Janssen, C├ęcile

Janssen, C├ęcile

4 Recensies

06-06-2016

Agrarisch Natuurbeheer in Nederland

ÔÇśAgrarisch natuurbeheer winstgevenderÔÇÖ Vier redacteuren en 45 auteurs werkten ruim 2 jaar aan een boek over agrarisch natuurbeheer in Nederland. ‘Een standaardwerk’, volgens oud-minister Cees Veerman. Agrarisch Natuurbeheer in Nederland bekijkt biodiversiteit vanuit vijf leefgebieden: grasland, akkerland, droge dooradering (zoals lanen, singels houtwallen), natte dooradering (zoals sloten, poelen, beken en moerassen), erven en gebouwen. Volgens boer, academicus en oud-minister Cees...


01-03-2016

Over rot

Verrot lekker leren koken Dit is een handboek, geen kookboek, waarschuwt Meneer Wateetons. In zijn nieuwe boek, Over Rot, het handboek over fermenteren, draait het allemaal om bacteri├źn, schimmels en ander onsmakelijks. Fermenteren dus. Wateetons begint met een definitie: “Fermenteren is het veranderen van voedsel met behulp van micro-organismen om het lekker, houdbaar of beter verteerbaar te maken.” Vervolgens maakt...


25-10-2015

Wijn van Nederlandse bodem

Bodem niet te proeven in Nederlandse wijn De Nederlandse bodem is prima geschikt voor het verbouwen van wijn, constateren geologen van TNO in het Internationale Jaar van de Bodem. Je proeft ‘m alleen niet in de wijn terug. Tien jaar geleden was het oordeel over wijn van Nederlandse bodem nog overwegend negatief. “Te koud, te nat, te plat. Nederland is...


15-03-2014

Uitgebeend

Boos over de verkwanseling van het voedselveiligheidstoezicht ‘Hoe veilig is ons eten?’, vraagt journalist Marcel van Silfhout. Uit een onderzoeksrapport voor Mr. Pieter van Vollenhoven liet hij een boek groeien. Donderdagavond nam Kamerlid Arie Slob (ChristenUnie) het eerste exemplaar in ontvangst van Uitgebeend, het tot boek omgewerkte onderzoeksrapport dat Van Silfhout schreef voor Van Vollenhovens Stichting Maatschappij en Veiligheid. Aanvankelijk...