Jeanette van de Lindt is een leesgek met een voorkeur voor kookboeken, biografieƫn, geschiedenis en reisverhalen. Een goede, liefst Engelstalige, roman of thriller mag ook. Schrijft recensies voor verschillende opdrachtgevers en is actief in de culinaire wereld. Beheert een aantal websites op boekengebied en is daarnaast foodblogger avant la lettre. Dol op katten, koken, klassieke muziek en de zomer. Heeft een hekel aan met vakantie gaan. Fijn op het balkon onder de parasol met een boek en een goed glas wijn. Beter wordt het leven niet. Verder schrijft ze recensies voor de site www.kookboekennieuws.nl.

Recensies
30-11-2019
Moors
Moors invloeden in ons eten [Recensie] Chef-kok Ben Tish is niet alleen culinair directeur van een groot hotel in Londen. Hij heeft sinds kort ook een eigen restaurant in die...
30-11-2019
Curry's
Lekkere curry recepten van Sophie Matthys [Recensie] Sophie Matthys schrijft kleine maar fijne kookboeken die meestal maar ƩƩn onderwerp behandelen. In haar nieuwste boek zijn dat curryās. Wat is een...
23-11-2019
Olie, azijn, zout & zuur
In de winter putten uit de voorraad van de zomer [Recensie] Johan Bjƶrkman is chef-kok in restaurant Koka in Gotenburg en kreeg, samen met zijn team, een Michelinster. Koka staat...
23-11-2019
Taart uit de blender
Zoet of hartig. Makkelijk en snel. [Recensie] Niet zo heel lang geleden hadden we Tomaat, feestelijke gerechtjes om te delen van Guillaume Marinette en nu is er Taart uit de...
23-11-2019
Man.Eat.Plant.
Iedereen is fout behalve vegans [Recensie] Vegan is HOT. Vegan voeding is niet meer weg te denken uit de culinaire wereld en deze manier van eten wordt door een behoorlijke...
23-11-2019
Kroniek van een overzichtelijk jaar
Zo bijzonder is het dagelijks leven [Recensie] Auteur Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen en woonde vanaf 1970 in Nederland, maar ging na 30 jaar weer terug naar haar geboortestad. Ze heeft...
09-11-2019
Provence
Heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk [Recensie] De Provence blijft tot de verbeelding spreken. Zon, lavendel, kleine dorpjes met boerenmarkten. Overal restaurants en cafƩs met terrassen waar het goed toeven is. Ook...
09-11-2019
Basisboek China
Met weinig ingrediƫnten zet je zo iets lekkers op tafel [Recensie] De Australiƫr Ross Dobson is al sinds zijn vroegste jeugd dol op de Chinese keuken. Op zijn veertiende volgde...
02-11-2019
Sobremesa
Het Ibiza van Sergio Herman (met recept) [Recensie] Er zijn mensen die sinds lang afscheid hebben genomen van het papieren boek. Zonder moeite zijn de beduimelde exemplaren plus boekenkast uit...
02-11-2019
Surimam cooking
Culinaire cultuur die niet verloren mag gaan [Recensie] In dit tweede boek van de zusjes Moreen, Aretha en Martha Waal staan verse groenten, vruchten en kruiden uit de Surinaamse keuken...
02-11-2019
Tomaat, feestelijke gerechtjes om te delen
Simpele en lekkere hapjes. Recept in de recensie. [Recensie] De leuke chefkok Guillaume Marinette timmert stevig aan de weg. Hij heeft al heel wat culinaire activiteiten op zijn naam staan...
02-11-2019
Italiƫ voor idioten
Humoristisch. Filosofisch. Ontroerend en vooral menselijk [Recensie] Het woord ‘idioot’ in de titel ItaliĆ« voor idioten slaat op de schrijver zelf en niet op de lezer. Daar komen we al snel achter,...
26-10-2019
Zwarte zee
In alle opzichten een boek om van te smullen [Recensie] Caroline Eden is reisjournalist en schrijft onder andere voor een aantal Britse kranten. Samen met de culinair journalist Eleanor Ford...
26-10-2019
Het Pioppi dieet
Eerst maar eens naar Pioppi verhuizen [Recensie] Het Pioppi dieet. Een lifestyleplan in 21 dagen. De auteurs noemen het zelfs āeen zorgmanifestā.Mooier kan toch niet? Slechts 21 dagen en je...
19-10-2019
Alle Indische keukengeheimen
Van klassiek naar modern [Recensie] Alle Indische keukengeheimen bevat authentieke familierecepten van drie generaties. Jeff Keasberry bundelde de recepten die hij kreeg van zijn moeder, zijn vader en zijn oma...
19-10-2019
Made by Ellen
Net even anders dan anders [Recensie] Ellen van Duijn blogt en vlogt al jaren via madebyellen. Het was dan ook niet de vraag óf maar meer wanneer er een kookboek van...
19-10-2019
De gastvrije keuken van het Midden-Oosten
Koken met je hart [Recensie] We kennen Bethany Kehdy van het boek Een culinaire reis door het Midden-Oosten en Noord-Afrika uit 2014 en natuurlijk van haar uiterstĀ populaire foodblog.Bethany werd geboren...
12-10-2019
Gehakt
Simpel en geschikt voor de doordeweekse dag [Recensie] Gehakt is en blijft onverminderd populair. Het is niet alleen goed betaalbaar maar je kunt er heel veel totaal verschillende gerechten mee...
21-09-2019
Het Franse kookatelier
Een leesboek, een leerboek, een genietboek en een kookboek [Recensie] Twee Amerikaanse vrouwen, moeder en dochter, die in het Franse Beaune een kookschool beginnen en enige tijd later een kookboek...
21-09-2019
Terug naar Villa Rosa
Italiƫ en de Italiaanse keuken in romanvorm [Recensie] Er zijn twee onderwerpen die in de boeken van Nicky Pellegrino vaak aan de orde komen. Het eerste is Italiƫ en het...
14-09-2019
Smakelijk! De lekkerste verhalen
Ā Culinair, humoristisch, leerzam en soms zelfs ontroerend [Recensie] Eigenlijk hebben we het boekĀ Smakelijk! De lekkerste verhalenĀ van Ronald Giphart te danken aan zijn moeder. Tenslotte is zij degene die hem de...
10-09-2019
Vijand van het volk
De waarheid vertellen kan levensgevaarlijk zijn [Recensie] We leven in een tijd waarin het lijkt alsof er iedere dag weer spannende dingen gebeuren. Sinds Donald Trump president van de USA...
07-09-2019
Feest!
De lekkerste keuken ter wereld [Recensie] Alweer het derde boek van Tony Kitous. Eigenaar van veel restaurants met de naam Comptoir Libanais. Heden ten dage ook in Nederland. Utrecht is...
07-09-2019
Time
Een eerbetoon aan en een viering van de tijd [Recensie] Laten we eens beginnen met een puntje van kritiek. Dat mag af en toe ook weleens. Het gaat om de...
24-08-2019
Geit
Bokjesvlees moet de supermarkt in [Recensie] Het boek Geit zou eigenlijk Bok moeten heten. Natuurlijk is een bok ook een geit en mensen herkennen het woord geit nu eenmaal sneller....
24-08-2019
Casablanca
Een mix tussen traditioneel en modern [Recensie] Nargisse Benkabbou is geboren in Brussel. Haar ouders komen uit Marokko en zijn heel erg gehecht aan de Marokkaanse cultuur. Ze wilden dat...
24-08-2019
Een ster van vuur
Deel 1 van een bijzondere trilogie [Recensie] Een ster van vuur is een heel fijn begin van deze bijzondere trilogie. Magie, sprookjesachtige taferelen, bijzondere hoofdpersonen, spanning en sensatie en uiteraard...
17-08-2019
Andina
De keuken van de Andes is de moeite waard [Recensie] De keuken van Peru is snel populair en bekend aan het worden. In de hoofdstad Lima bevinden zich een aantal...
17-08-2019
De damesparade
Over liefde en vergeving [Recensie] ‘De damesparade’ is het debuut van Bridget Asher. En wat voor een debuut. Het verhaal heeft zeker wat mindere momenten maar over het algemeen is...
10-08-2019
De keuken van A tot Z
Voor de beginnende kok die van afwisseling houdt [Recensie] Een boek van dit formaat en vooral gewicht kun je alleen aan tafel lezen. Het in je handen houden terwijl je...
10-08-2019
Ja, dƔt was lekker!
Culinaire herinneringen uit de jaren vijftig en zestig [Recensie] Wie opgroeide in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zal zich vast nog goed herinneren wat er zoal...
10-08-2019
Don't look down
Spanning van de ƩƩn en romantiek van de ander [Recensie] De schrijver Bob Mayer heeft heel wat Thrillers en SF boeken op zijn naam staan en de schrijfster Jenny Crusie...
03-08-2019
Pasta 2.0
De ene pasta is de andere niet [Recensie] Alweer een pastaboek denk je misschien. Maar let op. Het ene pastaboek is het andere niet. En dat bewijst Pasta 2.0. Met...
03-08-2019
Een duivelse date
Romantiek met een schaterlach [Recensie] Annabelle Granger is, met haar niet te temmen bos rode haar en haar spontane acties, het typische voorbeeld van 12 ambachten en 13 ongelukken. Al...
27-07-2019
JapanEasy
Goed maakbare gerechten uit een populaire keuken [Recensie] Japan is erg populair. Steeds meer mensen gaan op vakantie naar dit Aziatische land en komen terug met verhalen over heerlijk eten...
27-07-2019
Onder de Mediterrane zon
De Maghreb, de Levant, Het Midden Oosten en Zuid Europa [Recensie] De eetreizen door de Arabische wereld van Nadia Zerouali en Merijn Tol leveren keer op keer kookboeken op die...
20-07-2019
.Be our guest
Geen kookboek maar een kijkboek voor uren kijk- en leesplezier [Recensie] .Be our guest! is geen doorsnee kookboek. Eigenlijk is het helemaal geen kookboek maar alleen een kijkboek. Een echt...
16-07-2019
Zelfsverwoestingsboek
Een oproep om de teugels te laten vieren [Recensie] Marian DonnerĀ studeerde in de psychologie af op liefde en hartstocht. Ze werkte in de politiek, deed ontwikkelingswerk en een behoorlijk aantal...
13-07-2019
Bowls
Een boekje vol inspiratie [Recensie] Bowls zijn een foodtrend die niet snel zal verdwijnen. Sterker nog, bowls zijn er altijd al geweest maar staan nu wat meer in de belangstelling....
13-07-2019
Boter Botten Zout
Voor de creatieve kok die geĆÆnspireerd wil worden [Recensie] Nicole Pisani is geboren op Malta en zette haar eerste stappen in de keuken van het familierestaurant waar ze leerde koken....
29-06-2019
Het grote ovenhandboek
Kleine moeite, groot effect [Recensie] Natuurlijk ga je in deze hittegolvenzomer je oven niet aanzetten. Althans, ik niet. Maar zoān hittegolvenzomer duurt ook maar een paar maanden. En de rest...
29-06-2019
Basisboek Aziatisch
Veel recepten uit een gezonde en zeer smakelijke keuken [Recensie] De Aziatische keuken is onverminderd populair. Dat is geen wonder want het is over het algemeen een gezonde keuken. Met...
29-06-2019
De doden praten
De werkelijkheid is gruwelijker dan een thriller [Recensie] Prof. dr.Ā Werner JacobsĀ is bekend van de serie Misdaaddokters op Canvas en Wetsdokters op VTM. Hij is als forensisch patholoog en gerechtsarts verbonden...
22-06-2019
Noosh-e-jaan
Op de fiets door 30 landen in 2,5 jaar tijd [Recensie] Noosh-e-Jaan is Perzisch voor āmoge het je ziel voedenā. Een mooiere wens dan ons āeet smakelijkā. Tieme Hermans wilde...
20-06-2019
Food is Fictie
De geschiedenis van de vormgeving in de voedingsindustrie [Recensie] Er wordt vandaag de dag heel veel aandacht besteed aan de samenstelling van voedingsmiddelen. De hoeveelheid suiker, zout en voedingsadditieven mogen...
18-06-2019
Succesvol minderen of stoppen met alcohol
Ga bewuster om met alcohol [Recensie] Michael NiclausĀ is alcoholconsulent. Hij steunt mensen bij het stoppen met het drinken van alcohol en geeft lezingen op scholen en bedrijven. Zijn boodschap is:...
08-06-2019
Superveg
25 gezonde groente op heerlijke wijze in het zonnetje gezet [Recensie] Zouden ze nog bestaan? Mensen die groenten in water koken, afgieten en zo op het bord leggen? Ik denk...
05-06-2019
Wijvenwereld
De wijven in de middeleeuwen hadden het zo slecht nog niet [Recensie] Het woord ‘wijf’ heeft in deze tijd een negatieve klank. Tegenwoordig vinden we dat een lelijk woord. Een...
04-06-2019
Geluk is ook niet alles
Een beter leven door gedragsverandering [Recensie] Willem van der DoesĀ is klinisch psycholoog en heeft inmiddels een behoorlijk aantal boeken geschreven over psychologische en psychiatrische onderwerpen. De laatste in de rij...
01-06-2019
Lisboeta
Niet alleen voor liefhebbers van de Portugese keuken [Recensie] Lisboeta, Lissabon. De stad van het licht volgens de Portugezen. Een stad die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld van...
01-06-2019
Pasta Il Primo Piatto
Pasta is een serieuze zaak [Recensie]Ā Pasta, il primo piatto. En dat betekent “Pasta, het eerste gerecht of de eerste schotel”. Chef en culinair journalist Giovanni DāApice is een autoriteit op...
28-05-2019
Met slaande deuren
Je hoeft niet altijd je gelijk te halen [Recensie] Als er iemand is die alles weet over ruzie maken dan is hetĀ Serge Ornelis. Hij is al 25 jaar trainer in...
25-05-2019
EstƩe kookt
Stoer, Puur & Passievol [Recensie] We kennen EstĆ©e Strooker als tv-kok en vooral als chef-kok in haar eigen restaurant āt Amusement. Het boek EstĆ©e kookt gaat over De nieuwe Nederlandse...
21-05-2019
Gewoon VolDaan
De strijd tegen de kilo’s [Recensie] Het is weer eens wat anders dan een kookboek. Gewoon VolDaan bevat wel een aantal recepten bevat maar die spelen geen hoofdrol. Dit boek...
17-05-2019
Over emigreren en ander geluk
Gedichten en gedachten [Recensie]Ā Anne Borsboom is een Nederlandse schrijfster die sinds 2001 romans en dichtbundels uitgeeft.Ā Begin 2019 verscheen Over emigreren en ander geluk. Een combinatie van gedichten en korte teksten...
16-05-2019
Jenny
Een groot veelzijdig talent [Recensie] De zangeres, cabaretiĆØre en actriceĀ Jenny AreanĀ wordt op 4 oktober 1942 geboren in Lisse. Haar echte naam is Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek. Haar moeder en grootmoeder...
11-05-2019
Dumplings en Bapao
Veel makkelijker te maken dan je denkt [Recensie] Het boekjeĀ Dumplings en bapaoĀ spreekt van borrelhapjes en voorgerechten maar uiteraard kun je de overheerlijke gestoomde hapjes ook altijd bij de lunch en...
11-05-2019
Zweedse broodjes
Fika, tweemaal daags [Recensie] In Zweden isĀ fikaĀ een traditie. Je zou het een soort siesta kunnen noemen maar dan anders. Tweemaal per dag stoppen de Zweden met werken en drinken een...
10-05-2019
Bakvis
Geen luchtig leesvoer [Recensie] Veel lezers kunnen zo een rijtje boeken opnoemen die ze in hun jeugd en op latere leeftijd lazen en die diepe indruk gemaakt hebben. Vooral de...
09-05-2019
Always Look on the Bright Side of Life
Een autobeetjegrafie voor Monty Python’s fans [Recensie] De naamĀ Eric IdleĀ zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar wie zijn gezicht ziet, herkent hem direct. Het is de man van...
09-05-2019
Radeloos geluk
Een inkijkje in een bijzonder leven [Recensie] De Belgische kunstenaarĀ Jan VanrietĀ is geboren op 21 februari 1948 en viert in 2018 zijn 70ste verjaardag. Een mooi moment om het boekĀ Radeloos gelukĀ uit...
04-05-2019
Tasti Tosti's
Zelfs tosti’s als avondmaaltijd [Recensie] Darren Purchese is een Britse patisserie chef en de eigenaar van een populaire dessert- en taartenstudio in Melbourne. Hij heeft al eerder kookboeken geschreven en...
01-05-2019
De vrouwen van Rubens
Schilder en diplomaat [Recensie] Als je mensen vraagt wat ze weten van de schilder Rubens dan worden zijn vrouwenportretten het meest genoemd. Maar Peter Paul Rubens schilderde ook veel Bijbelse,...
30-04-2019
Vaste gasten
Soms herken je jezelf [Recensie] Ze zijn overal. Van die herkenbare types die je tegenkomt op het werk, in de supermarkt, op de sportschool en op nog veel meer plaatsen.Ā Merel...
27-04-2019
Frantumaglia
Wie is Elena Ferrante? [Recensie] De boekenserie De Napolitaanse romans en de daarvan gemaakte Tv-serie hebben Elena Ferrante beroemd gemaakt. Haar/zijn boeken zijn in vele talen vertaald. Ja er staat...
27-04-2019
De keukens van de Middellandse zee
Je zou zo op reis gaan richting Middellandse zee [Recensie] De Middellandse zee doet veel mensen denken aan vakantie, zon, zee, kleine dorpjes, mondaine steden zoals Cannes en Nice, havens...
27-04-2019
Spanje. De authentieke keuken
Op reis en onderweg lekker eten [Recensie] In de serie De authentieke keuken deze keer de keuken van Spanje. Ook nu weer heeft Lonely Planet Food een mooi boek weten...
21-04-2019
Onorthodox
Een gevangenis als leven [Recensie] De Satmar is de grootste chassidische beweging die er is. Chassidisch jodendom is een ultraorthodoxe richting en die wordt ook wel ‘de vromen’ genoemd. Wereldwijd...
20-04-2019
Malakeh
De authentieke Syrische keuken [Recensie] Malakeh Jazmati is niet zomaar iemand. In Syriƫ was ze een beroemde tv-ster en kookte ze de sterren van de hemel in haar show die...
20-04-2019
Mijn Syrische keuken
Ontdekken die keuken! [Recensie] De Syrische Keuken is een keuken die ik niet goed ken. Op het gebied van eten ben ik altijd wel erg nieuwsgierig naar nieuwe smaken, geuren...
20-04-2019
West Eats East
Vier belangrijke Oosterse keukens [Recensie] Het is even oefenen voor je de titel West Eats East zonder haperen uit kunt spreken. Om het over foutloos typen maar helemaal niet te...
17-04-2019
Mijn Poolse huis
Over de oorlog praten we niet [Recensie] Wie Auschwitz zegt, of in het Pools Oswiecim, denkt aan het vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog en niet aan een plaats waar je...
16-04-2019
Taal voor de leuk
Taal leeft en gaat nooit vervelen [Recensie] Het derde boek over taal vanĀ Paulien Cornelisse,Ā Taal voor de leuk, verschijnt tien jaar na haar eerste boek over taal. Cornelisse blijft zich verbazen...
13-04-2019
Toscane
De warmte, de zon en de geuren spatten van de pagina’s [Recensie] Zo onderhand kennen we Giancarlo & Katie Caldesi wel. Al eerder leverden zij mooie kookboeken af en nog...
10-04-2019
Het elfde uur
De laatste dag was de ergste [Recensie] WO I, de Eerste Wereldoorlog, is een oorlog die begon op 28 juli 1914 en eindigde op 11 november 1918 en die bekend...
06-04-2019
Adrift
Het zal je maar overkomen [Recensie] Het is een waargebeurd verhaal maar je zou het net zo goed een thriller kunnen noemen. Want dat is het zeker. Het is een...
06-04-2019
Kleine taartjes
Je kunt ze kopen maar ook zelf bakken Petit gâteau is de échte Franse in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Het stel ontmoette elkaar in Parijs waar Meike...
06-04-2019
Brindisa, het pure eten van Spanje
HĆ©t standaardwerk over de Spaanse keuken [Recensie] Brindisa komt van het Spaanse woord ābrindisā en betekent: het uitbrengen van een toast. Op het moment dat de glazen geheven worden noemen...
03-04-2019
Mijn kinderjaren in de Provence
Een tijd om naar terug te verlangen [Recensie] We kennenĀ Marcel PagnolĀ voornamelijk als schrijver van het boekĀ Manon des sources. Een boek dat succesvol verfilmd werd. De hier gerecenseerde romanĀ Mijn kinderjaren in...
02-04-2019
Eindelijk gewoon Hayat
Humor om over na te denken [Recensie] HayatĀ is columniste bij de Volkskrant en schrijft over haar leven als kind van Marokkaanse immigranten in Nederland. Nederland is het land dat zij...
30-03-2019
Bella figura
Italianen bestaan alleen in het buitenland [Recensie] ItaliĆ« is een vrij nieuw land. Het bestaat pas zo’n 150 jaar. Daarvoor was het een gebied dat bestond uit autonome regio’s. ItaliĆ«...
30-03-2019
Het nieuwe forest feast kookboek
Een boek waar je in blijft bladeren en lezen [Recensie] Erin Gleeson is een kunstenares en fotografe die in 2011 het drukke New York verruilde voor een huis in het...
27-03-2019
De Zonnekoning
Een koning die zijn stempel op de wereld drukte [Recensie] Er zijn onnoemelijk veel boeken geschreven over Lodewijk XIV en je kunt je afvragen of het zinvol is dat er...
23-03-2019
Vegetarische tajines & couscous
Ghillie Basan weet waar ze het over heeft [Recensie] Als je de naamĀ Ghillie BasanĀ hoort dan moet er haast wel een belletje gaan rinkelen. Want Ghillie heeft al heel wat kookboeken...
23-03-2019
Limonade
Dat maak je natuurlijk zelf [Recensie] Bij limonade denken veel mensen aan de flessen die je in de supermarkt ziet. Mierzoete rommel met kleurstof en een kunstmatig smaakje. Vooral populair...
21-03-2019
Jacques Brel, een leven
Een intens geleefd leven [Recensie] Jacques Romain Georges BrelĀ (8 april 1929 – 9 oktober 1978) was een Franstalige Vlaming (zo noemde hij zichzelf) die wereldberoemd werd als zanger, componist en...
19-03-2019
Een boterham met tevredenheid
Was vroeger alles beter? [Recensie] Een boterham met margarine noemde men vroeger een boterham met tevredenheid. Op de cover van het boekĀ Een boterham met tevredenheid – Honderd jaar opvoeden in...
18-03-2019
Dit doet even pijn
Tranen van het lachen en het huilen [Recensie] Dit doet even pijnĀ is het dagboek van de jonge artsĀ Adam Kay, die in opleiding is tot specialist in een ziekenhuis in Engeland....
16-03-2019
Smokey Goodness 3
BBQ-en in Zuid-Afrika [Recensie] Smokey Goodness 3. Alweer een Smokey Goodness? Is er dan nog wel iets nieuws te bedenken na de eerste twee dikke delen? Nou en of! Niet...
09-03-2019
De klassieke Italiaanse keuken
Koken volgensĀ Marcella Hazan [Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 ā 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de...
09-03-2019
Chickslovefood - Het meal planning-kookboek
Vooraf koken [Recensie] Onder de naam Chickslovefood timmeren Elise Gruppen en Nina de Bruijn al sinds 2011 aan de culinaire weg. Inmiddels behoort hun blog tot de populairste foodblogs in...
05-03-2019
Loyaliteit
Integer tot op het bot [Recensie] Wie denkt datĀ LoyaliteitĀ vanĀ James ComeyĀ een anti-Trump boek is, zal bedrogen uitkomen. Toegegeven, aan het einde van het boek gaan een paar hoofdstukken over de campagne...
05-03-2019
Tien jaar lichter
Het is niet de makkelijkste weg [Recensie] Huib StamĀ kwam in tien jaar tijd heel veel kilo’s aan en kreeg daar gezondheidsklachten van. Het lukte hem niet om de kilo’s via...
02-03-2019
Thailand. De Authentieke keuken
Meer dan alleen een kookboek [Recensie] Er zijn al zoveel boeken over de Thaise keuken. Is nog een boek dan zinvol? Wat betreftĀ Thailand, De authentieke keukenĀ kan ik volmondig ja zeggen....
02-03-2019
Wat je als BBQ liefhebber moet weten
Een handleiding met slechts weinig recepten [Recensie] Het barbecue seizoen is weer geopend en dus verschijnen er deze dagen verschillende boeken over dit onderwerp. Vandaag bespreek ik Wat je als...
02-03-2019
Downtime
Voor Nadine is koken ‘downtime’ [Recensie] We gaan het niet hebben over RenĆ© Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over...
26-02-2019
Dit is niet het leven dat ik heb besteld
Regel het zelf! [Recensie] PsycholoogĀ Jeffrey WijnbergĀ krijgt steeds vaker mensen op zijn spreekuur die denken dat ze een probleem hebben terwijl dat eigenlijk niet zo is. Sommige teleurstellingen en verliezen horen...
23-02-2019
De laatste vlucht naar Havanna
Het verhaal van een vriendschap [Recensie] Elisabeth MarainĀ kennen we van haar romansĀ Het TranenmeerĀ (1979) enĀ Rosalie NiemandĀ (1988). Haar boeken kruipen onder je huid en jaren later, als je eigenlijk niet goed meer...
23-02-2019
Zout, vet, zuur, hitte
Deels kookboek, deels lesboek [Recensie] Zout, vet, zuur, hitte is een hele dikke pil. Het is dan ook deels een les- en informatieboek en deels een kookboek. De schrijfster van...
23-02-2019
Eten met z'n allen
Voor een generatie die niet heeft leren koken [Recensie] Tallina van den Hoed, die we kennen van de rubriek De Volkskeuken in de Volkskrant, zegt in het voorwoord vanĀ Eten met...
16-02-2019
Kebab
Kebabs zijn zoveel meer dan je denkt [Recensie] Bij kebab denken veel mensen aan dƶner kebab maar dat is toch echt iets anders. Dƶner kebab is een vleesgerecht van lamsvlees...
15-02-2019
Alles wat was
Een indrukwekkend verslag van aanvaarding [Recensie] We kennenĀ Willem MelchiorĀ als een schrijver voor wie het uiterlijk erg belangrijk is. Vrijwel al zijn boeken gaan over liefde, verliefdheid, lichamelijk verlangen en de...
14-02-2019
Vrouw aan de piano
Eerst lezen en daarna luisteren [Recensie] Veerle JanssensĀ was journaliste. Na een burn-out gooide ze op haar vijftigste verjaardag het roer drastisch om. Ze begon in een nieuwe baan en kocht...
12-02-2019
Stiekem kan hier alles
Maar veel ook (nog) niet [Recensie] Dit boek is een heruitgave uit 2007, met een aanvulling uit 2017 in het hoofdstuk Een bitterzoet weerzien. Eefje BlankevoortĀ verbleef tussen 2002 en 2006...
11-02-2019
In de wildernis
Liefde voor de natuur in iedere zin [Recensie] John MuirĀ schreef meer dan 300 artikelen en 12 boeken over alles wat hij in de natuur zag en meemaakte. Zijn liefde voor...
09-02-2019
Made at home
150 Italiaanse familierecepten van de grote chef [Recensie] Wie kent hem niet? Giorgio Locatelli is een wereldberoemde chefkok. Opgegroeid in het noorden van Italiƫ. Hij heeft een restaurant in Londen...
09-02-2019
Bananenboek
Bananen zijn lekker en gezond [Recensie] Kim Waninge zegt het zelf in de inleiding. Het Bananenboek is gemaakt om de simpele reden dat het er nog niet was. Ik vind...
05-02-2019
Kintsukuroi
Zo ga je om met tegenslag en verdriet [Recensie] Kintsukuroi is een eeuwenoude Japanse kunst. Een aardewerken voorwerp dat breekt wordt door een kuntsukuroi-meester hersteld met goud. Zo blijf je...
02-02-2019
Year One
Een nieuwe Nora is opgestaan [Recensie] Deel 1 in de serie The Chronicles of the One. Al voor het verschijnen waarschuwde Nora Roberts haar fans. In verschillende nieuwsbrieven en op...
02-02-2019
Het Mayonaiseboek
Niet zo’n gewone saus als je denkt [Recensie]Ā Jan Stok werd in 1930 in Hilversum geboren en werkte in de jaren 50 in de keukens van grote cruiseschepen van de...
02-02-2019
Smaakvrienden
Een stortvloed aan informatie, technieken en smaakcombinaties [Recensie] De eerste editie van Smaakvrienden is alweer uit 2010. Sinds die tijd is onze culinaire smaak veranderd en gegroeid want dat gaat...
02-02-2019
Indische koffer vol recepten
Een familiegeschiedenis in recepten [Recensie] Boeken met Indische recepten zijn er genoeg zou je zeggen. Ach, zijn er ooit genoeg? Ze zijn toch altijd weer anders. Maar zo bijzonder als...
29-01-2019
De moeder aller vragen
Ingesleten patronen nader bekeken met humor en een scherpe pen [Recensie]Ā De moeder aller vragenĀ van de Amerikaanse journalist en schrijver Rebecca SolnitĀ bevat essays die zij in de afgelopen jaren geschreven heeft....
22-01-2019
Stiff Upper Lips
Je kunt niet anders dan van ze houden [Recensie] De Engelsen zijn een bijzonder volk. Zodra je in Engeland aankomt, realiseer je je dat je een andere cultuur binnenstapt. Door...
22-01-2019
Om wie je bent
Een persoonlijk en inspirerend verslag van een geweldige vrouw [Recensie] Aaltje van ZwedenĀ schreef een autobiografie over haar leven. Haar verschrikkelijke jeugd, haar kinderen, de man van haar dromen en over...
19-01-2019
Zo word je honderd
Leef bij de dag [Recensie] We willen allemaal wel honderd jaar of ouder worden maar dan tegelijk graag gezond en fit blijven. In Japan lukt dat veel mensen want in...
16-01-2019
Coolsingel
De slagader van een wereldstad [Signalering] Zelfs niet-Rotterdammers kennen vrijwel allemaal de Coolsingel. Het hart van deze wereldstad en alhoewel de straat niet eens zo heel lang is, is het...
15-01-2019
Tijdwachters
Wat is tijd eigenlijk? [Recensie] Tijd is eigenlijk best bijzonder. Want wat is tijd eigenlijk? En was het er altijd al of is tijd ontstaan? Vrijwel alles wat wij doen,...
12-01-2019
Voer voor vrienden
Probleemloos zet je een viergangendiner op tafel [Recensie] Voer voor vrienden. Het menuboek voor zorgeloze etentjes. Ja, dat willen we allemaal wel: Ā zorgeloze etentjes. Dus maar eens kijken hoeĀ Eva Posthuma...
12-01-2019
Bella Italia
Als een dieet werkt dan zouden al die dieetboeken niet nodig zijn [Recensie] Sonja Bakker is inmiddels een begrip in Nederland. Als je wilt afvallen dan kun je gaanĀ Sonjabakkeren. Sla...
08-01-2019
De lagere school
Een boek vol herinneringen [Recensie] Het boek De lagere school van Wim Daniëls is een genot om te lezen. Zeker voor de mensen die in de jaren zestig de lagere school bezochten. Iedere pagina...
05-01-2019
Schaal
Een ingewikkelde materie [Recensie] Volgens de beschrijving is het boekĀ Schaal, geschreven door de natuurkundigeĀ Geoffrey Brian West, een toegankelijk boek. Dat zal zeker zo zijn voor natuurkundigen en wiskundigen. Maar voor...
05-01-2019
Artacucina
De Hollandse keuken omlijst met kunst [Recensie] Artacucina 4 is, zoals al blijkt uit de titel, het vierde kunstkookboek van Wiebke van der Scheer en MargrƩ Mijer. Deze laatste is...
29-12-2018
Ren, Rosie, Ren
Een saai verhaal dat heel spannend had kunnen zijn [Recensie] Het is knap hoor. Echt waar. Vijf jaar lang en 33.000 kilometer hardlopen met een zware rugzak. Maar dat wil...
29-12-2018
Dineren met dictators, 26 tirannen en hun lievelingsgerecht
Een dictator en zijn lievelingsmaal [Recensie] De dames Victoria Clark (buitenlandcorrespondent voor The Observer en schrijfster) en Melissa Scott (Midden-Oostenexpert en maakster van TV programmaās) kwamen op het idee om...
22-12-2018
Sauzen en smaakmakers
Makkelijker dan je denkt [Recensie] We komen in het boek niets te weten over wie de schrijfster vanĀ Sauzen en smaakmakersĀ is. Wel vertelt Caroline Dafgard Widnersson in haar voorwoord dat ze...
22-12-2018
Sirocco
De Perzische keuken van Sabrina Ghayour [Recensie] In mei 2014 verscheen het eerste kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. Het was direct duidelijk dat wij hier te maken hebben met een...
22-12-2018
Maison Kelder
Die van de hazelnoottaart! [Recensie] Er staan in het boekĀ Maison Kelder, Het huis van de hazelnootĀ vanĀ Danny VerbaanĀ namelijk geen recepten. Wie dit boek aanschaft met het idee op die manier het...
20-12-2018
Tot op de draad
Goede kleding was lang een luxe [Recensie] Ileen MontijnĀ kennen we als een historica die zich tot op de bodem verdiept in een onderwerp en er vervolgens een artikel of een...
16-12-2018
Mazzel Tov
Als niemand je kent, kan je ook niets gebeuren [Recensie] De schrijfster en journalisteĀ Margot VanderstraetenĀ begeleidt zes jaar lang de vier kinderen van de familie Schneiders (fictieve naam) bij hun huiswerk....
16-12-2018
De dag dat ik Jezus ontmoette
Zou de waarheid in het midden liggen? [Recensie] Charlotte RĆørthĀ is een onderzoeksjournaliste en ongelovig. Ze is een nuchter en rationeel denkend mens dat zich eigenlijk nooit met spirituele dingen bezighoudt....
15-12-2018
De nieuwe Franse keuken
Bocuse bracht licht en lucht in de Franse keuken [Recensie] Zelfs mensen die niets over hem weten herkennen de naam Paul Bocuse. Vrijwel iedereen heeft die naam ooit weleens gehoord....
15-12-2018
Ons mooie voedselboek
Ook geschikt voor voorlezende (groot)ouders [Recensie] Ons mooie voedselboek van Lisette de Jong, Ria de Jong en tekeningen van Jenny Lindhout, laat kinderen zien wat er allemaal met je eten...
12-12-2018
De dageraad
De opkomst en ondergang van een katoenplantage [Recensie] Vrijwel iedereen kent het verhaal vanĀ Sonny Boy. Of je hebt het boek gelezen of je hebt de film gezien. Of allebei. Het...
08-12-2018
Pizza & Pasta
Een kickbokser in de keuken [Recensie] Wie iets meer wil weten over Paolo Roberto, de schrijver vanĀ het boek Pizza & Pasta, zal dat op internet moeten opzoeken want het boek...
08-12-2018
Kost van toen - voor alledag en zondagnoen
Hier wil je wonen en vooral eten als je oud bent [Recensie] Soms lees je kritiek over de kwaliteit van het eten in een woonzorgcentra of bejaarden- of verpleeghuizen maar...
08-12-2018
Veggie - Vlees
Samen aan tafel, zowel vlees als veggie [Recensie] Alweer het vierde boek van Jorun Verheyden. Deze Belgische dame is, na haar opleiding aan de hotelschool in Brugge, een eigen vegetarisch...
07-12-2018
Dag lief fijn eiland
Je waant je in een andere wereld [Recensie] ArnoldĀ (1979) enĀ Erik (1968) van Bruggen zijn broers, geboren en getogen op Texel. Arnold is schrijver en filmmaker (prospektor.nl). Erik heeft een campagne-adviesbureau...
05-12-2018
Clementine
Een boeiende vrouw met veel macht [Recensie] Ze was een schoonheid met een koninklijke uitstraling en maakte nogal wat indruk op haar omgeving. Ze had de mannen voor het uitkiezen...
04-12-2018
Hillbilly Blues
Wie zijn de mensen die voor Trump kozen? [Recensie] Het boekĀ Hillbilly BluesĀ vanĀ J.D. VanceĀ is actueler dan ooit. Velen zien Amerika als het beloofde land waar iedereen een kans heeft om iets...
01-12-2018
De lekkerste salades in a jar
Geen bakje maar een glazen pot [Recensie] In het boek De lekkerste salades in a jar legt Karin Stöttinger uit waarom het handig is om een salade in een glazen pot mee...
01-12-2018
Super soep
Soep is gezond en supersoep is supergezond [Recensie] Volgens Alison Velazquez is sap uit en soep in. We moeten allemaal aan de soep. Niet zomaar soep maar soep die goed...
01-12-2018
Het groot Aziatisch kookboek
Een klassieker. Helemaal herzien en bijgewerkt [Recensie] Op 29 jarige leeftijd verhuisde de in Sri Lanka geboren Charmaine Solomon met haar man en twee dochters naar Australië waar ze nog...
30-11-2018
Recepten voor liefde en moord
Spanning, humor en heerlijke recepten [Recensie] Recepten voor Liefde en MoordĀ is een culinaire roman die speelt in Zuid-Afrika, in de omgeving van het gebied de Kleine Karoo. In die plaats...
29-11-2018
De moeder van Ramses
Een geboren jokkebrok [Recensie] Haar naam was Alexandra Thérèse Wysocka. Een gravin van Pools-Russische afkomst en was, zoals ze beweerde, in werkelijkheid Olga Romanova, de oudste dochter van de vermoorde...
24-11-2018
Van het huis - Ambachtelijk koken
Van walnotenwijn tot Bretonse boterkoek [Recensie] Een boek uit 2012 maar nog altijd zeer actueel. Zelf maken is helemaal hot. Het schrijversechtpaar Laurence en Gilles Laurendon weten dat maar al...
24-11-2018
In het restaurant
Een kijkje achter de schermen [Recensie] Christoph RibbatĀ heeft metĀ In het restaurantĀ een zeer smakelijk en boeiend boek afgeleverd. Wie in een restaurant werkt, of het nu in de bediening is of...
17-11-2018
Ristorante Da Gigino
Verkering met een pizzabakker loont! [Recensie] Een relatie van 7 jaar met een pizzabakker in Sorrento die samen met zijn familie het restaurant Da Gigino runt en als de verkering...
17-11-2018
Supersalades
Super is lekker maar lekker niet altijd super [Recensie] Salades zijn en blijven onverminderd populair. Je hebt salades en je hebt supersalades. Super staat voor gezond tegenwoordig. Dus een salade...
17-11-2018
Femme Fatale
Liefde en leugens in het leven van Mata Hari [Recensie] De schrijfster van dit boek is een Amerikaanse hoogleraar in de antropologie en zij schreef al eerder non-fictieboeken. Haar voorliefde...
15-11-2018
Piet Mondriaan
Voor liefhebbers van Mondriaan een must [Recensie] Het eerste dat opvalt aan dit boek is het gewicht. Meer dan 1,3 kilo boek in een prachtige uitvoering. Op de lange rode...
15-11-2018
Paul Verhoeven. Een filmersleven
Een bijzondere en boeiende man [Recensie] Paul VerhoevenĀ is een fenomeen. De grootste Nederlandse filmregisseur aller tijden. Ook buiten Nederland kent de hele filmindustrie zijn naam en zijn films.Ā Rob van ScheersĀ volgt...
14-11-2018
De Zwaardjaren
Propaganda door tekenaars [Recensie] Paul Moeyes, historicus en schrijver van het boek De Zwaardjaren is één van Nederlands grootste specialisten op het gebied van de Eerste Wereldoorlog. Al sinds 1980, toen hij...
10-11-2018
Brasil! Het kookboek
Een levendig en kleurig kookboek [Recensie] Rio de Janeiro is beroemd om de drukbezochte stranden Copacabana en Ipanema. Er wonen meer dan 13 miljoen inwoners in deze enorme stad waar...
10-11-2018
Bier & Food
Bier en goed eten gaan prima samen [Recensie] Nog niet zo heel lang geleden was bier eigenlijk een mannendrank. Vrouwen die bier dronken zag je maar weinig. En als er...
03-11-2018
Eating Apart Together
Vegetarisch of niet? Dat kan in ƩƩn maaltijd [Recensie] Het is een veelvoorkomende vraag: āEr komt iemand eten die geen vlees/vis wil en wat moet ik nu op tafel zetten...
03-11-2018
Koolhydraatarme Recepten uit Oanh's Kitchen
Een aardig boekje maar geen hoogvlieger [Recensie] De in Alkmaar geboren en in Rotterdam woonachtige Oanh (spreek uit Johan zonder J) van de gelijknamige blog Oanhās Kitchen ontdekte een aantal...
03-11-2018
Zoetbitter
Het wordt nergens boeiend [Recensie] Stephanie Danler verhuisde op haar tweeëntwintigste van een klein stadje naar New York om daar een nieuw leven op te bouwen. Ze vond een baan als...
02-11-2018
Kerstdagen
Sprookjesachtige magie en niet alleen voor de kerstdagen [Recensie] Behalve Professor of New Writing aan de Universiteit van Manchester isĀ Jeanette WintersonĀ vooral een heel bekende schrijfster. Haar boeken zijn in achttien...
27-10-2018
Als de passie wint
Ja wat dan? [Recensie] Je ziet het niet aan de cover en wellicht verwacht je het ook niet van Sylvia Day maarĀ Als de passie wintĀ is een Historische roman. En wat...
27-10-2018
Wat nu?
Lachen, huilen en romantiek. [Recensie] Als je een echt leesbeest bent dan is er altijd wel een reden waarom het heerlijk is om in een dik boek weg te duiken....
27-10-2018
Must Eat Parijs
Niet naar Parijs zonder dit boek [Recensie] Het boek is, zoals op de cover staat, een eigenzinnige selectie culinaire adressen en uiteraard allemaal te vinden in Parijs; de absolute wereldhoofdstad...
27-10-2018
Studentenkost
Snel, gemakkelijk, goedkoop en lekker [Recensie] In StudentenkostĀ staan, volgens de omschrijving, Ā 55 gevarieerde, eenvoudige, budgetvriendelijke maar vooral lekkere recepten. Want studenten willen goedkoop eten. Ze hebben niet veel geld en...
20-10-2018
Weg met de koolhydraten!
Zonder brood, aardappels, pasta en rijst [Recensie] De schrijfster Tori Haschka van het boek Weg met de koolhydraten! is bij ons (nog) niet zo bekend maar in Australië is haar culinaire reisblog Eatori zeer...
13-10-2018
Franse kookkunst
Koken en kunst in de ArdĆØche [Recensie] De Nederlandse kok Nort van Hoof zwaaide ooit de scepter in de table dāhĆ“te van Le Mas Blanc in de Zuid-Franse Gard. Op...
13-10-2018
Pasta Artigiana
Je zult maar gek zijn op pasta! [Recensie] Nino Zoccali is een Australische topkok van Italiaanse afkomst met twee prachtige restaurants in Sydney en hij is helemaal gek van pasta,...
13-10-2018
Vegan Delight
Beweringen zonder onderzoek [Recensie] Vegan DelightĀ is geschreven door Saskia Roeda die zichzelf āervaringsdeskundigeā noemt. Haar kennis van zaken op het gebied van voeding is niet verkregen via een gedegen opleiding...
13-10-2018
Beyond Heaving Bosoms
Smart Bitches love Trashy Novels! [Recensie] DeĀ Smart BitchesĀ hebben een boek geschreven met de titel Beyond Heaving Bosoms en de romanwereld ging helemaal op zijn kop. Er zijn zoveel exemplaren vooraf...
13-10-2018
Vision in White
Er komt veel kijken bij een leuke bruiloft [Recensie] Met terughoudendheid begon ik aan dit boek want Nora Roberts heeft zich de laatste jaren op het pad van het paranormale...
06-10-2018
The Color of Heaven
Zakdoek erbij! [Recensie] Tot mijn grote vreugde kun je bij aanbieders van boeken een gratis ebook of kindle-boek downloaden. De meeste stop ik in een map omdat ik straks, na...
06-10-2018
Glitter Baby
Een boek om te lezen en te herlezen [Recensie] Glitter Baby van Susan Elizabeth Phillips (SEP voor fans en intimi) was haar eerste boek en al jaren niet meer verkrijgbaar....
06-10-2018
My Streetfood Kitchen
Een met zorg en aandacht samengesteld kookboek [Recensie] Jennifer Joyce is foodstyliste, culinair journaliste en fotograaf met een passie voor reizen. Ze schrijft en fotografeert voor een hele rij overbekende...
06-10-2018
Sensationele Salades
Een sensationeel boek [Recensie] Peter Gordon is een bekende in de culinaire wereld maar of zijn naam een belletje doet rinkelen bij de doorsnee kookboekliefhebber is nog maar de vraag....
06-10-2018
Koken met Klaske
Uit eigen moestuin of vers van de boer [Recensie] De Hollandse vrolijkheid spat van de cover af; een groen buiten met een gul lachende Klaske die iets lekkers presenteert. Dit...
03-10-2018
Het verleden op je bord
Eten van lang geleden [Recensie] Wie denkt dat mensen in de 15e en 16e eeuw geen tafelmanieren hadden vergist zich. Er golden regels die aan menige tafel vandaag de dag...
29-09-2018
He Loves Lucy
Je bent wie je bent en het is goed zo [Recensie] Het boek He Loves Lucy van Susan Donovan is erg inspirerend als je wat kiloās wilt afvallen. Lucy Cunningham...
29-09-2018
Het Japanse winkeltje
Een prachtig en bijzonder liefdesverhaal [Recensie] Pamela woont onder de rook van Parijs en heeft een heel klein winkeltje waar ze onder andere bonsaiboompjes verkoopt en ook verzorgt. Ze heeft...
29-09-2018
De zomer dat alles anders werd
Over liefde en verlies en vooral over moed [Recensie] Susan Wiggs heeft al heel wat romans geschreven. Het lijkt wel of ze met ieder boek beter wordt.Ā De zomer dat alles...
29-09-2018
Recepten uit de Cariben
Limen – de kunst van het nietsdoen [Recensie] Als we denken aan het Caribisch gebied dan denken we aan zon, zee, strand, rumcocktails, reggea en dreadlocks. Als je mensen vraagt...
29-09-2018
Rook!
De zeven treden naar het rooknirwana [Recensie] Steven Raichlen heeft al heel wat BBQ boeken geschreven.Ā Zijn boek Rook! gaat uitsluitend over roken. Ja, ook op de BBQ maar ook alle...
29-09-2018
Greek
Een Aussie met veel Grieks bloed die goed kan koken [Recensie] Wie een liefhebber is van het programma Masterchef zal zeker de naam George Calombaris herkennen. Hij is jurylid van...
26-09-2018
Winston Churchill, vader van Europa
Toen Engeland nog in de EU geloofde [Recensie] De jonge Nederlands-Amerikaanse historicus Felix Klos is de schrijver van een boek over de rol die Winston Churchill had in de éénwording van Europa....
25-09-2018
Waar angst regeert
Om ze te stoppen moet je ze leren kennen [Recensie] Andrew HoskenĀ is een BBC verslaggever en schrijver van het boek Waar angst regeert over het ontstaan van IS en hun...
22-09-2018
Tomaten
Erg gezond en vooral lekker [Recensie] Jenny Linford is een freelance food writer en heeft al heel wat boeken en artikelen op haar naam staan. Helaas is tot nu toe...
22-09-2018
Braai
Een vreemd gevoel voor humor [Recensie] Jan Braai is de drijvende kracht achter de National Braai Day. Een nationale feestdag in Zuid Afrika. Ieder jaar op 24 september worden er...
16-09-2018
Zes maanden in de Siberische wouden
Mooie observaties en prachtige beschrijvingen [Recensie] Sylvain TessonĀ is schrijver en filosoof en reist de hele wereld over. Het boekĀ Zes maanden in de Siberische woudenĀ is, zoals de ondertitel van het boek...
15-09-2018
De hanen van de koning
Fietsen door Thailand, Laos en Cambodja [Recensie] Frank van RijnĀ is een wereldfietser en heeft al heel wat reizen gemaakt en een aanzienlijk aantal boeken over deze fietsreizen geschreven. Na zijn...
15-09-2018
Gelukskoekje
Leven en vooral eten in China [Recensie] Tijdens het lezen van het boekĀ Gelukskoekje van Ann MahĀ zou je al snel gaan denken dat in China alles om eten draait. Misschien is...
15-09-2018
Mijn Arabische keuken
Liefde voor koken en goed eten [Recensie] Er is geen twijfel over mogelijk. De grootste inspiratiebron in het leven van Mounir Toub was en is zijn moeder. Zij bracht hem...
15-09-2018
Instock cooking
Nooit meer voedsel verspillen [Recensie] De namen van de oprichters van Instock en van de bedenkers en makers van het kookboek met dezelfde naam vind je op de buitenkant van...
12-09-2018
Oorlogsbrieven
Het laatste oorlogsjaar in brieven [Recensie] Een bijzonder boek dat een heel aparte kijk geeft op het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog. Geschreven doorĀ Nieske VergunstĀ (1983), communicatieadviseur BĆØtawetenschappen bij de...
08-09-2018
Jam en zuur
Geluk in een potje [Recensie] Philippine van der Goes heeft een voorliefde voor het inmaken en bewaren van groente en fruit en die voorliefde heeft ze vastgelegd inĀ het boek Jam...
08-09-2018
Kilocomplot
Met verstand van zaken en humor [Recensie] Wie nog nooit van de VlaamseĀ An BogaertsĀ heeft gehoord, zal haar naam na lezing vanĀ KilocomplotĀ niet snel vergeten. Deze biologe heeft een grote interesse voor...
03-09-2018
Beestachtige ouders
Een beestachtig leuk boekje [Recensie] De arts en medisch bioloogĀ Lucas WennigerĀ schreef het boekjeĀ Beestachtige ouders.Ā De kunst van het opvoeden volgens andere dieren. Het kan maar direct duidelijk zijn dat mensen ook...
01-09-2018
All-day breakfast
Ontbijten kan heel bijzonder zijn [Recensie] Voor culinair journalist en food trend consultant Denise Kortlever zijn het de kleine dingen die verschil maken in het (culinaire) leven. Wie op de...
01-09-2018
Slow cooked
Langzaam is beter en lekkerder [Recensie] Het boek begint met een warm pleidooi voor de slowcooker ā het petroleumstel van de 21e eeuw -, tips voor wie er eentje wil...
01-09-2018
Un Buku
Authentiek Surinaams Surinamemaand 2018 [Recensie] Het boek Un Buku (Ons boek) is gemaakt door Harold Pereira, Mirjam van der Rijst, Eveline Stoel, Martien Holtzappel & Nawal Batoun. Veel meer dan...
29-08-2018
En wat heeft dat met mij te maken?
Veel vragen. Weinig antwoorden [Recensie] Sacha BetthyanyĀ is een journalist, woont in Washington en is correspondent in de Verenigde Staten voor een Duitse en Zwitserse krant. Hij stamt af van een...
28-08-2018
Never nooit meer
Beslist geen dieetboek [Recensie] Het ligt vast en zeker aan mij maar ik had nog nooit van Mark Dakriet gehoord. Echt nog nooit. Ja, zijn muziek herken ik wel maar...
25-08-2018
Killerbody - deel 2
Slanke en snelle recepten [Signalering] Fajah Lourens behoeft geen introductie meer. Het boekĀ Killerbody 2Ā is de aanvulling op het zeer succesvolle Killerbody en bevat 100 , invullijstjes, weekschemaās en boodschappenlijstjes. Fajah...
25-08-2018
Mag ik nog een hapje?
Eten is genieten. Ook voor kinderen [Recensie] Wie een beetje thuis is in de culinaire blogwereld kent natuurlijkĀ Francesca Kookt. Een enorm populaire foodblog en dat is niet voor niets. Heel...
25-08-2018
Onze Koreaanse keuken
De echte Koreaanse keuken [Recensie] Jordan Bourke is een Ierse chef-kok die getrouwd is met de heel beroemde Koreaanse modeontwerpster Rejina Pyo en alhoewel hij nog altijd graag klassieke mediterrane...
25-08-2018
Het grote poetsboek
Voor als je niet van poetsen houdt [Recensie] Vrouwen van mijn leeftijd kennen nog de 25-delige Baedeker voor de (huis)vrouw die in de naoorlogse jaren in vrijwel ieder huishouden in...
23-08-2018
Xandra Brood. Rock-'n-Roll Widow
Ze konden niet met en niet zonder elkaar [Recensie] PopbiograafĀ Rutger VahlĀ schreef het boekĀ Xandra Brood. Rock -‘n- Roll widowĀ naar aanleiding van heel veel gesprekken met Xandra Brood, de weduwe van Herman...
19-08-2018
Boem! Makbuntu
Op weg naar een zinvol leven [Recensie] BOEM! Makbuntu. Het model voor de zin van het levenĀ is een boekje van amper 125 pagina’s. In dit kleine boekje leren we de...
18-08-2018
Nooit meer hetzelfde
Onschuldig en toch levenslang [Recensie] De Puttense moordzaak is ƩƩn van de grootste gerechtelijke dwalingen in Nederland en vrijwel iedereen heeft van de zaak wel iets gehoord of meegekregen. Twee...
18-08-2018
De smaak van Siciliƫ
Een droom op papier [Recensie] Het Italiaanse eiland Siciliƫ is een mediterrane smeltkroes van invloeden die de talrijke veroveraars in het verleden hebben nagelaten. Bij Siciliƫ denk je aan zon,...
18-08-2018
Koken met kleur!
Een kookboek waar je vrolijk van wordt [Recensie] Koken met kleur! is een kookboek van de leuke en enthousiaste Joke Boon. Haar vorige boek Bonen was al een topper maar...
18-08-2018
Recepten uit Istanbul
De mooiste tot nu toe [Recensie] In de serie Recepten uit ⦠(New York, Venetië, Tokyo) is er nu Recepten uit Istanbul. En als ik eerlijk ben (en dat ben ik)...
11-08-2018
Untouched
Donker, gothic en soms een beetje wreed [Recensie] Ze heeft het weer gedaan.Ā Anna CampbellĀ heeft een liefdesgeschiedenis geschreven die beter is dan je eigen fantasie. Je wordt, in het begin van...
11-08-2018
De witte roos
De vrouwelijke Bravehaert [Recensie] Dit boek heeft het allemaal. Het laat je lachen en huilen. Het heeft prachtige liefdesscenes en verschrikkelijk realistische vechtscenes. Het is een Historische roman gebaseerd op...
11-08-2018
Love & Lemons
Veel meer dan alleen recepten met citroen [Recensie] De schrijfster van het boek Love & Lemons is winnares van de Best Cooking Blog Award van Saveur. En Saveur is een...
11-08-2018
Comptoir Libanais Express
De populairste keuken van de Levant [Recensie] Na het succes van het boek Comptoir Libanais kon het niet uitblijven dat Tony Kitous en Dan Lepard met een tweede boek zouden...
11-08-2018
Mijn Griekse keuken
Met ook minder bekende Griekse gerechten [Recensie] Het boekĀ Mijn Griekse keukenĀ lijkt geschreven door een Griekse dame. Althans, dat zou je denken als je de naam Efgenia Karampatakis ziet. Efgenia is...
04-08-2018
Venetiƫ
Koken zoals de Venetianen thuis [Recensie] Russell Norman, schrijver van succesvolle kookboeken zoals Polpa, maakte een droom waar en ging iets meer dan een jaar in Venetiƫ wonen. Hij wilde...
04-08-2018
Amerikanen fietsen niet ....
Van Miami naar San francisco op de fiets [Recensie] Gijs van Middelkoop en zijn vriendin maken een aantal oeferentochten in Europa en zijn in 2009 klaar voor een tocht dwars...
04-08-2018
Een bijzondere vriendschap
Een mooi en vooral ontroerend boek [Recensie] Via het bedrijf Story Terrace kan iedereen zijn biografie, zijn levensverhaal, reisverhalen of wat je maar wilt laten uitgeven als boek. Het bedrijf...
28-07-2018
De smaak van Texel
Texel heeft alles wat je maar wensen kunt [Recensie] Wie ooit op Texel is geweest keert er altijd weer terug. Het grootste waddeneiland van Nederland heeft een aantrekkingskracht die door...
28-07-2018
Als de dag van toen
Een praatgrage tante [Recensie] Emile BodeĀ is journalist, publicist en televisiemaker. Hij werkt bij De Telegraaf en heeft daar al heel lang een populaire huishoudrubiek. Hij heeft ook de nodige huishoudgidsen...
28-07-2018
Het plein
Een plein waar niemand wil wonen [Recensie] De in 1978 geboren Jan-Willem Anker debuteerde in 2005 met een dichtbundel die ook nog eens de Jo Peters Poëzieprijs won. Er volgden nog twee...
21-07-2018
Eten met Franciscus
Een paus met verstand van voeding [Recensie] Een kookboek met de paus? Hoe kom je erop zou je zeggen. Toch is het niet zo gek als het lijkt want paus...
21-07-2018
Yakitori & Korean BBQ
Een oefening in mindfulness [Recensie] Het boekĀ Yakitori & Korean BBQĀ begint met de zin: “Japans grillen is niet alleen eten, het is ook een oefening in mindfulness.” Daarna krijgen we uitgebreid...
21-07-2018
Eat Happy
Nooit meer dan twee pannen of ovenschotels nodig [Recensie] Melissa Hemsley heeft een lange CV waar veel activiteiten in de foodwereld op staan. Ze is een culinaire duizendpoot en haar...
21-07-2018
Zondigen tot je een ons weegt
Gewicht verliezen zonder dieet [Recensie] Het ziet eruit als een echte dikke plak chocola en het voelt ook zo. Een bijzondere cover voor een boek dat gaat over gewicht verliezen.Ā ...
21-07-2018
Verraad
Thriller of biografie? [Recensie] De vraag is ofĀ Jan Meeus, Chef Onderzoeksgroep NRC Handelsblad, met dit boek een misdaadbiografie of een thriller heeft geschreven. In het geval van het leven van...
14-07-2018
Pelican Point
Een klein stadje met bijzondere inwoners [Recensie] Pelican Point is het eerste deel van de driedelige Bachelors of Blueberry Cove serie. De inwoners van Blueberry Cove, een klein dorpje aan...
14-07-2018
De erfgename van Winterwood
Voor de fans van Jane Austen en Jane Eyre [Recensie] De erfgename van Winterwood speelt op het platteland van Engeland in het jaar 1814. Net aan het einde van de...
14-07-2018
TLV
Recepten en verhalen uit Tel Aviv [Recensie] Wie kent Jigal Krant eigenlijk nog niet? Dat zullen niet zo heel veel mensen zijn. Journalist, columnist, radioverslaggever, tv-maker en nog veel meer....
07-07-2018
Lust en liefde in Versailles
Het losbandige leven losbandig beschreven [Recensie] Dat geschiedenis beslist niet saai is, bewijzenĀ Michel VergĆ©-FranceschiĀ enĀ Anna MorettiĀ met het boekĀ Lust en liefde in VersaillesĀ –Ā Hoe maĆ®tresses het aanzien van Frankrijk bepaalden. De schrijvers van...
07-07-2018
De Amerikaanse prinses
Over hoop en goede moed [Recensie] Vrijwel iedereen zal de schrijfster en historicaĀ Annejet van der ZijlĀ kennen van haar bekendste boekenĀ Anna, Het leven van Annie M.G. SchmidtĀ enĀ Sonny Boy. Van het boekĀ AnnaĀ werd...
07-07-2018
Food en Route
Niet moeilijk doen maar gewoon genieten [Recensie] Het boek Food en Route is geschreven door Mme. Charlotte. Uiteraard gaan we dan direct op zoek naar de persoon achter die naam....
07-07-2018
River Cafe 30
Nieuwe kennis en nieuwe inzichten en toch nog altijd klassiek [Recensie] Het River Cafe bestond in 2017 precies 30 jaar. In 1987 werd in Londen een klein Italiaans restaurant geopend....
30-06-2018
De troost van eten
Om steeds weer te herlezen [Recensie] De titel van het boek laat niets te raden over.Ā De Troost van het Eten. Over eten dat vreugde en troost biedt en het leven...
30-06-2018
One Thousand White Women
Zo goed verzonnen dat het echt lijkt [Recensie] Wat is er zo bijzonder aan dit boek? Dat het door een man geschreven is vanuit het perspectief van een vrouw is...
30-06-2018
Visbijbel
Bewust vis eten en vooral duurzaam [Recensie] Het woord āvlindermethodeā tegenkomen in een boek over vis en dan ook nog direct begrijpen wat ermee bedoeld wordt. De fotoās maken het...
30-06-2018
Rudolph kookt
Iedereen kan leren koken [Recensie] Veel groter dan ik had verwacht. En dan heb ik het over het boekĀ Rudolph kookt en niet over Rudolph van Veen zelf. Bestaan er nog...
23-06-2018
Brood is goud
50 topchefs koken met restjes [Recensie] De titel van Brood is goud zou je snel op het verkeerde been kunnen zetten. Is het een boek over brood? Zeker niet. De...
23-06-2018
Koekoeksjong
Je moet geen haast hebben [Recensie] Cormoran Strike is een privƩdetective van een bijzonder soort. Nadat hij een been is verloren in de oorlog in Afghanistan gaat hij als detective...
23-06-2018
Zijderups
Moord in de uitgeverswereld [Recensie] Weliswaar is deel 2 uit de Comoran Strike serie, Zijderups, een verhaal op zich en best goed als stand alone te lezen maar toch veel...
16-06-2018
Lekker vegetarisch voor iedereen
Geschikt voor beginners en gevorderden [Recensie] Er is vandaag de dag niets bijzonders meer aan vegetarisch of veganistisch eten. Vrijwel iedereen eet weleens een dag geen vlees. Er zijn veel...
16-06-2018
De redding
Spannende thriller met romantische verwikkelingen [Recensie] Ze schrijft al jaren bestsellers en het lijkt wel of er geen eind aan komt. We hebben het overĀ Jayne Ann Krentz. Een van de...
16-06-2018
Gezocht, Nora Robertsheld
Een bijzondere insteek voor een roman [Recensie] Humoristisch, spannend, sexy en natuurlijk komen er heel veel Nora Roberts Helden voorbij. Ava Miles heeft, met toestemming van Nora Roberts, een erg...
09-06-2018
Selamat Makan
Een dikke pil vol blauwe happen [Recensie] Ieder boek heeft zijn goede en minder goede kanten. Dat een boek minder goede kanten heeft wil nog niet zeggen dat je het...
09-06-2018
De Aytems van Inspiratie
De Ā Ottomaans-Mesopotamische keuken vertaald naar het westen [Recensie] In eerste instantie kun je eigenlijk alleen maar bladeren en je ogen verwennen en laven aan de prachtige gerechten die je in...
09-06-2018
Kat over de vloer
Zo’n kat wil iedereen wel hebben [Recensie] Ken je die momenten? Lekker knus op de bank met je oude knuffelvest aan, een fijne kop thee erbij (met een bonbon), een...
09-06-2018
Een verrassende stap
Humor en liefde en een fijne sfeer [Recensie] Een nieuw boek van Robyn Carr is altijd weer iets om naar uit te kijken. Een verrassende stap is een dikke pil...
02-06-2018
Het groot Indonesisch kookboek
Om van te watertanden [Recensie] Het is nogal wat als een kookboek zijn 44ste druk mag beleven. De eerste druk vanĀ Het Groot Indonesisch KookboekĀ werd uitgegeven in 1973. EnĀ nu, bijna...
02-06-2018
Zo gezond is kool
[Recensie] Kool is gezond. Heel erg gezond. En de schrijfster Hildegard Möller is voedingswetenschapper en heeft verstand van gezond eten. Ze schreef een boek met de titel Zo gezond is kool....
02-06-2018
Recepten uit Wenen
Een traditionele maar ook heel moderne wereldstad [Recensie] Wie ooit in de stad Wenen is geweest heeft zelf kunnen ervaren dat de stad nog altijd de sfeer uit de tijd...
02-06-2018
Een hond met negen levens
Lief en vrolijk boek om een traantje bij weg te pinken [Recensie] We zien wel vaker dat huisdieren een rol spelen in romans en voor de liefhebbers van honden en...
02-06-2018
De patissier van Parijs
Smullen van taartjes terwijl je leest [Recensie] Laura Madeleine is niet alleen schrijfster maar ook bakt ze heel graag. OpĀ haar websiteĀ zie je dan ook van alles over haar boeken maar...
02-06-2018
De geheime vrouw
Een intrigerend verhaal waar je niet snel uit loskomt [Recensie] Als je De geheime vrouw van Gill PaulĀ gaat lezen is een waarschuwing op zijn plaats. Het is een dikke pil...
26-05-2018
Hij, hij en ik
Hilarisch en emotioneel [Recensie] Een nieuwe Kristan Higgins is iets waar je je echt op kunt verheugen. Want Kristan Higgins stelt nooit teleur. Ieder boek van haar is een feest...
26-05-2018
Smaaksouvenirs
Ook voor niet-vegans [Recensie] Het woord ‘vegan’ wil mensen nog weleens afschrikken. Gelukkig wordt dat steeds minder want je hoeft echt niet te schrikken van een vegan levensstijl. Jolijn Pelgrum...
26-05-2018
Blij suikervrij zoet!
Zoet zonder kunstmatige zoetstoffen [Recensie] De titel en ondertitel van het kookboek van Saskia Koopman bevatten een spannende tegenstelling: Zoet! Blij suikervrij. Zoet eten bevat immers altijd suiker. Nadere beschouwing...
26-05-2018
The Little Teashop of Lost and Found
Romantiek en taartjes gaan heel goed samen [Recensie] Soms ontdek je een nieuwe schrijfster en moet je tot je verbazing constateren dat er (nog) niets van haar werk in het...
19-05-2018
Gewoon gezond
Een gezonde levensstijl is belangrijker dan gewicht verliezen [Recensie] Karolien Olaerts is niet de eerste de beste. Ze is een voedingswetenschapper die zich al jaren verdiept in alles wat met...
19-05-2018
Victoria & Abdul
Een diepe en bijzondere vriendschap [Recensie] Victoria & Abdul van Shrabani BasuĀ vertelt het bijzondere verhaal van een diepe vriendschap tussen de Engelse koningin Victoria en de mooie 24-jarige Abdul Karim...
12-05-2018
Lichter
Overgewicht als verdienmodel [Recensie] We kennen William Cortvriendt van het boekĀ Hoe word je 100Ā en de televisieserie met dezelfde naam. Zijn laatste boek heeft als titelĀ Lichter.Ā Het onderwerp van zowel de televisieserie...
12-05-2018
Nachten in New York
Liefde en romantiek in New York! [Recensie] Sarah Morgan is geen onbekende in de romanwereld. Hoewel ze ook een aantal HOT reads heeft geschreven is ze toch vooral bekend om...
05-05-2018
Geluksfactor 10
Gezond leven en eten [Recensie] Caroline van Dorenmalen is een jonge vrouw die bekend is van haar Engelstalige blog Foodie-ness. Op haar blog schrijft ze over van alles en nog...
05-05-2018
Bouillon
Meer dan alleen maar soep [Recensie] Bij bouillon denken veel mensen aan soep. Maar bouillon is natuurlijk voor veel meer gerechten te gebruiken. Allereerst maken we zelf de bouillon. In...
05-05-2018
CafƩ Zon & Zee
Humor, romantiek en een klein eiland [Recensie] Eigenlijk weet je bij Jenny Colgan altijd al wat je kunt verwachten. Heerlijke leuke feelgood romans die nooit teleurstellen. Café, Zon & Zee is een...
28-04-2018
Basisboek Korea
Presentatie en smaak zijn belangrijk in deze eenvoudige keuken [Recensie] Na de Basisboeken Thailand en India is er nu hetĀ Basisboek Korea. De opzet en het uiterlijk van het boek zijn...
28-04-2018
Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol plakkerige, handige en explosieve experimenten
Met het recept voor vieze boertjes (of windjes) [Recensie] De titel is al bijzonder:Ā Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten.Ā Dat tovert direct al...
28-04-2018
De tatoeƫerder van Auschwitz
Liefde op het eerste gezicht in Auschwitz [Recensie] De tatoeƫerder van Auschwitz is het ware liefdesverhaal van Lale en Gita Sokolov. Twee jonge mensen die elkaar in het vernietigingskamp ontmoeten....
21-04-2018
Oriental Streetfood
Een tafel vol met lekkere hapjes [Recensie] Waarschijnlijk heeft iedereen de naam Julius Jaspers weleens gehoord. Deze ontzettend veelzijdige kok is niet meer weg te denken uit de culinaire wereld....
21-04-2018
Adempauze
Even wegdromen op Schiermonnikoog De Valentijnprijs 2018 (voor het beste Nederlandse romantische boek) is gewonnen door Martin Scherstra met zijn boek Adempauze.Ā De jury zei over het boek: “Geloofwaardige personages, leuke...
17-04-2018
Het 8-weekse bloedsuikerdieet
Dieet voor mensen metĀ een verhoogde bloedsuikerspiegel [Signalering] Inclusief 8-weeks programma met voorbeeldrecepten. “Dit dieet verandert je leven ⦠binnen 8 weken kun je de voortgang van prediabetes stoppen en zelfs...
14-04-2018
Smaakvrienden
Smaak volgens AngƩlique Schmeinck [Recensie] De eerste editie van Smaakvrienden is alweer uit 2010. Sinds die tijd is onze culinaire smaak veranderd en gegroeid want dat gaat in een rap...
14-04-2018
Gezonder met Viv
Vivians 10 gouden regels [Signalering] Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden, daar gaat het om! Met Gezonder met Viv kook je snel, slank & makkelijk...
14-04-2018
Bollyfood
Koken met formaat [Recensie] We kennen kookboekenschrijver, kok en foodfotograaf Jean-FranƧois Mallet vooral van Het allermakkelijkste kookboek ter wereld. Maar Jean-FranƧois reist ook heel graag over de wereld om vast...
07-04-2018
De keuken van Hartwood
Deels koken en deels wegdromen [Recensie] Na ontvangst van dit enorm grote boek eerst maar eens opzoeken waar YucatƔn ligt. Dat het in Mexico ligt weten veel mensen wel maar...
31-03-2018
Sapje
De veelzijdigheid van het sapje [Recensie] Als je 100 mensen vraagt of zelfgeperste groente- en fruitsapjes gezond zijn dan zegt een meerderheid ājaā. Maar er gaan tegengeluiden op want er...
31-03-2018
Slimme eenpersoonsmaaltijden
Maakt voor jezelf koken leuker [Recensie] We kennen Sam Stern van eerder verschenen kookboeken waarvan Virgin to Veteran het Ā bekendste is. Het nu verschenen boekĀ Slimme eenpersoonsmaaltijdenĀ is net zo groot en...
24-03-2018
Oklava
Recepten uit de Turks-Cypriotische keuken [Recensie] Oklava is een ode aan de Turks-Cypriotische keuken. Het woord Oklava betekent ādeegrollerā. De schrijfster van het boek, Selim Kiazim, is geboren en getogen...
10-03-2018
Soep
Duidelijke recepten en makkelijk verkrijgbare ingrediƫnten [Recensie] Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die niet zo van soep houden. Dat zijn er vast niet veel. Vrijwel iedereen maak je blij met...
03-03-2018
Francis kookt & bakt
Multicultureel koken [Recensie] We kennen Francis Kuijk van het programma Heel Holland Bakt. Maar behalve bakken kan Francis ook heel goed koken. Ze is geboren in Nederland, grootgebracht in Australiƫ...
03-03-2018
Nel
Van kop-tot-kont-chef [Recensie] Tot groot verdriet van velen heeft chef-eigenaar Nel Schellekens het besluit genomen om haar Gasterij de Gulle Waard na 25 jaar te sluiten. In die 25 jaar...
03-03-2018
Salades
Gezond koken met deĀ 90/10 regel [Recensie] Het echtpaar Katie en Giancarlo Caldesi heeft twee Italiaanse restaurants en een kookschool in Engeland. Ze hebben een aantal kookboeken op hun naam staan...
24-02-2018
De wijn-spijsbijbel
Zelfs de kenner kan hier wat van leren [Recensie] Het eerste wat opvalt aan het boekĀ De wijn-spijsbijbelĀ van vinologe Victoria Moore is dat het boek inderdaad zo dik is als een...
24-02-2018
”Sabor Sabor!
De Spaanse keuken met een moderne twist [Recensie] De schrijfster van het boek ”SaborSabor! is Sandra Alvarez en wellicht ken je haar nog van het programma Masterchef Holland uit 2015....
17-02-2018
Italia al pomodoro
Toveren met tomaten [Recensie] Tomaten zijn onmisbaar in de Italiaanse keuken. Dan hebben we het wel over tomaten van hele goede kwaliteit en geen smakeloze waterbommen. Maar ja, echt lekkere...
10-02-2018
Desserts met allure
De anatomie van desserts [Recensie] Er is niets mooier dan een fijn diner afsluiten met een dessert dat niet alleen erg lekker is maar er ook nog eens prachtig uitziet....
27-01-2018
De smaak van Marrakesh
En mooi boek waar de kleuren en geuren van de paginaās spatten [Recensie] Marrakesh (ook wel Marrakech) is de hoofdstad van de Berbers in Marokko. De naam Marokko stamt van...
21-01-2018
Simple food
Sergio Herman goes home [Signalering] Sergio Herman trakteert in Simple food, 60 eenvoudigeĀ recepten voor thuis, de lezer met basisbereidingen voor elke dag. Met de ervaring van een superchef toont hij...
20-01-2018
De keuken van Corsica
Kookboek over de cultuur en smaak van het eiland Corsica [Recensie] Corsica is een eiland in de Middellandse zee. En niet zomaar een eiland. Tot 1991 was het een regio...
13-01-2018
Het mayonaise boek
Over een hele bijzondere saus [Recensie] Jan Stok werd in 1930 in Hilversum geboren en werkte in de jaren 50 in de keukens van grote cruiseschepen van de befaamde Holland-Amerika...
30-12-2017
500 koolhydraatarme gerechten
Minder suiker [Signalering]Ā 500 koolhydraatarme gerechten,Ā heerlijke caloriearme recepten voor elk moment van de dag, bevat een uitgebreide verzameling ontbijten, snacks en hapjes, hoofd- en bijgerechten alsmede heerlijke desserts. Daarnaast bevat dit...
23-12-2017
Pannenkoekdag
Alle pannenkoeken zijn gezond [Recensie] Bij pannenkoeken denken veel mensen aan boter en suiker, spek en stroop. Of, als ik naar mijzelf kijk, aan geraspte kaas en currysaus. Zo heeft...
16-12-2017
Opvallende smaken uit een joodse keuken
Met invloeden uit het Midden Oosten, Polen, Rusland en New York [Recensie] De Engelse Emma Spitzer komt uit een Joodse familie die weliswaar niet religieus was maar die wel een...
25-11-2017
SuriMAM cooking
Surinaamse keuken [Recensie] De drie zussen Moreen, Aretha en Martha Waal zijn geboren en getogen in Amsterdam. De liefde voor de Surinaamse keuken is hen met de paplepel ingegoten door...
18-11-2017
Eet als een atleet
[Recensie] Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen...
04-11-2017
Bij mij aan tafel
Nieuwe recepten van Nigella Lawson [Recensie] Als je een boek uitsluitend zou beoordelen op de buitenkant dan isĀ Bij mij aan tafel, Het geluk van thuiskokenĀ van Nigella Lawson een prachtig boek....
28-10-2017
Recepten uit Los Angeles
Typisch Amerikaans [Recensie] Wie ooit in Los Angeles is geweest zal in dit boek veel herkennen. Met name wat Victor Garnier Astorino in zijn voorwoord zegt over de stad. Los...
07-10-2017
Sweet
Voor de zoetekauw [Recensie] Het boek Sweet van Yotam Ottolenghi was al een succes voor het daadwerkelijk verkrijgbaar was. Dat is niet zo vreemd want Ottolenghi is inmiddels een begrip...
23-09-2017
Dagelijkse kost 2
Koken met gezond verstand [Recensie] Een nieuw boek van Jeroen Meus. Dagelijkse kost 2 met als ondertitel Koken met gezond verstand. Naar een boek van Jeroen Meus wordt altijd met...
16-09-2017
Big Mama
Koken zoals Italiaanse mammaās dat doen Het boek Big Mamma kun je zeker een Big Mamma noemen. Wat een dikke pil is dat. Een groot en zwaar boek met bijna...
20-12-0208
Super eten voor superkinderen
[Recensie] Eén van de schrijvers van het boek Super eten voor Superkinderen is Professor Tim Noakes. Hij is emiritus professor sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en schreef al eerder...