Jeanette van de Lindt is een leesgek met een voorkeur voor kookboeken, biografieën, geschiedenis en reisverhalen. Een goede, liefst Engelstalige, roman of thriller mag ook. Schrijft recensies voor verschillende opdrachtgevers en is actief in de culinaire wereld. Beheert een aantal websites op boekengebied en is daarnaast foodblogger avant la lettre. Dol op katten, koken, klassieke muziek en de zomer. Heeft een hekel aan met vakantie gaan. Fijn op het balkon onder de parasol met een boek en een goed glas wijn. Beter wordt het leven niet. Verder schrijft ze recensies voor de site www.kookboekennieuws.nl.

384 Recensies
23-01-2021
Uit de oven
Snel, gezond, gemakkelijk en weinig afwas [Recensie] Diana Henry is culinair journalist bij The Sunday Telegraph en is een doorgewinterde kok die graag uitgebreid kookt. Alleen heeft ze daar vaak...
23-01-2021
Cyprus
Familierecepten uit een eilandkeuken [Recensie] Hoeveel mensen weten waar het eiland Cyprus precies ligt? En dan zonder het op te zoeken natuurlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in mijn...
16-01-2021
Chocolade
Kleine en feestelijke gerechtjes om samen op te eten [Recensie] Alweer een kookboek in de serie Feestelijke gerechtjes om te delen van de onvolprezen Guillaume Marinette. Deze keer met chocolade...
16-01-2021
Masterclass desserts
Niet alleen desserts maar ook toetjes [Recensie] Zo onderhand weet iedereen wie Danny Jansen is. Deze populaire en altijd goedlachse chef-kok die ook regelmatig op televisie te zien is heeft...
09-01-2021
De makkelijke Franse keuken
Uiteraard zonder pakjes en zakjes [Recensie] Het is niet zo simpel om een recensie te schrijven over De makkelijke Franse keuken van Karin Luiten. Als je niet binnen een uur...
02-01-2021
Kerst
Kerstmis vieren als het hoogzomer is [Recensie] Een boek van Donna Hay is altijd iets om naar uit te kijken. En het boek Kerst komt precies op tijd voor de...
02-01-2021
Nihon
Een gezonde verfijnde keuken [Recensie] De culinaire schijnwerpers staan heden ten dage vaak gericht op Japan en de Japanse keuken. Zowel het land als de kookcultuur zijn populair. Dat is...
26-12-2020
Echt koken
Een kookboek met lef [Recensie] Je moet maar durven. Een kookboek maken via crowdfunding op Voor de kunst. Het is Joy Machool en Sebbe Poll gelukt! Dat is lef hebben en...
19-12-2020
De snelle bakplaat
Makkelijk en gezond eten met weinig afwas [Recensie] Vooral in de wat koudere herfst- en wintermaanden is het heerlijk om de oven te gebruiken. Het wordt dan lekker warm in...
19-12-2020
Ultieme Culi-bestemmingen
Een culinaire wereldreis die je overal brengt [Recensie] Wat gebeurt er als je ‘s werelds beste chef-koks, culinair journalisten en foodexperts vraagt wat hun favoriete culinaire bestemming is? Dan krijg...
12-12-2020
Tomaat
Feestelijke gerechtjes om te delen – met recept [Recensie] De leuke chefkok Guillaume Marinette timmert stevig aan de weg. Hij heeft al heel wat culinaire activiteiten op zijn naam staan...
05-12-2020
Zwarte zee
Een culinair reisverslag van Odessa naar Trabzon [Recensie] Caroline Eden is reisjournalist en schrijft onder andere voor een aantal Britse kranten. Samen met de culinair journalist Eleanor Ford schreef zij...
05-12-2020
De gastvrije keuken van het Midden-Oosten
Koken, eten en gasten ontvangen zoals men dat in het Midden-Oosten gewend is [Recensie] We kennen Bethany Kehdy van het boek Een culinaire reis door het Midden-Oosten en Noord-Afrika uit...
28-11-2020
Alle Indische keukengeheimen
De familierecepten van drie generaties Keasberry [Recensie] Alle Indische keukengeheimen bevat authentieke familierecepten van drie generaties. Jeff Keasberry bundelde de recepten die hij kreeg van zijn moeder, zijn vader en...
21-11-2020
Tokyo
Tokyo culinair ontdekken [Recensie] Als er iemand is die met verstand van zaken over de Japanse keuken kan vertellen dan is het Tim Anderson. Eerder schreef hij Japan Easy en...
21-11-2020
Polvo & Pato
Een reis door het land en door de keuken [Recensie] Jeroen Jansen is culinair journalist, reisschrijver en fotograaf. Hoe mooi die combinatie van talenten is laat zijn boek Polvo &...
14-11-2020
De kunst van no-waste
Niets weggooien en alles gebruiken [Recensie] Het zijn bijna onvoorstelbare cijfers. Van al het geproduceerde voedsel wordt 35 tot 50% weggegooid. De consument neemt daarvan de helft voor zijn rekening...
07-11-2020
Infused water
Warm of koud, infused water is altijd lekker en gezond [Recensie] Lukt het jou om iedere dag twee liter water te drinken? Mij niet. Ik doe mijn best maar ik...
07-11-2020
Chinese takeaway
Zelf afhaalchinees maken is lekkerder [Recensie] Geen idee of het overal zo is maar waar ik woon is zondagavond Chinees-afhaal-avond. En op Moederdag moet je echt in de rij. Veel...
31-10-2020
Hemelse modder
Samen aan tafel in een toprestaurant [Recensie] In de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam vind je het restaurant Hemelse Modder. Omdat het restaurant 35 jaar bestaat is het boek Samen aan tafel...
31-10-2020
Lonely Planet Wijnroutes
Geen wijnboek maar een reisboek [Recensie] Natuur en reizen, het zijn twee begrippen die prachtig bij elkaar aansluiten. Menig boek is al geschreven met afzonderlijk de natuur of het reizen...
24-10-2020
Vega curry
De Bengaalse keuken is een no-waste keuken en zelf koken doet niemand [Recensie] In Vega curry van Nahid Hassan leren we de Bengaalse (= Bangladash) keuken kennen. Nahid heeft, samen...
17-10-2020
delicious, Italië
De Italiaanse keuken op zijn best [Recensie] Italië, het blijft naast een prachtig vakantieland natuurlijk ook tot een van de Europese top keukens behoren. Kookboeken over Italië (of delen daarvan)...
17-10-2020
Grandi Gusti
Een culinaire liefdesbrief aan het zuiden van Italië [Recensie] Grandi Gusti van culinair journalist Katie Parla wordt een culinaire liefdesbrief aan het zuiden van Italië genoemd. Dat is inderdaad een...
10-10-2020
Koning bloemkool
Wie dol is op bloemkool kan zijn hart ophalen [Recensie] Leanne Kitchen is geen onbekende in de culinaire wereld. Ze was chef-kok en werkt nu als receptontwikkelaar, fotograaf en ze...
03-10-2020
Ras El Khellout
De nomadische Noord-Afrikaanse keuken gebruikt bijzondere specerijen [Recensie] Een groot zwaar boek met de titel Ras el Khellout. Een kookboek waarin specerijen uit de Nomadische keuken centraal staan. Laurent Khellout...
03-10-2020
Vet belangrijk
Alles over de feiten en de fabels [Recensie] Vet Belangrijk van Dr. Mariëtte Boon (LUMC) en Professor Liesbeth van Rossum (Erasmus MC) is een heel belangrijk boek. En een heel...
26-09-2020
100 Hot smoothies
Je zou het ook soep kunnen noemen [Recensie] 100 Hot smoothies gemaakt met groenten en kruiden. Dat kun je dus ook soep noemen. Of toch niet? Soep bevat vaak stukken...
19-09-2020
Bazaar
De vegetarische keuken van het Midden-Oosten [Recensie] Zo onderhand hoeft Sabrina Ghayour niet meer voorgesteld te worden. Haar eerdere kookboeken Sirocco, Persiana en Feast zijn heel succesvolle en geliefde boeken...
12-09-2020
Zomerkost
Door de zon gerijpt [Recensie] In zijn vrolijke voorwoord kijkt Jeroen terug op de zomers van vroeger en alleen al het lezen daarover maakt je blij. Zoals vrijwel iedereen is...
12-09-2020
Soep
Soep vult, troost en versterkt [Recensie] Soep is altijd lekker en gezond. Soep troost, vult, versterkt en is vaak heel makkelijk te maken. Alle seizoenen hebben hun eigen soepen. Dikke...
05-09-2020
Vegan Street Food
En vrijwel alles is glutenvrij [Recensie] Het woord zegt het al. Street Food is eten dat op straat gemaakt, verkocht en gegeten wordt. Het is over de hele wereld enorm...
05-09-2020
Wijnnotities
Voor de fervente wijnproever [Recensie] Van de hand van Cynthia Schultz verscheen een nieuwe loot aan haar serie Structuurjunkie-boeken, die de laatste jaren verschenen zijn. Dit keer is het een...
29-08-2020
Italië
Verhalen en recepten [Recensie] We hebben er even op moeten wachten maar Italië van Onno Kleyn is gearriveerd. Wederom een boek van formaat net als De Grote Kleyn. Iets minder dik maar toch...
22-08-2020
Vuur
Ook veel marinades, sauzen en bijgerechten [Recensie] Er komen veel BBQ-boeken uit. Zeker de laatste jaren. De echte liefhebber heeft er nooit genoeg. Een bekende BBQ-goeroe is Steven Raichlen en...
15-08-2020
Masterclass dips
Dips en dippers uit 21 landen [Recensie] In de serie Masterclass van Carrera Culinair is het boek Dips van Ramon Brugman verschenen. Nu zou je op het eerste gezicht kunnen...
08-08-2020
Asperges
Soorten en recepten en keus genoeg [Recensie] Het seizoen voor witte asperges begint ergens in april en eindigt op 24 juni. Vanaf dat moment moet de plant kracht gaan verzamelen...
01-08-2020
De bijbel van de Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken op zijn best [Recensie] Na de prachtige serie kookbijbels uitgegeven door Carrera Culinair verschijnen nu, bij dezelfde uitgever, de landenbijbels. Als eerste was er de Bijbel van...
01-08-2020
BACK!
Van Bienenstich tot Zwiebelkuchen [Recensie] De zussen Marijne en Liesbeth Thomas kennen we al van de boeken KOCH! Duitse keuken anno nu en KOCH! Vegetarisch. In het eerste boek staan een aantal recepten...
25-07-2020
Chilipeper
Van kweken tot kokkerellen [Recensie] De eerste keer dat Mark Wilcox zijn tanden in een verse rode chilipeper zette was het begin van een passie. Zelf noemt hij het een...
18-07-2020
Basisboek Indonesisch
Familierecepten zonder opsmuk [Recensie] Er zijn heel veel Indonesische kookboeken en laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Als iemand mij nu vraagt welk Indonesisch kookboek zal...
18-07-2020
Proef de zee
Gezond maar wel met mate [Recensie] Zeewier is gezond. Heel gezond. Maar je moet er wel het een en ander over weten voor je enthousiast de keuken ingaat om ermee...
11-07-2020
Scampi
55 recepten uit de hele wereld [Recepten] In de serie Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken bespreken we vandaag het deel Scampi. De opzet van het boek...
04-07-2020
Baru Belanda
Een ode aan de Indonesische keuken op hoog niveau [Recensie] Soms is een recensie schrijven best moeilijk. Bij een doorsnee kookboek vertel je wat over de maker en over de...
04-07-2020
LEON Happy One-Pot
Een boek vol gezonde gerechten met vaak een mediterraan tintje. [Recensie] Op een aantal drukke plaatsen in Nederland kun je een vestiging van LEON Naturally Fast Food aantreffen. Bijvoorbeeld op...
27-06-2020
Vegano Cucino Italiano
Recepten uit het beste vegetarische restaurant ter wereld [Recepten] In het Italiaanse Umbrië staat het beste vegetarische hotel-restaurant ter wereld. De eigenaren Alberto Musacchio en Malu Simoes ontvangen gasten uit...
22-06-2020
De taal van smaak
Een taal die de moeite waard is om te leren Hoe je woorden vindt voor wat je ruikt en proeft. [Recensie] Het boekje De taal van smaak van Reinier Spreen...
20-06-2020
Kip
Makkelijke recepten van over de hele wereld [Recensie] De iets meer dan 1400 pluimveebedrijven in Nederland hebben gezamenlijk bijna 100 miljoen kippen. De helft bestaat uit vleeskuikens en de andere...
13-06-2020
Sumak
Recepten en verhalen. Een culinaire reis. [Recensie] Anas Atassi woont in Amsterdam maar werd geboren in Homs in Syrië. Hij groeide op buiten Syrië. Iedere zomer ging de hele familie...
06-06-2020
Bloemkool
Feestelijke gerechtjes om te delen [Recensie] Bloemkool is een van de meest geliefde en gegeten groentesoorten in Nederland. Bloemkool is gezond want het bevat veel vezels en voedingsstoffen en heel...
30-05-2020
The Curry Guy Easy
Zo makkelijk kan koken zijn [Recensie] In 2018 werden we aangenaam verrast door het eerste boek van Dan Tooms, The Curry Guy. Lees hier de recensie. Nu zou je kunnen denken...
19-05-2020
Voedsel voor je geest
Geen dieet maar kennis van zaken [Recensie] We hoeven Jonathan Klaassen vast niet voor te stellen. Wie hem nog niet kent kan alles over hem en zijn werk lezen op zijn...
09-05-2020
Gegrild & Geroosterd
Niet alleen in de zomer maar het hele jaar door [Recensie] Grillen en roosteren doen we graag. En niet alleen in de zomer maar tegenwoordig het hele jaar door. Je...
02-05-2020
Olijfolie. Het naslagwerk
Alles wat je wil weten over olijfolie [Recensie] Wilma van Grinsven-Padberg is Olijfoliesommelier en schreef het boek Olijfolie, Alles wat je wilt weten over het vloeibare goud. Deze kleine compacte...
30-04-2020
Ischa
Een genadeloos eerlijk portret Ischa Meijer stierf in 1995 op zijn 52ste verjaardag. Ondanks het feit dat dat alweer wat jaren geleden is, weten nog veel mensen zich hem te...
18-04-2020
Soul Kitchen
Voor de liefhebber maar wel een beetje apart [Recensie] Het boek Soul Kitchen van Kim Vercoutere en Tine Tomme valt in twee delen uiteen. Allereerst is er de uitgebreide informatie...
18-04-2020
Mijn babyrecepten
Niet echt voor de doorsnee Nederlandse baby [Recensie] Sophie de giraf is al meer dan 55 jaar een begrip. De giraf is bedoeld om zintuigen van baby’s en dreumesen te...
11-04-2020
Stokbrood. Feestelijke gerechtjes om te delen
Nooit meer brood weggooien [Recensie] Het woord broodoverlast bestaat echt. Ontstaan door het feit dat mensen brood op straat gooien. Dat trekt soms ongedierte aan en daarom staan er in...
04-04-2020
De Bijbel van de Franse keuken
Met de specialiteiten per regio [Recensie] Het is niet altijd even makkelijk om een kookboek te recenseren. Zeker niet als er elders al wat kritisch is geschreven over het boek....
04-04-2020
Kookboek bij dementie
Gezonde recepten voor mensen met dementie [Recensie] De ziekte van Alzheimer is één van de vele vormen van dementie. Tweederde van alle mensen met een vorm van dementie lijdt aan...
28-03-2020
A Little Bite of Beddington
Hapjes en snacks en tips voor het organiseren van een feest [Recensie] Jean Beddington is een Britse chef-kok die tot 2013 een bekend en geliefd restaurant in Amsterdam had. Ze...
28-03-2020
Smulpapen
Culinaire columns en een recept [Recensie] Al heel wat jaren staat er dagelijks een recept in Het Parool. Iedere dag is er een andere smulpaap aan de beurt om de...
21-03-2020
Variatie op de plank
Het mag ook op een bord [Recensie] Het boek Variatie op de plank is geschreven door Floor van Dinteren (Floorabella_ op Instagram). Floor is kok, vinoloog, stylist, fotograaf en vooral...
20-03-2020
Een ongeneeslijk heimwee
Wat dreef Willem Brakman? [Recensie] De neerlandicus Nico Keuning schreef eerder biografieën over Max de Jong, Jan Arends en Bob den Uyl. En in zijn boek Oorlog en pap beschrijft hij het bezeten leven...
14-03-2020
Tsukémono
Fermenteren kan heel simpel zijn [Recensie] Peter van Berckel is medeoprichter en docent bij de kookschool ‘De Groene Kookacademie’ en is deskundige op het gebied van natuurvoeding. Hij weet alles...
07-03-2020
De kookschool van Oom Iwan
Een autoriteit op het gebied van koken en gezonde voeding [Recensie] Iwan Kriens leefde van 1871 tot 1957. Een roerige tijd met twee wereldoorlogen en enorm veel veranderingen. Hij werd...
22-02-2020
Suqar
Snoep met mate maar dan wel gelijk goed [Recensie] Greg en Lucy Malouf hebben al heel wat kookboeken geschreven. De bekendste daarvan is het prachtige Vegarabia. Hun kennis van de...
18-02-2020
Over normaliteit en andere afwijkingen
Is normaal wel zo normaal? [Recensie] Een klein en taai boekje. Althans, voor de leek. Over normaliteit en andere afwijkingen leest niet zomaar even weg. De 110 pagina’s staan vol met stellingen,...
15-02-2020
Ham
Een ode aan vakmanschap en een prachtig product [Recensie] Het boek Ham is een ode aan een prachtig product en het vakmanschap waarmee het wordt gemaakt. Het is een naslagwerk...
15-02-2020
Basisboek Japan
Een gezonde en verfijnde keuken [Recensie] Aya Nishimura ontwikkelt recepten en is food stylist. Ze heeft een indrukwekkende portfolio en werkt voor de meest vooraanstaande kranten en tijdschriften. Ze woont...
08-02-2020
My Asian Kitchen
Een gezonde lichte keuken met veel smaak [Recensie] De Aziatische keuken is populair. Niet zo gek, want de gerechten zijn vaak bommen van smaak zonder dat ze heel erg zwaar...
01-02-2020
Mezze
Om nog jarenlang plezier van te hebben [Recensie] Het stevige grote kookboek Mezze. De lekkerste gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten begint met een voorwoord van de kok en schrijfster Salma...
25-01-2020
Ultieme culi-bestemmingen
500 van de beste eetervaringen ter wereld [Recensie] Wat gebeurt er als je ’s werelds beste chef-koks, culinair journalisten en foodexperts vraagt wat hun favoriete culinaire bestemming is? Dan krijg...
22-01-2020
De Markies
Meesteroplichter of visionair. Wie het weet mag het zeggen. [Recensie] Eveline Rethmeier werkte, na een rechtenstudie in Amsterdam en New York, vier jaar als advocaat. Daarna maakte ze de overstap naar...
18-01-2020
Taartbijbel
Nu al een klassieker [Recensie] Het is inmiddels wel een indrukkende serie kookbijbels aan het worden. De nieuwste is de Taartbijbel. Alle kookbijbels zijn gemaakt door mensen die expert zijn op hun...
18-01-2020
Jonnie & Thérèse thuis
Koken zoals Jonnie Boer dat thuis doet [Recensie] Thuis koken als Jonnie Boer en daar een drank bij kiezen volgens het advies van Thérèse. Dat willen we allemaal wel. En...
11-01-2020
Cambodja
Met veel aandacht en liefde gemaakt [Recensie] De journalist/fotograaf Frank Alberti heeft al heel wat keren Cambodja bezocht en daar vrienden gemaakt. Hij verbleef er ook voor een langere tijd...
04-01-2020
Winterkost
Laat de winter maar komen! [Recensie] Jeroen Meus is en blijft een hele favoriete chef-kok. Zijn TV programma met kookvideo’s zijn populair en ook allemaal op internet terug te zien....
04-01-2020
Kom in balans
Zo gezond mogelijk eten [Recensie] De titel van het boek Kom in balans is uitstekend gekozen want je kunt er twee kanten mee uit en allebei de kanten zijn in dit geval...
28-12-2019
A simple table
250 pagina’s met simpele recepten [Recensie] Michele Cranston is een veelzijdig persoon. Ze houdt zich al 25 jaar bezig met koken, foodstyling, kookboeken schrijven en kunst en was 5 jaar...
21-12-2019
Slow cooked healty
Makkelijk, gezond en heel lekker Als ik de naam Ross Dobson zie op de cover van een kookboek dan ga ik iets rechterop zitten. Want de Australiër Ross Dobson is...
18-12-2019
Vorstelyk Tafelen
Culinaire geschiedenis in de keukens van maharadja’s, koningen en keizers [Recensie] Het boek Vorstelyk Tafelen heeft twee schutbladen van goudpapier en een uitvouwbaar stofomslag. Die laatste ga ik niet van...
14-12-2019
Borreltijd
Wat is een borrel zonder hapjes? [Recensie] Wie #plopoclock zegt, zegt Susan Aretz. Iedereen die haar maar een beetje kent of volgt weet dat Susan dol is op borrelen en...
07-12-2019
Najat
In alle opzichten een boek van formaat [Recensie] De eerste reactie bij het zien van het boek Najat is “wouw!”. Een indrukwekkend groot en zwaar kookboek. De tweede “wouw!” komt...
07-12-2019
Aan tafel in Venetië
Een aanwinst in de keuken [Recensie] Skye McAlpine is niet geboren maar wel getogen in Venetië. Zolang ze zich kan herinneren woont ze er al. Lekker en goed eten heeft...
30-11-2019
Moors
Moors invloeden in ons eten [Recensie] Chef-kok Ben Tish is niet alleen culinair directeur van een groot hotel in Londen. Hij heeft sinds kort ook een eigen restaurant in die...
30-11-2019
Curry's
Lekkere curry recepten van Sophie Matthys [Recensie] Sophie Matthys schrijft kleine maar fijne kookboeken die meestal maar één onderwerp behandelen. In haar nieuwste boek zijn dat curry’s. Wat is een...
23-11-2019
Olie, azijn, zout & zuur
In de winter putten uit de voorraad van de zomer [Recensie] Johan Björkman is chef-kok in restaurant Koka in Gotenburg en kreeg, samen met zijn team, een Michelinster. Koka staat...
23-11-2019
Taart uit de blender
Zoet of hartig. Makkelijk en snel. [Recensie] Niet zo heel lang geleden hadden we Tomaat, feestelijke gerechtjes om te delen van Guillaume Marinette en nu is er Taart uit de...
23-11-2019
Man.Eat.Plant.
Iedereen is fout behalve vegans [Recensie] Vegan is HOT. Vegan voeding is niet meer weg te denken uit de culinaire wereld en deze manier van eten wordt door een behoorlijke...
23-11-2019
Kroniek van een overzichtelijk jaar
Zo bijzonder is het dagelijks leven [Recensie] Auteur Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen en woonde vanaf 1970 in Nederland, maar ging na 30 jaar weer terug naar haar geboortestad. Ze heeft...
09-11-2019
Provence
Heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk [Recensie] De Provence blijft tot de verbeelding spreken. Zon, lavendel, kleine dorpjes met boerenmarkten. Overal restaurants en cafés met terrassen waar het goed toeven is. Ook...
09-11-2019
Basisboek China
Met weinig ingrediënten zet je zo iets lekkers op tafel [Recensie] De Australiër Ross Dobson is al sinds zijn vroegste jeugd dol op de Chinese keuken. Op zijn veertiende volgde...
02-11-2019
Sobremesa
Het Ibiza van Sergio Herman (met recept) [Recensie] Er zijn mensen die sinds lang afscheid hebben genomen van het papieren boek. Zonder moeite zijn de beduimelde exemplaren plus boekenkast uit...
02-11-2019
Surimam cooking
Culinaire cultuur die niet verloren mag gaan [Recensie] In dit tweede boek van de zusjes Moreen, Aretha en Martha Waal staan verse groenten, vruchten en kruiden uit de Surinaamse keuken...
02-11-2019
Tomaat, feestelijke gerechtjes om te delen
Simpele en lekkere hapjes. Recept in de recensie. [Recensie] De leuke chefkok Guillaume Marinette timmert stevig aan de weg. Hij heeft al heel wat culinaire activiteiten op zijn naam staan...
02-11-2019
Italië voor idioten
Humoristisch. Filosofisch. Ontroerend en vooral menselijk [Recensie] Het woord ‘idioot’ in de titel Italië voor idioten slaat op de schrijver zelf en niet op de lezer. Daar komen we al snel achter,...
26-10-2019
Zwarte zee
In alle opzichten een boek om van te smullen [Recensie] Caroline Eden is reisjournalist en schrijft onder andere voor een aantal Britse kranten. Samen met de culinair journalist Eleanor Ford...
26-10-2019
Het Pioppi dieet
Eerst maar eens naar Pioppi verhuizen [Recensie] Het Pioppi dieet. Een lifestyleplan in 21 dagen. De auteurs noemen het zelfs “een zorgmanifest”.Mooier kan toch niet? Slechts 21 dagen en je...
19-10-2019
Alle Indische keukengeheimen
Van klassiek naar modern [Recensie] Alle Indische keukengeheimen bevat authentieke familierecepten van drie generaties. Jeff Keasberry bundelde de recepten die hij kreeg van zijn moeder, zijn vader en zijn oma...
19-10-2019
Made by Ellen
Net even anders dan anders [Recensie] Ellen van Duijn blogt en vlogt al jaren via madebyellen. Het was dan ook niet de vraag óf maar meer wanneer er een kookboek van...
19-10-2019
De gastvrije keuken van het Midden-Oosten
Koken met je hart [Recensie] We kennen Bethany Kehdy van het boek Een culinaire reis door het Midden-Oosten en Noord-Afrika uit 2014 en natuurlijk van haar uiterst populaire foodblog.Bethany werd geboren...
12-10-2019
Gehakt
Simpel en geschikt voor de doordeweekse dag [Recensie] Gehakt is en blijft onverminderd populair. Het is niet alleen goed betaalbaar maar je kunt er heel veel totaal verschillende gerechten mee...
21-09-2019
Het Franse kookatelier
Een leesboek, een leerboek, een genietboek en een kookboek [Recensie] Twee Amerikaanse vrouwen, moeder en dochter, die in het Franse Beaune een kookschool beginnen en enige tijd later een kookboek...
21-09-2019
Terug naar Villa Rosa
Italië en de Italiaanse keuken in romanvorm [Recensie] Er zijn twee onderwerpen die in de boeken van Nicky Pellegrino vaak aan de orde komen. Het eerste is Italië en het...
14-09-2019
Smakelijk! De lekkerste verhalen
Culinair, humoristisch, leerzam en soms zelfs ontroerend [Recensie] Eigenlijk hebben we het boek Smakelijk! De lekkerste verhalen van Ronald Giphart te danken aan zijn moeder. Tenslotte is zij degene die hem de...
10-09-2019
Vijand van het volk
De waarheid vertellen kan levensgevaarlijk zijn [Recensie] We leven in een tijd waarin het lijkt alsof er iedere dag weer spannende dingen gebeuren. Sinds Donald Trump president van de USA...
07-09-2019
Feest!
De lekkerste keuken ter wereld [Recensie] Alweer het derde boek van Tony Kitous. Eigenaar van veel restaurants met de naam Comptoir Libanais. Heden ten dage ook in Nederland. Utrecht is...
07-09-2019
Time
Een eerbetoon aan en een viering van de tijd [Recensie] Laten we eens beginnen met een puntje van kritiek. Dat mag af en toe ook weleens. Het gaat om de...
24-08-2019
Geit
Bokjesvlees moet de supermarkt in [Recensie] Het boek Geit zou eigenlijk Bok moeten heten. Natuurlijk is een bok ook een geit en mensen herkennen het woord geit nu eenmaal sneller....
24-08-2019
Casablanca
Een mix tussen traditioneel en modern [Recensie] Nargisse Benkabbou is geboren in Brussel. Haar ouders komen uit Marokko en zijn heel erg gehecht aan de Marokkaanse cultuur. Ze wilden dat...
24-08-2019
Een ster van vuur
Deel 1 van een bijzondere trilogie [Recensie] Een ster van vuur is een heel fijn begin van deze bijzondere trilogie. Magie, sprookjesachtige taferelen, bijzondere hoofdpersonen, spanning en sensatie en uiteraard...
17-08-2019
Andina
De keuken van de Andes is de moeite waard [Recensie] De keuken van Peru is snel populair en bekend aan het worden. In de hoofdstad Lima bevinden zich een aantal...
17-08-2019
De damesparade
Over liefde en vergeving [Recensie] ‘De damesparade’ is het debuut van Bridget Asher. En wat voor een debuut. Het verhaal heeft zeker wat mindere momenten maar over het algemeen is...
10-08-2019
De keuken van A tot Z
Voor de beginnende kok die van afwisseling houdt [Recensie] Een boek van dit formaat en vooral gewicht kun je alleen aan tafel lezen. Het in je handen houden terwijl je...
10-08-2019
Ja, dát was lekker!
Culinaire herinneringen uit de jaren vijftig en zestig [Recensie] Wie opgroeide in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zal zich vast nog goed herinneren wat er zoal...
10-08-2019
Don't look down
Spanning van de één en romantiek van de ander [Recensie] De schrijver Bob Mayer heeft heel wat Thrillers en SF boeken op zijn naam staan en de schrijfster Jenny Crusie...
03-08-2019
Pasta 2.0
De ene pasta is de andere niet [Recensie] Alweer een pastaboek denk je misschien. Maar let op. Het ene pastaboek is het andere niet. En dat bewijst Pasta 2.0. Met...
03-08-2019
Een duivelse date
Romantiek met een schaterlach [Recensie] Annabelle Granger is, met haar niet te temmen bos rode haar en haar spontane acties, het typische voorbeeld van 12 ambachten en 13 ongelukken. Al...
27-07-2019
JapanEasy
Goed maakbare gerechten uit een populaire keuken [Recensie] Japan is erg populair. Steeds meer mensen gaan op vakantie naar dit Aziatische land en komen terug met verhalen over heerlijk eten...
27-07-2019
Onder de Mediterrane zon
De Maghreb, de Levant, Het Midden Oosten en Zuid Europa [Recensie] De eetreizen door de Arabische wereld van Nadia Zerouali en Merijn Tol leveren keer op keer kookboeken op die...
20-07-2019
.Be our guest
Geen kookboek maar een kijkboek voor uren kijk- en leesplezier [Recensie] .Be our guest! is geen doorsnee kookboek. Eigenlijk is het helemaal geen kookboek maar alleen een kijkboek. Een echt...
16-07-2019
Zelfsverwoestingsboek
Een oproep om de teugels te laten vieren [Recensie] Marian Donner studeerde in de psychologie af op liefde en hartstocht. Ze werkte in de politiek, deed ontwikkelingswerk en een behoorlijk aantal...
13-07-2019
Bowls
Een boekje vol inspiratie [Recensie] Bowls zijn een foodtrend die niet snel zal verdwijnen. Sterker nog, bowls zijn er altijd al geweest maar staan nu wat meer in de belangstelling....
13-07-2019
Boter Botten Zout
Voor de creatieve kok die geïnspireerd wil worden [Recensie] Nicole Pisani is geboren op Malta en zette haar eerste stappen in de keuken van het familierestaurant waar ze leerde koken....
29-06-2019
Het grote ovenhandboek
Kleine moeite, groot effect [Recensie] Natuurlijk ga je in deze hittegolvenzomer je oven niet aanzetten. Althans, ik niet. Maar zo’n hittegolvenzomer duurt ook maar een paar maanden. En de rest...
29-06-2019
Basisboek Aziatisch
Veel recepten uit een gezonde en zeer smakelijke keuken [Recensie] De Aziatische keuken is onverminderd populair. Dat is geen wonder want het is over het algemeen een gezonde keuken. Met...
29-06-2019
De doden praten
De werkelijkheid is gruwelijker dan een thriller [Recensie] Prof. dr. Werner Jacobs is bekend van de serie Misdaaddokters op Canvas en Wetsdokters op VTM. Hij is als forensisch patholoog en gerechtsarts verbonden...
22-06-2019
Noosh-e-jaan
Op de fiets door 30 landen in 2,5 jaar tijd [Recensie] Noosh-e-Jaan is Perzisch voor ‘moge het je ziel voeden’. Een mooiere wens dan ons ‘eet smakelijk’. Tieme Hermans wilde...
20-06-2019
Food is Fictie
De geschiedenis van de vormgeving in de voedingsindustrie [Recensie] Er wordt vandaag de dag heel veel aandacht besteed aan de samenstelling van voedingsmiddelen. De hoeveelheid suiker, zout en voedingsadditieven mogen...
18-06-2019
Succesvol minderen of stoppen met alcohol
Ga bewuster om met alcohol [Recensie] Michael Niclaus is alcoholconsulent. Hij steunt mensen bij het stoppen met het drinken van alcohol en geeft lezingen op scholen en bedrijven. Zijn boodschap is:...
08-06-2019
Superveg
25 gezonde groente op heerlijke wijze in het zonnetje gezet [Recensie] Zouden ze nog bestaan? Mensen die groenten in water koken, afgieten en zo op het bord leggen? Ik denk...
05-06-2019
Wijvenwereld
De wijven in de middeleeuwen hadden het zo slecht nog niet [Recensie] Het woord ‘wijf’ heeft in deze tijd een negatieve klank. Tegenwoordig vinden we dat een lelijk woord. Een...
04-06-2019
Geluk is ook niet alles
Een beter leven door gedragsverandering [Recensie] Willem van der Does is klinisch psycholoog en heeft inmiddels een behoorlijk aantal boeken geschreven over psychologische en psychiatrische onderwerpen. De laatste in de rij...
01-06-2019
Lisboeta
Niet alleen voor liefhebbers van de Portugese keuken [Recensie] Lisboeta, Lissabon. De stad van het licht volgens de Portugezen. Een stad die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld van...
01-06-2019
Pasta Il Primo Piatto
Pasta is een serieuze zaak [Recensie] Pasta, il primo piatto. En dat betekent “Pasta, het eerste gerecht of de eerste schotel”. Chef en culinair journalist Giovanni D’Apice is een autoriteit op...
28-05-2019
Met slaande deuren
Je hoeft niet altijd je gelijk te halen [Recensie] Als er iemand is die alles weet over ruzie maken dan is het Serge Ornelis. Hij is al 25 jaar trainer in...
25-05-2019
Estée kookt
Stoer, Puur & Passievol [Recensie] We kennen Estée Strooker als tv-kok en vooral als chef-kok in haar eigen restaurant ’t Amusement. Het boek Estée kookt gaat over De nieuwe Nederlandse...
21-05-2019
Gewoon VolDaan
De strijd tegen de kilo’s [Recensie] Het is weer eens wat anders dan een kookboek. Gewoon VolDaan bevat wel een aantal recepten bevat maar die spelen geen hoofdrol. Dit boek...
17-05-2019
Over emigreren en ander geluk
Gedichten en gedachten [Recensie] Anne Borsboom is een Nederlandse schrijfster die sinds 2001 romans en dichtbundels uitgeeft. Begin 2019 verscheen Over emigreren en ander geluk. Een combinatie van gedichten en korte teksten...
16-05-2019
Jenny
Een groot veelzijdig talent [Recensie] De zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean wordt op 4 oktober 1942 geboren in Lisse. Haar echte naam is Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek. Haar moeder en grootmoeder...
11-05-2019
Dumplings en Bapao
Veel makkelijker te maken dan je denkt [Recensie] Het boekje Dumplings en bapao spreekt van borrelhapjes en voorgerechten maar uiteraard kun je de overheerlijke gestoomde hapjes ook altijd bij de lunch en...
11-05-2019
Zweedse broodjes
Fika, tweemaal daags [Recensie] In Zweden is fika een traditie. Je zou het een soort siesta kunnen noemen maar dan anders. Tweemaal per dag stoppen de Zweden met werken en drinken een...
10-05-2019
Bakvis
Geen luchtig leesvoer [Recensie] Veel lezers kunnen zo een rijtje boeken opnoemen die ze in hun jeugd en op latere leeftijd lazen en die diepe indruk gemaakt hebben. Vooral de...
09-05-2019
Always Look on the Bright Side of Life
Een autobeetjegrafie voor Monty Python’s fans [Recensie] De naam Eric Idle zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar wie zijn gezicht ziet, herkent hem direct. Het is de man van...
09-05-2019
Radeloos geluk
Een inkijkje in een bijzonder leven [Recensie] De Belgische kunstenaar Jan Vanriet is geboren op 21 februari 1948 en viert in 2018 zijn 70ste verjaardag. Een mooi moment om het boek Radeloos geluk uit...
04-05-2019
Tasti Tosti's
Zelfs tosti’s als avondmaaltijd [Recensie] Darren Purchese is een Britse patisserie chef en de eigenaar van een populaire dessert- en taartenstudio in Melbourne. Hij heeft al eerder kookboeken geschreven en...
01-05-2019
De vrouwen van Rubens
Schilder en diplomaat [Recensie] Als je mensen vraagt wat ze weten van de schilder Rubens dan worden zijn vrouwenportretten het meest genoemd. Maar Peter Paul Rubens schilderde ook veel Bijbelse,...
30-04-2019
Vaste gasten
Soms herken je jezelf [Recensie] Ze zijn overal. Van die herkenbare types die je tegenkomt op het werk, in de supermarkt, op de sportschool en op nog veel meer plaatsen. Merel...
27-04-2019
Frantumaglia
Wie is Elena Ferrante? [Recensie] De boekenserie De Napolitaanse romans en de daarvan gemaakte Tv-serie hebben Elena Ferrante beroemd gemaakt. Haar/zijn boeken zijn in vele talen vertaald. Ja er staat...
27-04-2019
De keukens van de Middellandse zee
Je zou zo op reis gaan richting Middellandse zee [Recensie] De Middellandse zee doet veel mensen denken aan vakantie, zon, zee, kleine dorpjes, mondaine steden zoals Cannes en Nice, havens...
27-04-2019
Spanje. De authentieke keuken
Op reis en onderweg lekker eten [Recensie] In de serie De authentieke keuken deze keer de keuken van Spanje. Ook nu weer heeft Lonely Planet Food een mooi boek weten...
21-04-2019
Onorthodox
Een gevangenis als leven [Recensie] De Satmar is de grootste chassidische beweging die er is. Chassidisch jodendom is een ultraorthodoxe richting en die wordt ook wel ‘de vromen’ genoemd. Wereldwijd...
20-04-2019
Malakeh
De authentieke Syrische keuken [Recensie] Malakeh Jazmati is niet zomaar iemand. In Syrië was ze een beroemde tv-ster en kookte ze de sterren van de hemel in haar show die...
20-04-2019
Mijn Syrische keuken
Ontdekken die keuken! [Recensie] De Syrische Keuken is een keuken die ik niet goed ken. Op het gebied van eten ben ik altijd wel erg nieuwsgierig naar nieuwe smaken, geuren...
20-04-2019
West Eats East
Vier belangrijke Oosterse keukens [Recensie] Het is even oefenen voor je de titel West Eats East zonder haperen uit kunt spreken. Om het over foutloos typen maar helemaal niet te...
17-04-2019
Mijn Poolse huis
Over de oorlog praten we niet [Recensie] Wie Auschwitz zegt, of in het Pools Oswiecim, denkt aan het vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog en niet aan een plaats waar je...
16-04-2019
Taal voor de leuk
Taal leeft en gaat nooit vervelen [Recensie] Het derde boek over taal van Paulien Cornelisse, Taal voor de leuk, verschijnt tien jaar na haar eerste boek over taal. Cornelisse blijft zich verbazen...
13-04-2019
Toscane
De warmte, de zon en de geuren spatten van de pagina’s [Recensie] Zo onderhand kennen we Giancarlo & Katie Caldesi wel. Al eerder leverden zij mooie kookboeken af en nog...
10-04-2019
Het elfde uur
De laatste dag was de ergste [Recensie] WO I, de Eerste Wereldoorlog, is een oorlog die begon op 28 juli 1914 en eindigde op 11 november 1918 en die bekend...
06-04-2019
Adrift
Het zal je maar overkomen [Recensie] Het is een waargebeurd verhaal maar je zou het net zo goed een thriller kunnen noemen. Want dat is het zeker. Het is een...
06-04-2019
Kleine taartjes
Je kunt ze kopen maar ook zelf bakken Petit gâteau is de échte Franse in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Het stel ontmoette elkaar in Parijs waar Meike...
06-04-2019
Brindisa, het pure eten van Spanje
Hét standaardwerk over de Spaanse keuken [Recensie] Brindisa komt van het Spaanse woord ‘brindis’ en betekent: het uitbrengen van een toast. Op het moment dat de glazen geheven worden noemen...
03-04-2019
Mijn kinderjaren in de Provence
Een tijd om naar terug te verlangen [Recensie] We kennen Marcel Pagnol voornamelijk als schrijver van het boek Manon des sources. Een boek dat succesvol verfilmd werd. De hier gerecenseerde roman Mijn kinderjaren in...
02-04-2019
Eindelijk gewoon Hayat
Humor om over na te denken [Recensie] Hayat is columniste bij de Volkskrant en schrijft over haar leven als kind van Marokkaanse immigranten in Nederland. Nederland is het land dat zij...
30-03-2019
Bella figura
Italianen bestaan alleen in het buitenland [Recensie] Italië is een vrij nieuw land. Het bestaat pas zo’n 150 jaar. Daarvoor was het een gebied dat bestond uit autonome regio’s. Italië...
30-03-2019
Het nieuwe forest feast kookboek
Een boek waar je in blijft bladeren en lezen [Recensie] Erin Gleeson is een kunstenares en fotografe die in 2011 het drukke New York verruilde voor een huis in het...
27-03-2019
De Zonnekoning
Een koning die zijn stempel op de wereld drukte [Recensie] Er zijn onnoemelijk veel boeken geschreven over Lodewijk XIV en je kunt je afvragen of het zinvol is dat er...
23-03-2019
Vegetarische tajines & couscous
Ghillie Basan weet waar ze het over heeft [Recensie] Als je de naam Ghillie Basan hoort dan moet er haast wel een belletje gaan rinkelen. Want Ghillie heeft al heel wat kookboeken...
23-03-2019
Limonade
Dat maak je natuurlijk zelf [Recensie] Bij limonade denken veel mensen aan de flessen die je in de supermarkt ziet. Mierzoete rommel met kleurstof en een kunstmatig smaakje. Vooral populair...
21-03-2019
Jacques Brel, een leven
Een intens geleefd leven [Recensie] Jacques Romain Georges Brel (8 april 1929 – 9 oktober 1978) was een Franstalige Vlaming (zo noemde hij zichzelf) die wereldberoemd werd als zanger, componist en...
19-03-2019
Een boterham met tevredenheid
Was vroeger alles beter? [Recensie] Een boterham met margarine noemde men vroeger een boterham met tevredenheid. Op de cover van het boek Een boterham met tevredenheid – Honderd jaar opvoeden in...
18-03-2019
Dit doet even pijn
Tranen van het lachen en het huilen [Recensie] Dit doet even pijn is het dagboek van de jonge arts Adam Kay, die in opleiding is tot specialist in een ziekenhuis in Engeland....
16-03-2019
Smokey Goodness 3
BBQ-en in Zuid-Afrika [Recensie] Smokey Goodness 3. Alweer een Smokey Goodness? Is er dan nog wel iets nieuws te bedenken na de eerste twee dikke delen? Nou en of! Niet...
09-03-2019
De klassieke Italiaanse keuken
Koken volgens Marcella Hazan [Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 – 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de...
09-03-2019
Chickslovefood - Het meal planning-kookboek
Vooraf koken [Recensie] Onder de naam Chickslovefood timmeren Elise Gruppen en Nina de Bruijn al sinds 2011 aan de culinaire weg. Inmiddels behoort hun blog tot de populairste foodblogs in...
05-03-2019
Loyaliteit
Integer tot op het bot [Recensie] Wie denkt dat Loyaliteit van James Comey een anti-Trump boek is, zal bedrogen uitkomen. Toegegeven, aan het einde van het boek gaan een paar hoofdstukken over de campagne...
05-03-2019
Tien jaar lichter
Het is niet de makkelijkste weg [Recensie] Huib Stam kwam in tien jaar tijd heel veel kilo’s aan en kreeg daar gezondheidsklachten van. Het lukte hem niet om de kilo’s via...
02-03-2019
Thailand. De Authentieke keuken
Meer dan alleen een kookboek [Recensie] Er zijn al zoveel boeken over de Thaise keuken. Is nog een boek dan zinvol? Wat betreft Thailand, De authentieke keuken kan ik volmondig ja zeggen....
02-03-2019
Wat je als BBQ liefhebber moet weten
Een handleiding met slechts weinig recepten [Recensie] Het barbecue seizoen is weer geopend en dus verschijnen er deze dagen verschillende boeken over dit onderwerp. Vandaag bespreek ik Wat je als...
02-03-2019
Downtime
Voor Nadine is koken ‘downtime’ [Recensie] We gaan het niet hebben over René Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over...
26-02-2019
Dit is niet het leven dat ik heb besteld
Regel het zelf! [Recensie] Psycholoog Jeffrey Wijnberg krijgt steeds vaker mensen op zijn spreekuur die denken dat ze een probleem hebben terwijl dat eigenlijk niet zo is. Sommige teleurstellingen en verliezen horen...
23-02-2019
De laatste vlucht naar Havanna
Het verhaal van een vriendschap [Recensie] Elisabeth Marain kennen we van haar romans Het Tranenmeer (1979) en Rosalie Niemand (1988). Haar boeken kruipen onder je huid en jaren later, als je eigenlijk niet goed meer...
23-02-2019
Zout, vet, zuur, hitte
Deels kookboek, deels lesboek [Recensie] Zout, vet, zuur, hitte is een hele dikke pil. Het is dan ook deels een les- en informatieboek en deels een kookboek. De schrijfster van...
23-02-2019
Eten met z'n allen
Voor een generatie die niet heeft leren koken [Recensie] Tallina van den Hoed, die we kennen van de rubriek De Volkskeuken in de Volkskrant, zegt in het voorwoord van Eten met...
16-02-2019
Kebab
Kebabs zijn zoveel meer dan je denkt [Recensie] Bij kebab denken veel mensen aan döner kebab maar dat is toch echt iets anders. Döner kebab is een vleesgerecht van lamsvlees...
15-02-2019
Alles wat was
Een indrukwekkend verslag van aanvaarding [Recensie] We kennen Willem Melchior als een schrijver voor wie het uiterlijk erg belangrijk is. Vrijwel al zijn boeken gaan over liefde, verliefdheid, lichamelijk verlangen en de...
14-02-2019
Vrouw aan de piano
Eerst lezen en daarna luisteren [Recensie] Veerle Janssens was journaliste. Na een burn-out gooide ze op haar vijftigste verjaardag het roer drastisch om. Ze begon in een nieuwe baan en kocht...
12-02-2019
Stiekem kan hier alles
Maar veel ook (nog) niet [Recensie] Dit boek is een heruitgave uit 2007, met een aanvulling uit 2017 in het hoofdstuk Een bitterzoet weerzien. Eefje Blankevoort verbleef tussen 2002 en 2006...
11-02-2019
In de wildernis
Liefde voor de natuur in iedere zin [Recensie] John Muir schreef meer dan 300 artikelen en 12 boeken over alles wat hij in de natuur zag en meemaakte. Zijn liefde voor...
09-02-2019
Made at home
150 Italiaanse familierecepten van de grote chef [Recensie] Wie kent hem niet? Giorgio Locatelli is een wereldberoemde chefkok. Opgegroeid in het noorden van Italië. Hij heeft een restaurant in Londen...
09-02-2019
Bananenboek
Bananen zijn lekker en gezond [Recensie] Kim Waninge zegt het zelf in de inleiding. Het Bananenboek is gemaakt om de simpele reden dat het er nog niet was. Ik vind...
05-02-2019
Kintsukuroi
Zo ga je om met tegenslag en verdriet [Recensie] Kintsukuroi is een eeuwenoude Japanse kunst. Een aardewerken voorwerp dat breekt wordt door een kuntsukuroi-meester hersteld met goud. Zo blijf je...
02-02-2019
Year One
Een nieuwe Nora is opgestaan [Recensie] Deel 1 in de serie The Chronicles of the One. Al voor het verschijnen waarschuwde Nora Roberts haar fans. In verschillende nieuwsbrieven en op...
02-02-2019
Het Mayonaiseboek
Niet zo’n gewone saus als je denkt [Recensie] Jan Stok werd in 1930 in Hilversum geboren en werkte in de jaren 50 in de keukens van grote cruiseschepen van de...
02-02-2019
Smaakvrienden
Een stortvloed aan informatie, technieken en smaakcombinaties [Recensie] De eerste editie van Smaakvrienden is alweer uit 2010. Sinds die tijd is onze culinaire smaak veranderd en gegroeid want dat gaat...
02-02-2019
Indische koffer vol recepten
Een familiegeschiedenis in recepten [Recensie] Boeken met Indische recepten zijn er genoeg zou je zeggen. Ach, zijn er ooit genoeg? Ze zijn toch altijd weer anders. Maar zo bijzonder als...
29-01-2019
De moeder aller vragen
Ingesleten patronen nader bekeken met humor en een scherpe pen [Recensie] De moeder aller vragen van de Amerikaanse journalist en schrijver Rebecca Solnit bevat essays die zij in de afgelopen jaren geschreven heeft....
22-01-2019
Stiff Upper Lips
Je kunt niet anders dan van ze houden [Recensie] De Engelsen zijn een bijzonder volk. Zodra je in Engeland aankomt, realiseer je je dat je een andere cultuur binnenstapt. Door...
22-01-2019
Om wie je bent
Een persoonlijk en inspirerend verslag van een geweldige vrouw [Recensie] Aaltje van Zweden schreef een autobiografie over haar leven. Haar verschrikkelijke jeugd, haar kinderen, de man van haar dromen en over...
19-01-2019
Zo word je honderd
Leef bij de dag [Recensie] We willen allemaal wel honderd jaar of ouder worden maar dan tegelijk graag gezond en fit blijven. In Japan lukt dat veel mensen want in...
16-01-2019
Coolsingel
De slagader van een wereldstad [Signalering] Zelfs niet-Rotterdammers kennen vrijwel allemaal de Coolsingel. Het hart van deze wereldstad en alhoewel de straat niet eens zo heel lang is, is het...
15-01-2019
Tijdwachters
Wat is tijd eigenlijk? [Recensie] Tijd is eigenlijk best bijzonder. Want wat is tijd eigenlijk? En was het er altijd al of is tijd ontstaan? Vrijwel alles wat wij doen,...
12-01-2019
Voer voor vrienden
Probleemloos zet je een viergangendiner op tafel [Recensie] Voer voor vrienden. Het menuboek voor zorgeloze etentjes. Ja, dat willen we allemaal wel: zorgeloze etentjes. Dus maar eens kijken hoe Eva Posthuma...
12-01-2019
Bella Italia
Als een dieet werkt dan zouden al die dieetboeken niet nodig zijn [Recensie] Sonja Bakker is inmiddels een begrip in Nederland. Als je wilt afvallen dan kun je gaan Sonjabakkeren. Sla...
08-01-2019
De lagere school
Een boek vol herinneringen [Recensie] Het boek De lagere school van Wim Daniëls is een genot om te lezen. Zeker voor de mensen die in de jaren zestig de lagere school bezochten. Iedere pagina...
05-01-2019
Schaal
Een ingewikkelde materie [Recensie] Volgens de beschrijving is het boek Schaal, geschreven door de natuurkundige Geoffrey Brian West, een toegankelijk boek. Dat zal zeker zo zijn voor natuurkundigen en wiskundigen. Maar voor...
05-01-2019
Artacucina
De Hollandse keuken omlijst met kunst [Recensie] Artacucina 4 is, zoals al blijkt uit de titel, het vierde kunstkookboek van Wiebke van der Scheer en Margré Mijer. Deze laatste is...
29-12-2018
Ren, Rosie, Ren
Een saai verhaal dat heel spannend had kunnen zijn [Recensie] Het is knap hoor. Echt waar. Vijf jaar lang en 33.000 kilometer hardlopen met een zware rugzak. Maar dat wil...
29-12-2018
Dineren met dictators, 26 tirannen en hun lievelingsgerecht
Een dictator en zijn lievelingsmaal [Recensie] De dames Victoria Clark (buitenlandcorrespondent voor The Observer en schrijfster) en Melissa Scott (Midden-Oostenexpert en maakster van TV programma’s) kwamen op het idee om...
22-12-2018
Sauzen en smaakmakers
Makkelijker dan je denkt [Recensie] We komen in het boek niets te weten over wie de schrijfster van Sauzen en smaakmakers is. Wel vertelt Caroline Dafgard Widnersson in haar voorwoord dat ze...
22-12-2018
Sirocco
De Perzische keuken van Sabrina Ghayour [Recensie] In mei 2014 verscheen het eerste kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. Het was direct duidelijk dat wij hier te maken hebben met een...
22-12-2018
Maison Kelder
Die van de hazelnoottaart! [Recensie] Er staan in het boek Maison Kelder, Het huis van de hazelnoot van Danny Verbaan namelijk geen recepten. Wie dit boek aanschaft met het idee op die manier het...
20-12-2018
Tot op de draad
Goede kleding was lang een luxe [Recensie] Ileen Montijn kennen we als een historica die zich tot op de bodem verdiept in een onderwerp en er vervolgens een artikel of een...
16-12-2018
Mazzel Tov
Als niemand je kent, kan je ook niets gebeuren [Recensie] De schrijfster en journaliste Margot Vanderstraeten begeleidt zes jaar lang de vier kinderen van de familie Schneiders (fictieve naam) bij hun huiswerk....
16-12-2018
De dag dat ik Jezus ontmoette
Zou de waarheid in het midden liggen? [Recensie] Charlotte Rørth is een onderzoeksjournaliste en ongelovig. Ze is een nuchter en rationeel denkend mens dat zich eigenlijk nooit met spirituele dingen bezighoudt....
15-12-2018
De nieuwe Franse keuken
Bocuse bracht licht en lucht in de Franse keuken [Recensie] Zelfs mensen die niets over hem weten herkennen de naam Paul Bocuse. Vrijwel iedereen heeft die naam ooit weleens gehoord....
15-12-2018
Ons mooie voedselboek
Ook geschikt voor voorlezende (groot)ouders [Recensie] Ons mooie voedselboek van Lisette de Jong, Ria de Jong en tekeningen van Jenny Lindhout, laat kinderen zien wat er allemaal met je eten...
12-12-2018
De dageraad
De opkomst en ondergang van een katoenplantage [Recensie] Vrijwel iedereen kent het verhaal van Sonny Boy. Of je hebt het boek gelezen of je hebt de film gezien. Of allebei. Het...
08-12-2018
Pizza & Pasta
Een kickbokser in de keuken [Recensie] Wie iets meer wil weten over Paolo Roberto, de schrijver van het boek Pizza & Pasta, zal dat op internet moeten opzoeken want het boek...
08-12-2018
Kost van toen - voor alledag en zondagnoen
Hier wil je wonen en vooral eten als je oud bent [Recensie] Soms lees je kritiek over de kwaliteit van het eten in een woonzorgcentra of bejaarden- of verpleeghuizen maar...
08-12-2018
Veggie - Vlees
Samen aan tafel, zowel vlees als veggie [Recensie] Alweer het vierde boek van Jorun Verheyden. Deze Belgische dame is, na haar opleiding aan de hotelschool in Brugge, een eigen vegetarisch...
07-12-2018
Dag lief fijn eiland
Je waant je in een andere wereld [Recensie] Arnold (1979) en Erik (1968) van Bruggen zijn broers, geboren en getogen op Texel. Arnold is schrijver en filmmaker (prospektor.nl). Erik heeft een campagne-adviesbureau...
05-12-2018
Clementine
Een boeiende vrouw met veel macht [Recensie] Ze was een schoonheid met een koninklijke uitstraling en maakte nogal wat indruk op haar omgeving. Ze had de mannen voor het uitkiezen...
04-12-2018
Hillbilly Blues
Wie zijn de mensen die voor Trump kozen? [Recensie] Het boek Hillbilly Blues van J.D. Vance is actueler dan ooit. Velen zien Amerika als het beloofde land waar iedereen een kans heeft om iets...
01-12-2018
De lekkerste salades in a jar
Geen bakje maar een glazen pot [Recensie] In het boek De lekkerste salades in a jar legt Karin Stöttinger uit waarom het handig is om een salade in een glazen pot mee...
01-12-2018
Super soep
Soep is gezond en supersoep is supergezond [Recensie] Volgens Alison Velazquez is sap uit en soep in. We moeten allemaal aan de soep. Niet zomaar soep maar soep die goed...
01-12-2018
Het groot Aziatisch kookboek
Een klassieker. Helemaal herzien en bijgewerkt [Recensie] Op 29 jarige leeftijd verhuisde de in Sri Lanka geboren Charmaine Solomon met haar man en twee dochters naar Australië waar ze nog...
30-11-2018
Recepten voor liefde en moord
Spanning, humor en heerlijke recepten [Recensie] Recepten voor Liefde en Moord is een culinaire roman die speelt in Zuid-Afrika, in de omgeving van het gebied de Kleine Karoo. In die plaats...
29-11-2018
De moeder van Ramses
Een geboren jokkebrok [Recensie] Haar naam was Alexandra Thérèse Wysocka. Een gravin van Pools-Russische afkomst en was, zoals ze beweerde, in werkelijkheid Olga Romanova, de oudste dochter van de vermoorde...
24-11-2018
Van het huis - Ambachtelijk koken
Van walnotenwijn tot Bretonse boterkoek [Recensie] Een boek uit 2012 maar nog altijd zeer actueel. Zelf maken is helemaal hot. Het schrijversechtpaar Laurence en Gilles Laurendon weten dat maar al...
24-11-2018
In het restaurant
Een kijkje achter de schermen [Recensie] Christoph Ribbat heeft met In het restaurant een zeer smakelijk en boeiend boek afgeleverd. Wie in een restaurant werkt, of het nu in de bediening is of...
17-11-2018
Ristorante Da Gigino
Verkering met een pizzabakker loont! [Recensie] Een relatie van 7 jaar met een pizzabakker in Sorrento die samen met zijn familie het restaurant Da Gigino runt en als de verkering...
17-11-2018
Supersalades
Super is lekker maar lekker niet altijd super [Recensie] Salades zijn en blijven onverminderd populair. Je hebt salades en je hebt supersalades. Super staat voor gezond tegenwoordig. Dus een salade...
17-11-2018
Femme Fatale
Liefde en leugens in het leven van Mata Hari [Recensie] De schrijfster van dit boek is een Amerikaanse hoogleraar in de antropologie en zij schreef al eerder non-fictieboeken. Haar voorliefde...
15-11-2018
Piet Mondriaan
Voor liefhebbers van Mondriaan een must [Recensie] Het eerste dat opvalt aan dit boek is het gewicht. Meer dan 1,3 kilo boek in een prachtige uitvoering. Op de lange rode...
15-11-2018
Paul Verhoeven. Een filmersleven
Een bijzondere en boeiende man [Recensie] Paul Verhoeven is een fenomeen. De grootste Nederlandse filmregisseur aller tijden. Ook buiten Nederland kent de hele filmindustrie zijn naam en zijn films. Rob van Scheers volgt...
14-11-2018
De Zwaardjaren
Propaganda door tekenaars [Recensie] Paul Moeyes, historicus en schrijver van het boek De Zwaardjaren is één van Nederlands grootste specialisten op het gebied van de Eerste Wereldoorlog. Al sinds 1980, toen hij...
10-11-2018
Brasil! Het kookboek
Een levendig en kleurig kookboek [Recensie] Rio de Janeiro is beroemd om de drukbezochte stranden Copacabana en Ipanema. Er wonen meer dan 13 miljoen inwoners in deze enorme stad waar...
10-11-2018
Bier & Food
Bier en goed eten gaan prima samen [Recensie] Nog niet zo heel lang geleden was bier eigenlijk een mannendrank. Vrouwen die bier dronken zag je maar weinig. En als er...
03-11-2018
Eating Apart Together
Vegetarisch of niet? Dat kan in één maaltijd [Recensie] Het is een veelvoorkomende vraag: “Er komt iemand eten die geen vlees/vis wil en wat moet ik nu op tafel zetten...
03-11-2018
Koolhydraatarme Recepten uit Oanh's Kitchen
Een aardig boekje maar geen hoogvlieger [Recensie] De in Alkmaar geboren en in Rotterdam woonachtige Oanh (spreek uit Johan zonder J) van de gelijknamige blog Oanh’s Kitchen ontdekte een aantal...
03-11-2018
Zoetbitter
Het wordt nergens boeiend [Recensie] Stephanie Danler verhuisde op haar tweeëntwintigste van een klein stadje naar New York om daar een nieuw leven op te bouwen. Ze vond een baan als...
02-11-2018
Kerstdagen
Sprookjesachtige magie en niet alleen voor de kerstdagen [Recensie] Behalve Professor of New Writing aan de Universiteit van Manchester is Jeanette Winterson vooral een heel bekende schrijfster. Haar boeken zijn in achttien...
27-10-2018
Als de passie wint
Ja wat dan? [Recensie] Je ziet het niet aan de cover en wellicht verwacht je het ook niet van Sylvia Day maar Als de passie wint is een Historische roman. En wat...
27-10-2018
Wat nu?
Lachen, huilen en romantiek. [Recensie] Als je een echt leesbeest bent dan is er altijd wel een reden waarom het heerlijk is om in een dik boek weg te duiken....
27-10-2018
Must Eat Parijs
Niet naar Parijs zonder dit boek [Recensie] Het boek is, zoals op de cover staat, een eigenzinnige selectie culinaire adressen en uiteraard allemaal te vinden in Parijs; de absolute wereldhoofdstad...
27-10-2018
Studentenkost
Snel, gemakkelijk, goedkoop en lekker [Recensie] In Studentenkost staan, volgens de omschrijving, 55 gevarieerde, eenvoudige, budgetvriendelijke maar vooral lekkere recepten. Want studenten willen goedkoop eten. Ze hebben niet veel geld en...
20-10-2018
Weg met de koolhydraten!
Zonder brood, aardappels, pasta en rijst [Recensie] De schrijfster Tori Haschka van het boek Weg met de koolhydraten! is bij ons (nog) niet zo bekend maar in Australië is haar culinaire reisblog Eatori zeer...
13-10-2018
Franse kookkunst
Koken en kunst in de Ardèche [Recensie] De Nederlandse kok Nort van Hoof zwaaide ooit de scepter in de table d’hôte van Le Mas Blanc in de Zuid-Franse Gard. Op...
13-10-2018
Pasta Artigiana
Je zult maar gek zijn op pasta! [Recensie] Nino Zoccali is een Australische topkok van Italiaanse afkomst met twee prachtige restaurants in Sydney en hij is helemaal gek van pasta,...
13-10-2018
Vegan Delight
Beweringen zonder onderzoek [Recensie] Vegan Delight is geschreven door Saskia Roeda die zichzelf “ervaringsdeskundige” noemt. Haar kennis van zaken op het gebied van voeding is niet verkregen via een gedegen opleiding...
13-10-2018
Beyond Heaving Bosoms
Smart Bitches love Trashy Novels! [Recensie] De Smart Bitches hebben een boek geschreven met de titel Beyond Heaving Bosoms en de romanwereld ging helemaal op zijn kop. Er zijn zoveel exemplaren vooraf...
13-10-2018
Vision in White
Er komt veel kijken bij een leuke bruiloft [Recensie] Met terughoudendheid begon ik aan dit boek want Nora Roberts heeft zich de laatste jaren op het pad van het paranormale...
06-10-2018
The Color of Heaven
Zakdoek erbij! [Recensie] Tot mijn grote vreugde kun je bij aanbieders van boeken een gratis ebook of kindle-boek downloaden. De meeste stop ik in een map omdat ik straks, na...
06-10-2018
Glitter Baby
Een boek om te lezen en te herlezen [Recensie] Glitter Baby van Susan Elizabeth Phillips (SEP voor fans en intimi) was haar eerste boek en al jaren niet meer verkrijgbaar....
06-10-2018
My Streetfood Kitchen
Een met zorg en aandacht samengesteld kookboek [Recensie] Jennifer Joyce is foodstyliste, culinair journaliste en fotograaf met een passie voor reizen. Ze schrijft en fotografeert voor een hele rij overbekende...
06-10-2018
Sensationele Salades
Een sensationeel boek [Recensie] Peter Gordon is een bekende in de culinaire wereld maar of zijn naam een belletje doet rinkelen bij de doorsnee kookboekliefhebber is nog maar de vraag....
06-10-2018
Koken met Klaske
Uit eigen moestuin of vers van de boer [Recensie] De Hollandse vrolijkheid spat van de cover af; een groen buiten met een gul lachende Klaske die iets lekkers presenteert. Dit...
03-10-2018
Het verleden op je bord
Eten van lang geleden [Recensie] Wie denkt dat mensen in de 15e en 16e eeuw geen tafelmanieren hadden vergist zich. Er golden regels die aan menige tafel vandaag de dag...
29-09-2018
He Loves Lucy
Je bent wie je bent en het is goed zo [Recensie] Het boek He Loves Lucy van Susan Donovan is erg inspirerend als je wat kilo’s wilt afvallen. Lucy Cunningham...
29-09-2018
Het Japanse winkeltje
Een prachtig en bijzonder liefdesverhaal [Recensie] Pamela woont onder de rook van Parijs en heeft een heel klein winkeltje waar ze onder andere bonsaiboompjes verkoopt en ook verzorgt. Ze heeft...
29-09-2018
De zomer dat alles anders werd
Over liefde en verlies en vooral over moed [Recensie] Susan Wiggs heeft al heel wat romans geschreven. Het lijkt wel of ze met ieder boek beter wordt. De zomer dat alles...
29-09-2018
Recepten uit de Cariben
Limen – de kunst van het nietsdoen [Recensie] Als we denken aan het Caribisch gebied dan denken we aan zon, zee, strand, rumcocktails, reggea en dreadlocks. Als je mensen vraagt...
29-09-2018
Rook!
De zeven treden naar het rooknirwana [Recensie] Steven Raichlen heeft al heel wat BBQ boeken geschreven. Zijn boek Rook! gaat uitsluitend over roken. Ja, ook op de BBQ maar ook alle...
29-09-2018
Greek
Een Aussie met veel Grieks bloed die goed kan koken [Recensie] Wie een liefhebber is van het programma Masterchef zal zeker de naam George Calombaris herkennen. Hij is jurylid van...
26-09-2018
Winston Churchill, vader van Europa
Toen Engeland nog in de EU geloofde [Recensie] De jonge Nederlands-Amerikaanse historicus Felix Klos is de schrijver van een boek over de rol die Winston Churchill had in de éénwording van Europa....
25-09-2018
Waar angst regeert
Om ze te stoppen moet je ze leren kennen [Recensie] Andrew Hosken is een BBC verslaggever en schrijver van het boek Waar angst regeert over het ontstaan van IS en hun...
22-09-2018
Tomaten
Erg gezond en vooral lekker [Recensie] Jenny Linford is een freelance food writer en heeft al heel wat boeken en artikelen op haar naam staan. Helaas is tot nu toe...
22-09-2018
Braai
Een vreemd gevoel voor humor [Recensie] Jan Braai is de drijvende kracht achter de National Braai Day. Een nationale feestdag in Zuid Afrika. Ieder jaar op 24 september worden er...
16-09-2018
Zes maanden in de Siberische wouden
Mooie observaties en prachtige beschrijvingen [Recensie] Sylvain Tesson is schrijver en filosoof en reist de hele wereld over. Het boek Zes maanden in de Siberische wouden is, zoals de ondertitel van het boek...
15-09-2018
De hanen van de koning
Fietsen door Thailand, Laos en Cambodja [Recensie] Frank van Rijn is een wereldfietser en heeft al heel wat reizen gemaakt en een aanzienlijk aantal boeken over deze fietsreizen geschreven. Na zijn...
15-09-2018
Gelukskoekje
Leven en vooral eten in China [Recensie] Tijdens het lezen van het boek Gelukskoekje van Ann Mah zou je al snel gaan denken dat in China alles om eten draait. Misschien is...
15-09-2018
Mijn Arabische keuken
Liefde voor koken en goed eten [Recensie] Er is geen twijfel over mogelijk. De grootste inspiratiebron in het leven van Mounir Toub was en is zijn moeder. Zij bracht hem...
15-09-2018
Instock cooking
Nooit meer voedsel verspillen [Recensie] De namen van de oprichters van Instock en van de bedenkers en makers van het kookboek met dezelfde naam vind je op de buitenkant van...
12-09-2018
Oorlogsbrieven
Het laatste oorlogsjaar in brieven [Recensie] Een bijzonder boek dat een heel aparte kijk geeft op het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog. Geschreven door Nieske Vergunst (1983), communicatieadviseur Bètawetenschappen bij de...
08-09-2018
Jam en zuur
Geluk in een potje [Recensie] Philippine van der Goes heeft een voorliefde voor het inmaken en bewaren van groente en fruit en die voorliefde heeft ze vastgelegd in het boek Jam...
08-09-2018
Kilocomplot
Met verstand van zaken en humor [Recensie] Wie nog nooit van de Vlaamse An Bogaerts heeft gehoord, zal haar naam na lezing van Kilocomplot niet snel vergeten. Deze biologe heeft een grote interesse voor...
03-09-2018
Beestachtige ouders
Een beestachtig leuk boekje [Recensie] De arts en medisch bioloog Lucas Wenniger schreef het boekje Beestachtige ouders. De kunst van het opvoeden volgens andere dieren. Het kan maar direct duidelijk zijn dat mensen ook...
01-09-2018
All-day breakfast
Ontbijten kan heel bijzonder zijn [Recensie] Voor culinair journalist en food trend consultant Denise Kortlever zijn het de kleine dingen die verschil maken in het (culinaire) leven. Wie op de...
01-09-2018
Slow cooked
Langzaam is beter en lekkerder [Recensie] Het boek begint met een warm pleidooi voor de slowcooker – het petroleumstel van de 21e eeuw -, tips voor wie er eentje wil...
01-09-2018
Un Buku
Authentiek Surinaams Surinamemaand 2018 [Recensie] Het boek Un Buku (Ons boek) is gemaakt door Harold Pereira, Mirjam van der Rijst, Eveline Stoel, Martien Holtzappel & Nawal Batoun. Veel meer dan...
29-08-2018
En wat heeft dat met mij te maken?
Veel vragen. Weinig antwoorden [Recensie] Sacha Betthyany is een journalist, woont in Washington en is correspondent in de Verenigde Staten voor een Duitse en Zwitserse krant. Hij stamt af van een...
28-08-2018
Never nooit meer
Beslist geen dieetboek [Recensie] Het ligt vast en zeker aan mij maar ik had nog nooit van Mark Dakriet gehoord. Echt nog nooit. Ja, zijn muziek herken ik wel maar...
25-08-2018
Killerbody - deel 2
Slanke en snelle recepten [Signalering] Fajah Lourens behoeft geen introductie meer. Het boek Killerbody 2 is de aanvulling op het zeer succesvolle Killerbody en bevat 100 , invullijstjes, weekschema’s en boodschappenlijstjes. Fajah...
25-08-2018
Mag ik nog een hapje?
Eten is genieten. Ook voor kinderen [Recensie] Wie een beetje thuis is in de culinaire blogwereld kent natuurlijk Francesca Kookt. Een enorm populaire foodblog en dat is niet voor niets. Heel...
25-08-2018
Onze Koreaanse keuken
De echte Koreaanse keuken [Recensie] Jordan Bourke is een Ierse chef-kok die getrouwd is met de heel beroemde Koreaanse modeontwerpster Rejina Pyo en alhoewel hij nog altijd graag klassieke mediterrane...
25-08-2018
Het grote poetsboek
Voor als je niet van poetsen houdt [Recensie] Vrouwen van mijn leeftijd kennen nog de 25-delige Baedeker voor de (huis)vrouw die in de naoorlogse jaren in vrijwel ieder huishouden in...
23-08-2018
Xandra Brood. Rock-'n-Roll Widow
Ze konden niet met en niet zonder elkaar [Recensie] Popbiograaf Rutger Vahl schreef het boek Xandra Brood. Rock -‘n- Roll widow naar aanleiding van heel veel gesprekken met Xandra Brood, de weduwe van Herman...
19-08-2018
Boem! Makbuntu
Op weg naar een zinvol leven [Recensie] BOEM! Makbuntu. Het model voor de zin van het leven is een boekje van amper 125 pagina’s. In dit kleine boekje leren we de...
18-08-2018
Nooit meer hetzelfde
Onschuldig en toch levenslang [Recensie] De Puttense moordzaak is één van de grootste gerechtelijke dwalingen in Nederland en vrijwel iedereen heeft van de zaak wel iets gehoord of meegekregen. Twee...
18-08-2018
De smaak van Sicilië
Een droom op papier [Recensie] Het Italiaanse eiland Sicilië is een mediterrane smeltkroes van invloeden die de talrijke veroveraars in het verleden hebben nagelaten. Bij Sicilië denk je aan zon,...
18-08-2018
Koken met kleur!
Een kookboek waar je vrolijk van wordt [Recensie] Koken met kleur! is een kookboek van de leuke en enthousiaste Joke Boon. Haar vorige boek Bonen was al een topper maar...
18-08-2018
Recepten uit Istanbul
De mooiste tot nu toe [Recensie] In de serie Recepten uit … (New York, Venetië, Tokyo) is er nu Recepten uit Istanbul. En als ik eerlijk ben (en dat ben ik)...
11-08-2018
Untouched
Donker, gothic en soms een beetje wreed [Recensie] Ze heeft het weer gedaan. Anna Campbell heeft een liefdesgeschiedenis geschreven die beter is dan je eigen fantasie. Je wordt, in het begin van...
11-08-2018
De witte roos
De vrouwelijke Bravehaert [Recensie] Dit boek heeft het allemaal. Het laat je lachen en huilen. Het heeft prachtige liefdesscenes en verschrikkelijk realistische vechtscenes. Het is een Historische roman gebaseerd op...
11-08-2018
Love & Lemons
Veel meer dan alleen recepten met citroen [Recensie] De schrijfster van het boek Love & Lemons is winnares van de Best Cooking Blog Award van Saveur. En Saveur is een...
11-08-2018
Comptoir Libanais Express
De populairste keuken van de Levant [Recensie] Na het succes van het boek Comptoir Libanais kon het niet uitblijven dat Tony Kitous en Dan Lepard met een tweede boek zouden...
11-08-2018
Mijn Griekse keuken
Met ook minder bekende Griekse gerechten [Recensie] Het boek Mijn Griekse keuken lijkt geschreven door een Griekse dame. Althans, dat zou je denken als je de naam Efgenia Karampatakis ziet. Efgenia is...
04-08-2018
Venetië
Koken zoals de Venetianen thuis [Recensie] Russell Norman, schrijver van succesvolle kookboeken zoals Polpa, maakte een droom waar en ging iets meer dan een jaar in Venetië wonen. Hij wilde...
04-08-2018
Amerikanen fietsen niet ....
Van Miami naar San francisco op de fiets [Recensie] Gijs van Middelkoop en zijn vriendin maken een aantal oeferentochten in Europa en zijn in 2009 klaar voor een tocht dwars...
04-08-2018
Een bijzondere vriendschap
Een mooi en vooral ontroerend boek [Recensie] Via het bedrijf Story Terrace kan iedereen zijn biografie, zijn levensverhaal, reisverhalen of wat je maar wilt laten uitgeven als boek. Het bedrijf...
28-07-2018
De smaak van Texel
Texel heeft alles wat je maar wensen kunt [Recensie] Wie ooit op Texel is geweest keert er altijd weer terug. Het grootste waddeneiland van Nederland heeft een aantrekkingskracht die door...
28-07-2018
Als de dag van toen
Een praatgrage tante [Recensie] Emile Bode is journalist, publicist en televisiemaker. Hij werkt bij De Telegraaf en heeft daar al heel lang een populaire huishoudrubiek. Hij heeft ook de nodige huishoudgidsen...
28-07-2018
Het plein
Een plein waar niemand wil wonen [Recensie] De in 1978 geboren Jan-Willem Anker debuteerde in 2005 met een dichtbundel die ook nog eens de Jo Peters Poëzieprijs won. Er volgden nog twee...
21-07-2018
Eten met Franciscus
Een paus met verstand van voeding [Recensie] Een kookboek met de paus? Hoe kom je erop zou je zeggen. Toch is het niet zo gek als het lijkt want paus...
21-07-2018
Yakitori & Korean BBQ
Een oefening in mindfulness [Recensie] Het boek Yakitori & Korean BBQ begint met de zin: “Japans grillen is niet alleen eten, het is ook een oefening in mindfulness.” Daarna krijgen we uitgebreid...
21-07-2018
Eat Happy
Nooit meer dan twee pannen of ovenschotels nodig [Recensie] Melissa Hemsley heeft een lange CV waar veel activiteiten in de foodwereld op staan. Ze is een culinaire duizendpoot en haar...
21-07-2018
Zondigen tot je een ons weegt
Gewicht verliezen zonder dieet [Recensie] Het ziet eruit als een echte dikke plak chocola en het voelt ook zo. Een bijzondere cover voor een boek dat gaat over gewicht verliezen. ...
21-07-2018
Verraad
Thriller of biografie? [Recensie] De vraag is of Jan Meeus, Chef Onderzoeksgroep NRC Handelsblad, met dit boek een misdaadbiografie of een thriller heeft geschreven. In het geval van het leven van...
14-07-2018
Pelican Point
Een klein stadje met bijzondere inwoners [Recensie] Pelican Point is het eerste deel van de driedelige Bachelors of Blueberry Cove serie. De inwoners van Blueberry Cove, een klein dorpje aan...
14-07-2018
De erfgename van Winterwood
Voor de fans van Jane Austen en Jane Eyre [Recensie] De erfgename van Winterwood speelt op het platteland van Engeland in het jaar 1814. Net aan het einde van de...
14-07-2018
TLV
Recepten en verhalen uit Tel Aviv [Recensie] Wie kent Jigal Krant eigenlijk nog niet? Dat zullen niet zo heel veel mensen zijn. Journalist, columnist, radioverslaggever, tv-maker en nog veel meer....
07-07-2018
Lust en liefde in Versailles
Het losbandige leven losbandig beschreven [Recensie] Dat geschiedenis beslist niet saai is, bewijzen Michel Vergé-Franceschi en Anna Moretti met het boek Lust en liefde in Versailles – Hoe maîtresses het aanzien van Frankrijk bepaalden. De schrijvers van...
07-07-2018
De Amerikaanse prinses
Over hoop en goede moed [Recensie] Vrijwel iedereen zal de schrijfster en historica Annejet van der Zijl kennen van haar bekendste boeken Anna, Het leven van Annie M.G. Schmidt en Sonny Boy. Van het boek Anna werd...
07-07-2018
Food en Route
Niet moeilijk doen maar gewoon genieten [Recensie] Het boek Food en Route is geschreven door Mme. Charlotte. Uiteraard gaan we dan direct op zoek naar de persoon achter die naam....
07-07-2018
River Cafe 30
Nieuwe kennis en nieuwe inzichten en toch nog altijd klassiek [Recensie] Het River Cafe bestond in 2017 precies 30 jaar. In 1987 werd in Londen een klein Italiaans restaurant geopend....