Lindt, Jeanette van de

Lindt, Jeanette van de

Jeanette van de Lindt is een leesgek met een voorkeur voor kookboeken, biografie√ęn, geschiedenis en reisverhalen. Een goede, liefst Engelstalige, roman of thriller mag ook. Schrijft recensies voor verschillende opdrachtgevers en is actief in de culinaire wereld. Beheert een aantal websites op boekengebied en is daarnaast foodblogger avant la lettre. Dol op katten, koken, klassieke muziek en de zomer. Heeft een hekel aan met vakantie gaan. Fijn op het balkon onder de parasol met een boek en een goed glas wijn. Beter wordt het leven niet. Verder schrijft ze recensies voor de site www.kookboekennieuws.nl.

Recensies

07-12-2019
0

Najat

In alle opzichten een boek van formaat [Recensie] De eerste reactie bij het zien van het boek Najat is ‚Äúwouw!‚ÄĚ. Een indrukwekkend groot en zwaar kookboek. De tweede ‚Äúwouw!‚ÄĚ komt...


30-11-2019
0

Moors

Moors invloeden in ons eten [Recensie] Chef-kok Ben Tish is niet alleen culinair directeur van een groot hotel in Londen. Hij heeft sinds kort ook een eigen restaurant in die...


30-11-2019
0

Curry's

Lekkere curry recepten van Sophie Matthys [Recensie] Sophie Matthys schrijft kleine maar fijne kookboeken die meestal maar één onderwerp behandelen. In haar nieuwste boek zijn dat curry’s. Wat is een...


09-11-2019
0

Provence

Heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk [Recensie] De Provence blijft tot de verbeelding spreken. Zon, lavendel, kleine dorpjes met boerenmarkten. Overal restaurants en cafés met terrassen waar het goed toeven is. Ook...


02-11-2019
0

Sobremesa

Het Ibiza van Sergio Herman (met recept) [Recensie] Er zijn mensen die sinds lang afscheid hebben genomen van het papieren boek. Zonder moeite zijn de beduimelde exemplaren plus boekenkast uit...


12-10-2019

Gehakt

Simpel en geschikt voor de doordeweekse dag [Recensie] Gehakt is en blijft onverminderd populair. Het is niet alleen goed betaalbaar maar je kunt er heel veel totaal verschillende gerechten mee...


07-09-2019

Feest!

De lekkerste keuken ter wereld [Recensie] Alweer het derde boek van Tony Kitous. Eigenaar van veel restaurants met de naam Comptoir Libanais. Heden ten dage ook in Nederland. Utrecht is...


07-09-2019

Time

Een eerbetoon aan en een viering van de tijd [Recensie] Laten we eens beginnen met een puntje van kritiek. Dat mag af en toe ook weleens. Het gaat om de...


24-08-2019

Geit

Bokjesvlees moet de supermarkt in [Recensie] Het boek Geit zou eigenlijk Bok moeten heten. Natuurlijk is een bok ook een geit en mensen herkennen het woord geit nu eenmaal sneller....


27-07-2019

JapanEasy

Goed maakbare gerechten uit een populaire keuken [Recensie] Japan is erg populair. Steeds meer mensen gaan op vakantie naar dit Aziatische land en komen terug met verhalen over heerlijk eten...


13-07-2019

Bowls

Een boekje vol inspiratie [Recensie] Bowls zijn een foodtrend die niet snel zal verdwijnen. Sterker nog, bowls zijn er altijd al geweest maar staan nu wat meer in de belangstelling....


01-06-2019

Lisboeta

Niet alleen voor liefhebbers van de Portugese keuken [Recensie] Lisboeta, Lissabon. De stad van het licht volgens de Portugezen. Een stad die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld van...


16-05-2019

Jenny

Een groot veelzijdig talent [Recensie] De zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean wordt op 4 oktober 1942 geboren in Lisse. Haar echte naam is Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek. Haar moeder en grootmoeder...


10-05-2019

Bakvis

Geen luchtig leesvoer [Recensie] Veel lezers kunnen zo een rijtje boeken opnoemen die ze in hun jeugd en op latere leeftijd lazen en die diepe indruk gemaakt hebben. Vooral de...


21-04-2019

Onorthodox

Een gevangenis als leven [Recensie] De Satmar is de grootste chassidische beweging die er is. Chassidisch jodendom is een ultraorthodoxe richting en die wordt ook wel ‘de vromen’ genoemd. Wereldwijd...


20-04-2019

Malakeh

De authentieke Syrische keuken [Recensie] Malakeh Jazmati is niet zomaar iemand. In Syri√ę was ze een beroemde tv-ster en kookte ze de sterren van de hemel in haar show die...


13-04-2019

Toscane

De warmte, de zon en de geuren spatten van de pagina’s [Recensie] Zo onderhand kennen we Giancarlo & Katie Caldesi wel. Al eerder leverden zij mooie kookboeken af en nog...


23-03-2019

Limonade

Dat maak je natuurlijk zelf [Recensie] Bij limonade denken veel mensen aan de flessen die je in de supermarkt ziet. Mierzoete rommel met kleurstof en een kunstmatig smaakje. Vooral populair...


05-03-2019

Loyaliteit

Integer tot op het bot [Recensie] Wie denkt dat Loyaliteit van James Comey een anti-Trump boek is, zal bedrogen uitkomen. Toegegeven, aan het einde van het boek gaan een paar hoofdstukken over de campagne...


02-03-2019

Downtime

Voor Nadine is koken ‘downtime’ [Recensie] We gaan het niet hebben over Ren√© Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over...


16-02-2019

Kebab

Kebabs zijn zoveel meer dan je denkt [Recensie] Bij kebab denken veel mensen aan döner kebab maar dat is toch echt iets anders. Döner kebab is een vleesgerecht van lamsvlees...


15-02-2019

Alles wat was

Een indrukwekkend verslag van aanvaarding [Recensie] We kennen Willem Melchior als een schrijver voor wie het uiterlijk erg belangrijk is. Vrijwel al zijn boeken gaan over liefde, verliefdheid, lichamelijk verlangen en de...


02-02-2019

Year One

Een nieuwe Nora is opgestaan [Recensie] Deel 1 in de serie The Chronicles of the One. Al voor het verschijnen waarschuwde Nora Roberts haar fans. In verschillende nieuwsbrieven en op...


05-01-2019

Schaal

Een ingewikkelde materie [Recensie] Volgens de beschrijving is het boek Schaal, geschreven door de natuurkundige Geoffrey Brian West, een toegankelijk boek. Dat zal zeker zo zijn voor natuurkundigen en wiskundigen. Maar voor...


22-12-2018

Sirocco

De Perzische keuken van Sabrina Ghayour [Recensie] In mei 2014 verscheen het eerste kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. Het was direct duidelijk dat wij hier te maken hebben met een...


16-12-2018

Mazzel Tov

Als niemand je kent, kan je ook niets gebeuren [Recensie] De schrijfster en journaliste Margot Vanderstraeten begeleidt zes jaar lang de vier kinderen van de familie Schneiders (fictieve naam) bij hun huiswerk....


14-11-2018

De Zwaardjaren

Propaganda door tekenaars [Recensie] Paul Moeyes, historicus en schrijver van het boek De Zwaardjaren is één van Nederlands grootste specialisten op het gebied van de Eerste Wereldoorlog. Al sinds 1980, toen hij...


02-11-2018

Kerstdagen

Sprookjesachtige magie en niet alleen voor de kerstdagen [Recensie] Behalve Professor of New Writing aan de Universiteit van Manchester is Jeanette Winterson vooral een heel bekende schrijfster. Haar boeken zijn in achttien...


27-10-2018

Studentenkost

Snel, gemakkelijk, goedkoop en lekker [Recensie] In Studentenkost staan, volgens de omschrijving,  55 gevarieerde, eenvoudige, budgetvriendelijke maar vooral lekkere recepten. Want studenten willen goedkoop eten. Ze hebben niet veel geld en...


13-10-2018

Vegan Delight

Beweringen zonder onderzoek [Recensie] Vegan Delight¬†is geschreven door Saskia Roeda die zichzelf ‚Äúervaringsdeskundige‚ÄĚ noemt. Haar kennis van zaken op het gebied van voeding is niet verkregen via een gedegen opleiding...


29-09-2018

Rook!

De zeven treden naar het rooknirwana [Recensie] Steven Raichlen heeft al heel wat BBQ boeken geschreven. Zijn boek Rook! gaat uitsluitend over roken. Ja, ook op de BBQ maar ook alle...


29-09-2018

Greek

Een Aussie met veel Grieks bloed die goed kan koken [Recensie] Wie een liefhebber is van het programma Masterchef zal zeker de naam George Calombaris herkennen. Hij is jurylid van...


22-09-2018

Braai

Een vreemd gevoel voor humor [Recensie] Jan Braai is de drijvende kracht achter de National Braai Day. Een nationale feestdag in Zuid Afrika. Ieder jaar op 24 september worden er...


12-09-2018

Oorlogsbrieven

Het laatste oorlogsjaar in brieven [Recensie] Een bijzonder boek dat een heel aparte kijk geeft op het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog. Geschreven door Nieske Vergunst (1983), communicatieadviseur Bètawetenschappen bij de...


08-09-2018

Kilocomplot

Met verstand van zaken en humor [Recensie] Wie nog nooit van de Vlaamse An Bogaerts heeft gehoord, zal haar naam na lezing van Kilocomplot niet snel vergeten. Deze biologe heeft een grote interesse voor...


01-09-2018

Un Buku

Authentiek Surinaams Surinamemaand 2018 [Recensie] Het boek Un Buku (Ons boek) is gemaakt door Harold Pereira, Mirjam van der Rijst, Eveline Stoel, Martien Holtzappel & Nawal Batoun. Veel meer dan...


11-08-2018

Untouched

Donker, gothic en soms een beetje wreed [Recensie] Ze heeft het weer gedaan. Anna Campbell heeft een liefdesgeschiedenis geschreven die beter is dan je eigen fantasie. Je wordt, in het begin van...


28-07-2018

Het plein

Een plein waar niemand wil wonen [Recensie] De in 1978 geboren¬†Jan-Willem Anker¬†debuteerde in 2005 met een dichtbundel die ook nog eens de Jo Peters Po√ęzieprijs won. Er volgden nog twee...


21-07-2018

Verraad

Thriller of biografie? [Recensie] De vraag is of Jan Meeus, Chef Onderzoeksgroep NRC Handelsblad, met dit boek een misdaadbiografie of een thriller heeft geschreven. In het geval van het leven van...


14-07-2018

TLV

Recepten en verhalen uit Tel Aviv [Recensie] Wie kent Jigal Krant eigenlijk nog niet? Dat zullen niet zo heel veel mensen zijn. Journalist, columnist, radioverslaggever, tv-maker en nog veel meer....


30-06-2018

Visbijbel

Bewust vis eten en vooral duurzaam [Recensie] Het woord ‚Äúvlindermethode‚ÄĚ tegenkomen in een boek over vis en dan ook nog direct begrijpen wat ermee bedoeld wordt. De foto‚Äôs maken het...


12-05-2018

Lichter

Overgewicht als verdienmodel [Recensie] We kennen William Cortvriendt van het boek Hoe word je 100 en de televisieserie met dezelfde naam. Zijn laatste boek heeft als titel Lichter. Het onderwerp van zowel de televisieserie...


05-05-2018

Bouillon

Meer dan alleen maar soep [Recensie] Bij bouillon denken veel mensen aan soep. Maar bouillon is natuurlijk voor veel meer gerechten te gebruiken. Allereerst maken we zelf de bouillon. In...


28-04-2018

Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol plakkerige, handige en explosieve experimenten

Met het recept voor vieze boertjes (of windjes) [Recensie] De titel is al bijzonder: Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten. Dat tovert direct al...


21-04-2018

Adempauze

Even wegdromen op Schiermonnikoog De Valentijnprijs 2018 (voor het beste Nederlandse romantische boek) is gewonnen door Martin Scherstra met zijn boek Adempauze.¬†De jury zei over het boek: “Geloofwaardige personages, leuke...


14-04-2018

Bollyfood

Koken met formaat [Recensie] We kennen kookboekenschrijver, kok en foodfotograaf Jean-François Mallet vooral van Het allermakkelijkste kookboek ter wereld. Maar Jean-François reist ook heel graag over de wereld om vast...


31-03-2018

Sapje

De veelzijdigheid van het sapje [Recensie] Als je 100 mensen vraagt of zelfgeperste groente- en fruitsapjes gezond zijn dan zegt een meerderheid ‚Äúja‚ÄĚ. Maar er gaan tegengeluiden op want er...


24-03-2018

Oklava

Recepten uit de Turks-Cypriotische keuken [Recensie] Oklava is een ode aan de Turks-Cypriotische keuken. Het woord Oklava betekent ‚Äėdeegroller‚Äô. De schrijfster van het boek, Selim Kiazim, is geboren en getogen...


10-03-2018

Soep

Duidelijke recepten en makkelijk verkrijgbare ingredi√ęnten [Recensie] Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die niet zo van soep houden. Dat zijn er vast niet veel. Vrijwel iedereen maak je blij met...


03-03-2018

Nel

Van kop-tot-kont-chef [Recensie] Tot groot verdriet van velen heeft chef-eigenaar Nel Schellekens het besluit genomen om haar Gasterij de Gulle Waard na 25 jaar te sluiten. In die 25 jaar...


03-03-2018

Salades

Gezond koken met de 90/10 regel [Recensie] Het echtpaar Katie en Giancarlo Caldesi heeft twee Italiaanse restaurants en een kookschool in Engeland. Ze hebben een aantal kookboeken op hun naam staan...


21-01-2018

Simple food

Sergio Herman goes home [Signalering] Sergio Herman trakteert in Simple food, 60 eenvoudige recepten voor thuis, de lezer met basisbereidingen voor elke dag. Met de ervaring van een superchef toont hij...


07-10-2017

Sweet

Voor de zoetekauw [Recensie] Het boek Sweet van Yotam Ottolenghi was al een succes voor het daadwerkelijk verkrijgbaar was. Dat is niet zo vreemd want Ottolenghi is inmiddels een begrip...