Lindt, Jeanette van de

Lindt, Jeanette van de

Jeanette van de Lindt is een leesgek met een voorkeur voor kookboeken, biografie√ęn, geschiedenis en reisverhalen. Een goede, liefst Engelstalige, roman of thriller mag ook. Schrijft recensies voor verschillende opdrachtgevers en is actief in de culinaire wereld. Beheert een aantal websites op boekengebied en is daarnaast foodblogger avant la lettre. Dol op katten, koken, klassieke muziek en de zomer. Heeft een hekel aan met vakantie gaan. Fijn op het balkon onder de parasol met een boek en een goed glas wijn. Beter wordt het leven niet. Verder schrijft ze recensies voor de site www.kookboekennieuws.nl.

Recensies

19-09-2020

Bazaar

De vegetarische keuken van het Midden-Oosten [Recensie] Zo onderhand hoeft Sabrina Ghayour niet meer voorgesteld te worden. Haar eerdere kookboeken Sirocco, Persiana en Feast zijn heel succesvolle en geliefde boeken...


12-09-2020

Soep

Soep vult, troost en versterkt [Recensie] Soep is altijd lekker en gezond. Soep troost, vult, versterkt en is vaak heel makkelijk te maken. Alle seizoenen hebben hun eigen soepen. Dikke...


29-08-2020

Itali√ę

Verhalen en recepten [Recensie] We hebben er even op moeten wachten maar Itali√ę van Onno Kleyn is gearriveerd. Wederom een boek van formaat net als De Grote Kleyn. Iets minder dik maar toch...


22-08-2020

Vuur

Ook veel marinades, sauzen en bijgerechten [Recensie] Er komen veel BBQ-boeken uit. Zeker de laatste jaren. De echte liefhebber heeft er nooit genoeg. Een bekende BBQ-goeroe is Steven Raichlen en...


01-08-2020

BACK!

Van Bienenstich tot Zwiebelkuchen [Recensie] De zussen Marijne en Liesbeth Thomas kennen we al van de boeken KOCH! Duitse keuken anno nu en KOCH! Vegetarisch. In het eerste boek staan een aantal recepten...


11-07-2020

Scampi

55 recepten uit de hele wereld [Recepten] In de serie Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken bespreken we vandaag het deel Scampi. De opzet van het boek...


20-06-2020

Kip

Makkelijke recepten van over de hele wereld [Recensie] De iets meer dan 1400 pluimveebedrijven in Nederland hebben gezamenlijk bijna 100 miljoen kippen. De helft bestaat uit vleeskuikens en de andere...


13-06-2020

Sumak

Recepten en verhalen. Een culinaire reis. [Recensie] Anas Atassi woont in Amsterdam maar werd geboren in Homs in Syri√ę. Hij groeide op buiten Syri√ę. Iedere zomer ging de hele familie...


06-06-2020

Bloemkool

Feestelijke gerechtjes om te delen [Recensie] Bloemkool is een van de meest geliefde en gegeten groentesoorten in Nederland. Bloemkool is gezond want het bevat veel vezels en voedingsstoffen en heel...


30-04-2020

Ischa

Een genadeloos eerlijk portret Ischa Meijer stierf in 1995 op zijn 52ste verjaardag. Ondanks het feit dat dat alweer wat jaren geleden is, weten nog veel mensen zich hem te...


22-02-2020

Suqar

Snoep met mate maar dan wel gelijk goed [Recensie] Greg en Lucy Malouf hebben al heel wat kookboeken geschreven. De bekendste daarvan is het prachtige Vegarabia. Hun kennis van de...


15-02-2020

Ham

Een ode aan vakmanschap en een prachtig product [Recensie] Het boek Ham is een ode aan een prachtig product en het vakmanschap waarmee het wordt gemaakt. Het is een naslagwerk...


01-02-2020

Mezze

Om nog jarenlang plezier van te hebben [Recensie] Het stevige grote kookboek Mezze. De lekkerste gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten begint met een voorwoord van de kok en schrijfster Salma...


22-01-2020

De Markies

Meesteroplichter of visionair. Wie het weet mag het zeggen. [Recensie] Eveline Rethmeier werkte, na een rechtenstudie in Amsterdam en New York, vier jaar als advocaat. Daarna maakte ze de overstap naar...


18-01-2020

Taartbijbel

Nu al een klassieker [Recensie] Het is inmiddels wel een indrukkende serie kookbijbels aan het worden.  De nieuwste is de Taartbijbel. Alle kookbijbels zijn gemaakt door mensen die expert zijn op hun...


11-01-2020

Cambodja

Met veel aandacht en liefde gemaakt [Recensie] De journalist/fotograaf Frank Alberti heeft al heel wat keren Cambodja bezocht en daar vrienden gemaakt. Hij verbleef er ook voor een langere tijd...


07-12-2019

Najat

In alle opzichten een boek van formaat [Recensie] De eerste reactie bij het zien van het boek Najat is ‚Äúwouw!‚ÄĚ. Een indrukwekkend groot en zwaar kookboek. De tweede ‚Äúwouw!‚ÄĚ komt...


30-11-2019

Moors

Moors invloeden in ons eten [Recensie] Chef-kok Ben Tish is niet alleen culinair directeur van een groot hotel in Londen. Hij heeft sinds kort ook een eigen restaurant in die...


30-11-2019

Curry's

Lekkere curry recepten van Sophie Matthys [Recensie] Sophie Matthys schrijft kleine maar fijne kookboeken die meestal maar één onderwerp behandelen. In haar nieuwste boek zijn dat curry’s. Wat is een...


09-11-2019

Provence

Heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk [Recensie] De Provence blijft tot de verbeelding spreken. Zon, lavendel, kleine dorpjes met boerenmarkten. Overal restaurants en cafés met terrassen waar het goed toeven is. Ook...


02-11-2019

Sobremesa

Het Ibiza van Sergio Herman (met recept) [Recensie] Er zijn mensen die sinds lang afscheid hebben genomen van het papieren boek. Zonder moeite zijn de beduimelde exemplaren plus boekenkast uit...


12-10-2019

Gehakt

Simpel en geschikt voor de doordeweekse dag [Recensie] Gehakt is en blijft onverminderd populair. Het is niet alleen goed betaalbaar maar je kunt er heel veel totaal verschillende gerechten mee...


07-09-2019

Feest!

De lekkerste keuken ter wereld [Recensie] Alweer het derde boek van Tony Kitous. Eigenaar van veel restaurants met de naam Comptoir Libanais. Heden ten dage ook in Nederland. Utrecht is...


07-09-2019

Time

Een eerbetoon aan en een viering van de tijd [Recensie] Laten we eens beginnen met een puntje van kritiek. Dat mag af en toe ook weleens. Het gaat om de...


24-08-2019

Geit

Bokjesvlees moet de supermarkt in [Recensie] Het boek Geit zou eigenlijk Bok moeten heten. Natuurlijk is een bok ook een geit en mensen herkennen het woord geit nu eenmaal sneller....


27-07-2019

JapanEasy

Goed maakbare gerechten uit een populaire keuken [Recensie] Japan is erg populair. Steeds meer mensen gaan op vakantie naar dit Aziatische land en komen terug met verhalen over heerlijk eten...


13-07-2019

Bowls

Een boekje vol inspiratie [Recensie] Bowls zijn een foodtrend die niet snel zal verdwijnen. Sterker nog, bowls zijn er altijd al geweest maar staan nu wat meer in de belangstelling....


01-06-2019

Lisboeta

Niet alleen voor liefhebbers van de Portugese keuken [Recensie] Lisboeta, Lissabon. De stad van het licht volgens de Portugezen. Een stad die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld van...


16-05-2019

Jenny

Een groot veelzijdig talent [Recensie] De zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean wordt op 4 oktober 1942 geboren in Lisse. Haar echte naam is Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek. Haar moeder en grootmoeder...


10-05-2019

Bakvis

Geen luchtig leesvoer [Recensie] Veel lezers kunnen zo een rijtje boeken opnoemen die ze in hun jeugd en op latere leeftijd lazen en die diepe indruk gemaakt hebben. Vooral de...


21-04-2019

Onorthodox

Een gevangenis als leven [Recensie] De Satmar is de grootste chassidische beweging die er is. Chassidisch jodendom is een ultraorthodoxe richting en die wordt ook wel ‘de vromen’ genoemd. Wereldwijd...


20-04-2019

Malakeh

De authentieke Syrische keuken [Recensie] Malakeh Jazmati is niet zomaar iemand. In Syri√ę was ze een beroemde tv-ster en kookte ze de sterren van de hemel in haar show die...


13-04-2019

Toscane

De warmte, de zon en de geuren spatten van de pagina’s [Recensie] Zo onderhand kennen we Giancarlo & Katie Caldesi wel. Al eerder leverden zij mooie kookboeken af en nog...


23-03-2019

Limonade

Dat maak je natuurlijk zelf [Recensie] Bij limonade denken veel mensen aan de flessen die je in de supermarkt ziet. Mierzoete rommel met kleurstof en een kunstmatig smaakje. Vooral populair...


05-03-2019

Loyaliteit

Integer tot op het bot [Recensie] Wie denkt dat Loyaliteit van James Comey een anti-Trump boek is, zal bedrogen uitkomen. Toegegeven, aan het einde van het boek gaan een paar hoofdstukken over de campagne...


02-03-2019

Downtime

Voor Nadine is koken ‘downtime’ [Recensie] We gaan het niet hebben over Ren√© Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over...


16-02-2019

Kebab

Kebabs zijn zoveel meer dan je denkt [Recensie] Bij kebab denken veel mensen aan döner kebab maar dat is toch echt iets anders. Döner kebab is een vleesgerecht van lamsvlees...


15-02-2019

Alles wat was

Een indrukwekkend verslag van aanvaarding [Recensie] We kennen Willem Melchior als een schrijver voor wie het uiterlijk erg belangrijk is. Vrijwel al zijn boeken gaan over liefde, verliefdheid, lichamelijk verlangen en de...


02-02-2019

Year One

Een nieuwe Nora is opgestaan [Recensie] Deel 1 in de serie The Chronicles of the One. Al voor het verschijnen waarschuwde Nora Roberts haar fans. In verschillende nieuwsbrieven en op...


05-01-2019

Schaal

Een ingewikkelde materie [Recensie] Volgens de beschrijving is het boek Schaal, geschreven door de natuurkundige Geoffrey Brian West, een toegankelijk boek. Dat zal zeker zo zijn voor natuurkundigen en wiskundigen. Maar voor...


22-12-2018

Sirocco

De Perzische keuken van Sabrina Ghayour [Recensie] In mei 2014 verscheen het eerste kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. Het was direct duidelijk dat wij hier te maken hebben met een...


16-12-2018

Mazzel Tov

Als niemand je kent, kan je ook niets gebeuren [Recensie] De schrijfster en journaliste Margot Vanderstraeten begeleidt zes jaar lang de vier kinderen van de familie Schneiders (fictieve naam) bij hun huiswerk....


14-11-2018

De Zwaardjaren

Propaganda door tekenaars [Recensie] Paul Moeyes, historicus en schrijver van het boek De Zwaardjaren is één van Nederlands grootste specialisten op het gebied van de Eerste Wereldoorlog. Al sinds 1980, toen hij...


02-11-2018

Kerstdagen

Sprookjesachtige magie en niet alleen voor de kerstdagen [Recensie] Behalve Professor of New Writing aan de Universiteit van Manchester is Jeanette Winterson vooral een heel bekende schrijfster. Haar boeken zijn in achttien...


27-10-2018

Studentenkost

Snel, gemakkelijk, goedkoop en lekker [Recensie] In Studentenkost staan, volgens de omschrijving,  55 gevarieerde, eenvoudige, budgetvriendelijke maar vooral lekkere recepten. Want studenten willen goedkoop eten. Ze hebben niet veel geld en...


13-10-2018

Vegan Delight

Beweringen zonder onderzoek [Recensie] Vegan Delight¬†is geschreven door Saskia Roeda die zichzelf ‚Äúervaringsdeskundige‚ÄĚ noemt. Haar kennis van zaken op het gebied van voeding is niet verkregen via een gedegen opleiding...


29-09-2018

Rook!

De zeven treden naar het rooknirwana [Recensie] Steven Raichlen heeft al heel wat BBQ boeken geschreven. Zijn boek Rook! gaat uitsluitend over roken. Ja, ook op de BBQ maar ook alle...


29-09-2018

Greek

Een Aussie met veel Grieks bloed die goed kan koken [Recensie] Wie een liefhebber is van het programma Masterchef zal zeker de naam George Calombaris herkennen. Hij is jurylid van...


22-09-2018

Braai

Een vreemd gevoel voor humor [Recensie] Jan Braai is de drijvende kracht achter de National Braai Day. Een nationale feestdag in Zuid Afrika. Ieder jaar op 24 september worden er...


12-09-2018

Oorlogsbrieven

Het laatste oorlogsjaar in brieven [Recensie] Een bijzonder boek dat een heel aparte kijk geeft op het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog. Geschreven door Nieske Vergunst (1983), communicatieadviseur Bètawetenschappen bij de...


08-09-2018

Kilocomplot

Met verstand van zaken en humor [Recensie] Wie nog nooit van de Vlaamse An Bogaerts heeft gehoord, zal haar naam na lezing van Kilocomplot niet snel vergeten. Deze biologe heeft een grote interesse voor...


01-09-2018

Un Buku

Authentiek Surinaams Surinamemaand 2018 [Recensie] Het boek Un Buku (Ons boek) is gemaakt door Harold Pereira, Mirjam van der Rijst, Eveline Stoel, Martien Holtzappel & Nawal Batoun. Veel meer dan...


11-08-2018

Untouched

Donker, gothic en soms een beetje wreed [Recensie] Ze heeft het weer gedaan. Anna Campbell heeft een liefdesgeschiedenis geschreven die beter is dan je eigen fantasie. Je wordt, in het begin van...


28-07-2018

Het plein

Een plein waar niemand wil wonen [Recensie] De in 1978 geboren¬†Jan-Willem Anker¬†debuteerde in 2005 met een dichtbundel die ook nog eens de Jo Peters Po√ęzieprijs won. Er volgden nog twee...


21-07-2018

Verraad

Thriller of biografie? [Recensie] De vraag is of Jan Meeus, Chef Onderzoeksgroep NRC Handelsblad, met dit boek een misdaadbiografie of een thriller heeft geschreven. In het geval van het leven van...


14-07-2018

TLV

Recepten en verhalen uit Tel Aviv [Recensie] Wie kent Jigal Krant eigenlijk nog niet? Dat zullen niet zo heel veel mensen zijn. Journalist, columnist, radioverslaggever, tv-maker en nog veel meer....


30-06-2018

Visbijbel

Bewust vis eten en vooral duurzaam [Recensie] Het woord ‚Äúvlindermethode‚ÄĚ tegenkomen in een boek over vis en dan ook nog direct begrijpen wat ermee bedoeld wordt. De foto‚Äôs maken het...


26-05-2018

Hij, hij en ik

Hilarisch en emotioneel [Recensie] Een nieuwe Kristan Higgins is iets waar je je echt op kunt verheugen. Want Kristan Higgins stelt nooit teleur. Ieder boek van haar is een feest...