Ontstaan DLVA

De Leesclub van Alles ontstond in 2009 toen vijf Utrechtse vrienden en een Hilversumse besloten maandelijks een boek te lezen over alles wat hen maar interesseert: literatuur, kunst, wetenschap, filosofie, geschiedenis, politiek, economie. Zes jaar lang kwamen we bij elkaar, het was een hechte club, we lazen prachtige boeken, het waren heerlijke avonden. In 2015 hielden we op te bestaan. Een van ons was twee jaar daarvoor afgehaakt, geen tijd meer. Dramatischer was het overlijden van twee van onze leden, in 2014 en in 2015. Deze website (live sinds juni 2016), een initiatief van filosoof, mediaondernemer en niet op de laatste plaats veellezer Roeland Dobbelaer, zet het idee achter De Leesclub van Alles voort. Als blijvend hommage aan Maarten de Keulenaar en Bouke Boomstra, de twee leden die ons ontvielen. Maar ook om het fenomeen van de leesclub nieuw leven in te blazen met dagelijkse posts over boeken en sinds september 2016 leesclubavonden.

Recensieweb

Recensieweb was een site die ernaar streefde om álle Nederlandse literatuur te recenseren. De site hield eind 2016 op te bestaan. De mensen achter Recensieweb besloten om een groot aantal van de artikelen van Recensieweb een ‘tweede leven’ te geven op De Leesclub van Alles. Sinds februari 2016 zijn deze artikelen over Nederlandse romans uit de periode 2005 tot en met 2016 blijvend te lezen op De Leesclub van Alles.

Oproep

De Leesclub van Alles wil uitgroeien tot een hele grote boekensite over alle typen boeken. We plaatsen ook recensies van jaren terug over boeken die jaren geleden verschenen zijn. Zo bouwen we aan een zo groot mogelijke database van kwaliteitsverhalen over boeken. Jouw recensies op De Leesclub van Alles? Neem dan contact op met hoofdredacteur Roeland Dobbelaer via info@deleesclubvanalles.nl.