Boekalicious, Jacqueline

Boekalicious, Jacqueline

4 Recensies

09-03-2019

Tong

Culinaire roman over liefde en wraak [Recensie] TongĀ van de Zuid-Koreaanse Jo Kyung-ran is een culinaire roman bij uitstek! De titel verwijst echter niet alleen naar vis, maar ook naar een lichaamsdeel, naar vlees (“Mocht de tong niet helemaal vers meer zijn of ietwat bedorven, dan wordt dit verborgen door nootmuskaat aan de saus toe te voegen”). De hoofdpersoon, Chong Chiwon,...


06-10-2018

Als de abrikozen morgen bloeien

De helende kracht van voedsel Als de abrikozen morgen bloeienĀ is een hartverscheurende roman over de helende kracht van voedsel, over familie, liefde en rouw. [Recensie] “Er is een gezegde in het Arabisch:Ā Bukra fil mish mish. ā€˜Als de abrikozen morgen bloeien.ā€™ Of, in andere woorden, misschien morgen. Dat bleef ik maar denken. Morgen zou ik het doen, morgen.” De veertienjarige Lorca...


15-09-2018

Smokey Goodness

Het ultiene BBQ boek [Recensie] Smokey Goodness, het ultieme BBQ boek, won in 2016 de titel Kookboek van het Jaar, georganiseerd door Fusina Verloop. En, terecht: een prachtig boek. Modern, stoer, oogstrelende fotoā€™s en watertandende recepten.Ā Een ontzettend hip mannenboek, dat wel, vol fotoā€™s van hipsters met baarden en tatoeages, maar ook voor mij, als vrouw, is dit boek een aanwinst....


24-03-2018

Heerlijk Antwerpen

Handleiding om culinair Antwerpen mee te verkennen [Recensie] Heerlijk Antwerpen: de favoriete culinaire adressen van Alle Dagen Honger. Geen kookboek in de strikte zin van het woord, een boek zonder recepten zelfs, dus eigenlijk hoort dit boek niet thuis op Kookboekennieuws.nl. Maar, o, wat is dit een heerlijk boek vol culi-heerlijkheden! Enkele maanden geleden vertrok ik in een opwelling naar...