23 januari, 2019

Welkom – het leven begint in de boekhandel

In februari 2019 gaat de nieuwe traditie Welkom! van start. Elk pasgeboren kind ontvangt vanaf dat moment een prentenboek als gratis welkomstgeschenk van deelnemende boekhandels. Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het cadeau ophalen, door het tonen van het geboortekaartje of het inschrijfbewijs van hun kind in de boekhandel.

Volgens uitgeverij Lemniscaat, initiatiefnemer van Welkom! verdienen kinderen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid en dat leven begint in de boekhandel!

Slaap kindje slaap

De actie begint met Slaap kindje slaap, een prachtig prentenboek om te zingen met de bekende kinderliedjes, van ‘Poesje mauw’ tot ‘In de maneschijn’. Hartverwarmend en kleurrijk geïllustreerd door Marijke ten Cate, die voor Lemniscaat eerder het vrolijke liedjesboek Joepie Joepie illustreerde. Slaap kindje slaap bevat kinderliedjes die de allerkleinsten al vroeg met hun ouders mee kunnen zingen en daar gebaren bij kunnen maken. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs een gevoel voor taal. Het liedjesprentenboek is ook te koop in de boekhandel, voor de feestelijke prijs van € 9,95.

Wordt Vervolgd

Feestje!

Op zondag 17 februari vieren we bij Kinderboekwinkel De Giraf in Dordrecht van 15.00-16.00 de start van het initiatief en het verschijnen van Slaap kindje slaap. Met illustrator Marijke ten Cate en muziekmaker Daniëlla Snijders. Vier het feestje mee, wees Welkom!

Welkom! is een initiatief en samenwerkingsverband van uitgeverij Lemniscaat, WIJ Jonge Ouders, De Blije Doos, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en natuurlijk een groot aantal boekhandels.

Meer informatie: https://www.lemniscaat.nl/welkom/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Uitgeverij Lemniscaat, All rights reserved.

Wij houden u graag op de hoogte van de uitgaven van Lemniscaat.

 

Our mailing address is:

Uitgeverij Lemniscaat

Vijverlaan 48

Rotterdam, Zh 3062 HL

Netherlands

 

Add us to your address book

 

 

Want to change how you receive these emails?

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Lees meer...

 • 10 augustus, 2019

  6500 artikelen

  Vandaag hebben we het 6500ste artikel op De Leesclub van Alles geplaatst. Hiervan gaan er 630 over filosofie&religie, 950 over geschiedenis&archeologie, 250 over kinderboeken, 435 over kookboeken, 450 over kunst&cultuur, 2350 over literatuur, 635 over mens&maatschappij, 450 over  natuurwetenschappen&techniek, 220 over thrillers, en er is nog veel meer… Weer een mijlpaal bereikt. We hopen dit jaar op 8000 af te stuiten. Veel leesplezier op onze site. Het redactieteam van De Leesclub van Alles

  Lees verder...
 • 9 augustus, 2019

  Top 5 Thrillers van Henk Vlaming

  Henk Vlaming, redacteur Thriller en Spanning bij De Leesclub van Alles was afgelopen zaterdag (3-8-2019) te gast bij het radioprogramma Wat het daglicht niet verdragen kan. Henk gaf er een overzicht van zijn huidige Top 5 aan Thrillers. Beluister hier het fragment. De Top 5 van Henk Vlaming: Nummer 5: Ultiem bewijs, Peter James Nummer 4: Vortex, Yrsa Sigurdardottir Nummer 3: Hars, Ane Riel Nummer 2: Een duister pad, Corine Hartman Nummer 1: De stilte van de witte stad, Eva García Sáenz de Urturi  

  Lees verder...
 • 2 augustus, 2019

  DLVA op de radio

  Op zaterdagnacht (van 3 naar 4 augustus 2019) komt De Leesclub van Alles op Radio 1. We zitten in het programma Wat het daglicht niet verdragen kan. De uitzending start kort na het nieuws van 3.00 uur (jazeker, diep in de nacht). Onze redacteur Thrillers&Spanning, Henk Vlaming, is gevraagd om een top 5 van spannende boeken aan te dragen en ook om iets over onze leesclub te vertellen. Dus trommel je familie en vrienden op en houd een nachtwake bij de radio 😊 Uitzending gemist? We publiceren later het audiofragment op de site.  

  Lees verder...