Aghina, Bas

Aghina, Bas

Sebastiaan Aghina werkt als publicist/schrijver, organisator/manager en docent/onderzoeker in o.a. het (beroeps- en volwassenen)onderwijs (o.a. Volksuniversiteit Amersfoort), de zorg en het publieke domein. Ook schreef hij recensies en artikelen voor Managementboek.nl, Christendemocratische Verkenningen en Filosofie Magazine. Als onderdeel van de stadsgedichtenwedstrijden in 2012 en 2019 voor Nederland en Vlaanderen, schreef Sebastiaan gedichten over Hoorn en Amersfoort. In 2014 – 2018 zat hij in de Amersfoortse Gemeenteraad met als aandachtsgebieden Kunst & Cultuur, Ruimtelijke Ordening & Bouw en Intergenerationele Solidariteit. Uitvloeisel van deze periode is de band d’Raad, van vooral voormalig raadsleden uit de Keistad, die muziek speelt vanuit het hart, met een serieuze ondertoon en vol engagement.

Sebastiaan studeerde nog in de vorige eeuw af als Politiek en Sociaal Filosoof aan de Universiteit Utrecht, waar hij in dit vak ook zijn eerstegraads-onderwijsbevoegdheid behaalde bij Jos Kessels, een van de pioniers in Nederland in Socratische Dialogen.

Op 31 januari verscheen het debuut van Sebastiaan als jeugdboekenschrijver samen met zoon Thymen als “ontdekker” en illustrator, onder de titel: Surrealinea – De Zwevende Stad bij Boekscout Uitgeverij.

Recensies

23-10-2020

Van kop tot teen

Verfrissend, gedegen en veelzijdig poƫzie lees-, leer en doe-boek [Recensie] Gedichten lezen en van ze genieten, is ook voor veel volgroeiden geen sinecure. Als hogepriesters en hogepriesteressen van de taal...