geïllustreerd door Marijke ten Cate, bevat de bekendste kinderliedjes, die ouders al vroeg aan hun pasgeboren baby kunnen zingen. Neem je kleintje op schoot, sla dit boek open en geniet samen van alle bekende liedjes. Omdat mooie boeken en muziek er zijn voor iedereen van piepklein tot heel groot. Slaap kindje slaap is het eerste prentenboek om te zingen van het initiatief Welkom! dat landelijk 15 februari van start is gegaan. Ouders met een baby tot...

  Lees verder...