23 januari, 2019

Welkom – het leven begint in de boekhandel

In februari 2019 gaat de nieuwe traditie Welkom! van start. Elk pasgeboren kind ontvangt vanaf dat moment een prentenboek als gratis welkomstgeschenk van deelnemende boekhandels. Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het cadeau ophalen, door het tonen van het geboortekaartje of het inschrijfbewijs van hun kind in de boekhandel.

Volgens uitgeverij Lemniscaat, initiatiefnemer van Welkom! verdienen kinderen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid en dat leven begint in de boekhandel!

Slaap kindje slaap

De actie begint met Slaap kindje slaap, een prachtig prentenboek om te zingen met de bekende kinderliedjes, van ‘Poesje mauw’ tot ‘In de maneschijn’. Hartverwarmend en kleurrijk geïllustreerd door Marijke ten Cate, die voor Lemniscaat eerder het vrolijke liedjesboek Joepie Joepie illustreerde. Slaap kindje slaap bevat kinderliedjes die de allerkleinsten al vroeg met hun ouders mee kunnen zingen en daar gebaren bij kunnen maken. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs een gevoel voor taal. Het liedjesprentenboek is ook te koop in de boekhandel, voor de feestelijke prijs van € 9,95.

Geschiedenis Magazine

Feestje!

Op zondag 17 februari vieren we bij Kinderboekwinkel De Giraf in Dordrecht van 15.00-16.00 de start van het initiatief en het verschijnen van Slaap kindje slaap. Met illustrator Marijke ten Cate en muziekmaker Daniëlla Snijders. Vier het feestje mee, wees Welkom!

Welkom! is een initiatief en samenwerkingsverband van uitgeverij Lemniscaat, WIJ Jonge Ouders, De Blije Doos, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en natuurlijk een groot aantal boekhandels.

Meer informatie: https://www.lemniscaat.nl/welkom/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Uitgeverij Lemniscaat, All rights reserved.

Wij houden u graag op de hoogte van de uitgaven van Lemniscaat.

 

Our mailing address is:

Uitgeverij Lemniscaat

Vijverlaan 48

Rotterdam, Zh 3062 HL

Netherlands

 

Add us to your address book

 

 

Want to change how you receive these emails?

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Lees meer...

 • 24 april, 2019

  Leesclubavonden dit voorjaar én boekverloting!

  Dit voorjaar hebben wij weer twee leesclubavonden voor jullie. De eerste op 13 mei rondom Kudos van Rachel Cusk, de tweede op 17 juni rondom De orde van de dag van Eric Vuillard. Lees hieronder meer over deze twee mooie avonden en wij hopen je daar graag te zien! De leesclubavond rondom Kudos van Rachel Cusk In een vliegtuig luistert een vrouw naar het verhaal van de onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. De vrouw, Faye, is onderweg naar Europa om interviews te geven over haar nieuwe boek. Eenmaal daar aangekomen spreekt...

  Lees verder...
 • 19 april, 2019

  Poetry International Festival Rotterdam wordt 50

  Het Poetry International Festival Rotterdam wordt dit jaar 50! Daarom krijgen jullie via De Leesclub van Alles 50% korting op je ticket voor het 50ste Poetry International Festival. Het oudste festival van Rotterdam, een van de oudste festivals van het land en natuurlijk een fantastische geschiedenis en een toekomst met het thema: What happened to the future? Dit jaar komen onder andere dichters Tom Lanoye (Belgie), Antjie Krog (Zuid-Afrika), Marieke Lucas Rijneveld, Rita Dove (VS), Judith Herzberg, Patricia Lockwood (VS), Mona Kareem (Koeweit), Lieke Marsman, Lea Schneider (Duitsland), Jules Deelder en Zheng Xiaoqjong (China) en optredens van Metropole Orkest, The Last Poets, Charlotte Adigéry, De...

  Lees verder...
 • 12 april, 2019

  Leesclub rond Kudos van Rachel Cusk

  De Leesclub van Alles organiseert op maandag 13 mei in Utrecht een avond waarop het boek Kudos van Rachel Cusk besproken wordt. Kudos is het nieuwe boek van Cusk dat vorig jaar verscheen. In Kudos ontmoeten we Faye in een vliegtuig, onderweg naar Europa. In het vliegtuig luistert ze naar het verhaal van een onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. In Europa geeft Faye interviews over haar nieuwe boek en spreekt ze met mensen over kunst, familie, politiek, liefde, over plezier en verdriet, en over gerechtigheid en onrecht: over zaken die...

  Lees verder...