Nieuwsbrief december 2016

Beste mensen,

Hierbij het laatste nieuws over De Leesclub van Alles:

Recensieweb

De meesten van jullie zullen het wel hebben meegekregen. De gerenommeerde website Recensieweb met meer dan 2500 recensies van Nederlandse romans van de laatste 11 jaar houdt er mee op. In goed overleg mogen we komende weken deze artikelen overplaatsten op De Leesclub van Alles, zodat al het werk van Recensieweb behouden blijft. Kijk hier voor het gemeenschappelijke persbericht:

Het is een grote eer om de erfenis van Recensieweb te mogen beheren. We zullen er uiterst zorgvuldig mee omgaan. Komende weken benaderen we de medewerkers van Recensieweb met de vraag of ze in de toekomst ook voor DLVA willen schrijven.

Sociologie Magazine

Medewerkers en partners

Het aantal nieuwe medewerkers, tijdschriften en websites die met DLVA samenwerken groeit in een razendsnel tempo. Recent sloten zich o.a. aan: Joop Liefaard o.a. thrillerrecensent van het AD, Ger Leppers o.a. Franse en Portugese literatuur voor Trouw, Nienke Beintema o.a. biologie voor NRC, Hematon Magazine; het blad van de patiëntenorganisatie Hematon, Wordt Vervolgd van Amnesty International, http://www.kookboekenrecensies.nl/ en http://sportgeschiedenis.nl/.

En nog steeds benaderen we nieuwe mensen en nieuwe bladen en websites. Kijk hier voor het laatste overzicht van medewerkers en partners.

DLVAlive

Voor het nieuwe jaar staan de eerste leesclubavonden gepland:

Voor deze avonden zijn nog kaarten beschikbaar. Kom eens langs en praat mee!

Komende weken bepalen we de boeken die we in de maart en april zullen bespreken. Over welk boek wil jij dat we een avond organiseren? Stuur je suggesties en opmerkingen naar info@deleesclubvanalles.nl.

DLVA in andere steden

Inmiddels praten we met diverse mensen om ook in andere steden te starten met DLVA-live. Belangstelling om in jouw stad dit te helpen opzetten? Stuur een mail naar info@deleesclubvanalles.nl. We zoeken met name mensen in Gouda, Hilversum, Amersfoort en Den Bosch.

De voorkeur van de hoofdredacteur

De Leesclub van Alles is nu ongeveer een half jaar oud en er staan nu meer dan 1350 artikelen op de site. Enkele interessante artikelen van de afgelopen weken:

Namens alle medewerkers van De Leesclub van Alles wil ik je een fijne kerstperiode toewensen en voor 2017 alle goeds en natuurlijk veel leesplezier.

Hartelijke groet,

Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *