IJsendoorn, Mark

IJsendoorn, Mark

3 Recensies

06-07-2020

Wat schaft de toekomst?

Hoe voeden we de wereld over dertig jaar? Alleen die vraag stellen maakt je tegenwoordig al trendy in de foodwereld. De antwoorden lopen nogal uiteen. In haar boekĀ Wat schaft de toekomst?Ā bezoekt journalist Amanda Little een reeks pioniers in de voedselsector om een beeld te scheppen van de mogelijke oplossingen. [Recensie] Het wereldwijde voedselsysteem krijgt de komende decennia te kampen met...


29-06-2020

Food Routes

Logistieke ketens in de voedselproductie Zelfbenoemde ā€˜voedselfuturistā€™ Robyn Metcalfe beschrijft de realiteit en (beoogde) toekomst van voedsel-supply chains in een boek dat onleesbaar is door zijn geforceerde toegankelijkheid. [Recensie] Voor de gemiddelde consument zijn de ingewikkelde distributieketens in de voedselproductie vaak moeilijk te begrijpen. Het lijkt immers volledig onlogisch dat een in New England gevangen vis in China wordt verwerkt...


07-01-2020

Het grote gevecht

Het eenzame gelijk van Paul Polman Na in eerdere bestsellers de bedrijven Ahold en ABN Amro te hebben ontkleed, buigt journalist Jeroen Smit zich nu over het Unilever van Paul Polman. Zelf zegt de schrijver eens een positief verhaal te willen brengen, maar echt optimistisch stemt de afloop niet. Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman opent met...