Bijlsma, Marlene

Bijlsma, Marlene

Recensies

28-09-2019

De tuin op tafel

Recepten, tips en tuintechnieken [Recensie] De Tuin op Tafel ken je misschien van het gelijknamige tijdschrift. Angelo Dorny, de hoofdredacteur, heeft echter ook een YouTube kanaal en meerdere tuinboeken op zijn naam...


14-09-2019

Vega Feest

Voor feesten en partijtjes [Recensie] Een vegetarisch feestmaal. Misschien draai je je hand er niet voor om. Kans is echter groot dat je, net als ik, best een lekkere vega...


31-08-2019

Zondag

Comfort food op zijn best [Recensie] Zondag vind ik de fijnste dag van de week. De wekelijkse boodschappen zijn gedaan, wassen gedraaid en de hele dag ligt voor je. Eindelijk...


17-08-2019

Simpel

Ottolenghi en simpel. Kan dat? [Recensie] Yotam Ottolenghi en simpel dat lijkt een tegenstelling. Want hoe juichend we, terecht, ook zijn over zijn unieke smaakcombinaties, eenvoudig was het nooit. Je...


04-05-2019

Conserveergids

Voor zelfsvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers [Recensie] De Conserveergids van Eigen Krachtvoer verdient nadere uitleg. Eigen Krachtvoer is een organisatie die mensen van de Voedselbank helpt om wild te plukken en...


24-11-2018

Altijd ijs

Ook zonder ijsmachine altijd ijs [Recensie] In 2016 kwam Marleen Visser’s eerste kookboek Altijd IJs uit. Haar grote passie is koken en fotograferen. En dat is te zien, zowel op haar foodblog...


10-11-2018

Veggie very much

Wel zuivel en ei. Geen vlees of vis [Recensie] Mirjam Leslie-Pringle en Nicolaas Homan maakten samen Veggie Very Much dat je direct in zonnige sferen brengt. Als Mirjam in 2012 de blog VeggieVeryMuch.com start...


27-10-2018

On the go

Met een kritische blik bekeken [Recensie] Rens Kroes is inmiddels toe aan haar derde kookboek en de eerste twee vlogen als warme broodjes over de toonbank. Van haar eerste boek zijn...


22-09-2018

Vier de zomer

Met zomerfruit vier je de zomer [Recensie] Janneke Philippi is geen onbekende in kookboekenland. Zo heeft ze een vaste rubriek in food magazine delicious.met prachtige foto’s gemaakt door haar man en...


08-09-2018

Cornersmith

Waren er maar meer van zulke bedrijven [Recensie] De ontstaansgeschiedenis leest als een Ik vertrek aflevering. Alex Elliot-Howery en James Grant dromen al jaren van een eigen eetcafé en terwijl James in de horeca...


28-07-2018

Vet

Kokosvet smeer je maar in je haar [Recensie] Vet cool  ziet het tweede boek van Bas Robben er uit. Dik, met een harde kaft en glanzend grote foto’s. Daar waar...


23-06-2018

Oogstkoken

Eerst zaaien, dan oogsten en dan koken [Recensie] In het jubileumboek Oogstkoken van Seasons vind je voor gangbare groenten en fruit de beste zaai- en oogsttijden naast heel veel recepten...


02-12-2017

Bijdendijk

Nederlandse keuken [Recensie] Soms vallen boeken van sterrenschefs wat tegen omdat het meer een koffietafelboek is dan dat je er ook echt uit kunt koken. Gelukkig geldt dat niet voor Bijdendijk....