
52 Recensies
28-10-2017
Thuis in de keuken
Thuis in de keuken gaat over gemak en plezier bij het dagelijkse koken [Recensie] Thuis in de keuken, over koken met wat er is, gaat over gemak en plezier bij...
14-10-2017
Bart's fish tales
Het plezier, de mensen en de visbeleving spatten van het papier af [Recensie] Bart van Olphen heeft een passie voor alles wat te maken heeft met vis maar vooral duurzame...
07-10-2017
Het insectenkookboek
Het insectenkookboek maakt de lezer vertrouwd met het eten van insecten Nootachtig, hartig en verrukkelijk! Gefrituurde sprinkhanen, geroosterde meelwormen op een bedje van wilde kruiden, tagliatelle met krekelpesto, Bourgondische slakken,...
30-09-2017
Mr Wilkinson's
Een salade is zoveel meer is dan een som der delen Voor Matt Wilkinsons is een salade juist het culinaire hoogtepunt, een gerecht dat net zo divers van samenstelling als...
16-09-2017
Superfoods
Een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is Alles wat je moet weten over superfoods staat in dit mooi vormgegeven kookboek. We weten allemaal hoe belangrijk gezond eten is. Maar wat...
09-09-2017
Het nieuwe proefboek
Een frisse kijk op de voedselwereld van vandaag Het nieuwe proefboek gaat over de smaak van wat wij eten en drinken. Een musthave voor iedereen die eten serieus neemt! [Recensie]...
02-09-2017
Cakeology
Makkelijke recepten voor beginners Cakeology bevat makkelijke recepten voor beginners, zoals eenvoudig versierde koekjes, mini-cakejes met ganache en een piñatataart. Maar ook moeilijkere taarten komen aan bod die een grotere...
26-08-2017
Vis
Je bewust maken van wat je eet en dan vooral als het gaat om vis! [Recensie] Vis bereiden lastig? Niet als je het kookboek VIS bij de hand hebt. Phillipe...
19-08-2017
Pasta, risotto & gnocchi
Een heerlijk Italiaans kookboek om samen met de kinderen in de keuken te staan [Signalering] Pasta, risotto & gnocchi is het tweede deel in de serie Bij Janneke thuis. In deze...
12-08-2017
BBQ Bijbel
Voor elke BBQ de juiste recepten en de juiste trucs [Recensie] Het tiende kookboek van Julius alweer! Inmiddels bekender als TV-kok heeft Julius een naslagwerk gemaakt voor de fervente barbecueliefhebber....
12-08-2017
De smaak van België
Een feestje maken van elke maaltijd Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch...
05-08-2017
Een nieuwe kijk op eten
Een mooie, inspirerende uitgave met betaalbare, originele recepten Ons eetgedrag is aan het veranderen. Een groot deel van ons wil een paar dagen in de week geen vlees eten en...
30-07-2017
Liguria
Een boek voor iedere liefhebber van het Italiaanse leven Leven en eten tussen olijfbomen en zee’ is een ode aan Ligurië en haar rijke ‘cucina povera’. Een keuken met gerechten...
29-07-2017
Hemsley Hemsley
Lekker en snel voor elke dag In de lobby van een hotel ontmoet ik de zusjes voor een kort interview. Veel tijd is er niet voor deze populaire dames met...
21-07-2017
Puurst (softcover)
Smaak en (r)evolutie! Na het enorme succes van PUURST hardcover verschijnt nu PUURST softcover: qua formaat en prijs net iets makkelijker hanteerbaar. PUURST gaat over smaak en (r)evolutie. In tekst...
15-07-2017
Bill's asian basics
Aziatisch koken was nog nooit zo gemakkelijk en smakelijk [Recensie] Bill Granger is al sinds zijn jeugd dol op de uitgesproken pittige smaken van Azië en de frisse, levendige combinaties...
08-07-2017
Home made food note book
De eerste echte keukengids van Yvette van Boven, met haar beste tips! [Recensie] Voor foodies en liefhebbers van de boeken van Yvette van Boven die hun eigen kookavonturen willen vastleggen,...
01-07-2017
Groente uit zee
Verrassende plantaardige recepten die de zintuigen prikkelen! Groente uit Zee is het verrassende kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar en meteen ook het eerste boek over zeewier...
24-06-2017
Superstarters
Start de dag met een superontbijt! [Recensie] Het belang van een goed ontbijt wordt steeds meer onderstreept: na de nachtrust heeft het lichaam nieuwe energie nodig om er weer volop...
17-06-2017
Koken voor kardinalen
Enthousiaste en avontuurlijke koker zal van deze uitgave beslist genieten! [Recensie] Zelden krijgt een buitenlands historisch kookboek een Nederlandse vertaling. De Opera dell’arte del cucinare van Bartolomeo Scappi uit 1570 valt...
10-06-2017
Grote smaken - Uit een kleine keuken
Eerste kookboek van het befaamde restaurant ChrisKitch ! [Recensie] In het eerste kookboek van het befaamde restaurant ChrisKitch deelt Chris Honor 100 van zijn meest memorabele recepten. Het zijn stuk...
03-06-2017
Healthy appetite
Gizzi’s favoriete gerechten en allemaal met een verrassende twist! [Signalering] Healthy Appetite is een verzameling van meer dan 100 van Gizzi’s favoriete gerechten, en allemaal met een verrassende twist. Gizzi...
27-05-2017
Atelier Crenn-Metamorphosis of Taste
De eerste vrouwelijke chef-kok die in Amerika werd bekroond met twee Michelin-sterren [Recensie] Een keuken als atelier, gerechten als culinaire poëzie! Atelier Crenn is het onwaarschijnlijke debuut kookboek van Dominique Crenn,...
27-05-2017
Hete kolen
Vijfenveertig originele en verrassende gerechten om te bereiden met een kamado! In Hete kolen – Het receptenboek staan vijfenveertig originele en verrassende gerechten om te bereiden met een kamado. Niet...
27-05-2017
Pure Italiaanse keuken
Elk recept is makkelijk thuis te maken Koken in puur Italiaanse stijl! Met Pure Italiaanse keuken kunnen nu de geweldige gerechten van Roberto’s Amsterdam thuis worden gemaakt. Roberto Payer is...
20-05-2017
Proef Puglia
Proef Puglia nu zelf thuis dankzij dit boek! [Recensie] Om de voortreffelijke smaken van Puglia te kunnen proeven heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig. Puglia, ook wel Apulië...
20-05-2017
Het hardlooperskookboek - deel 2
Recepten die meestal verantwoord, maar áltijd lekker zijn! In 2013 verscheen Het hardloperskookboek. En dat is in sportieve en culinaire kringen niet onopgemerkt gebleven, want van dit boek werden meer...
13-05-2017
Retreat Yourself
Alles voor een leuk, inspirerend en gezond leven! [Recensie] In Retreat yourself geeft Willemien van Egmond praktische tips om rust in je hoofd te krijgen, je dromen te verwezenlijken, je...
13-05-2017
Het spiralize kookboek
Caloriearm, glutenvrij en low carb! Snelle en makkelijke recepten voor ieder moment van de dag. Spaghettislierten van gezonde groenten in plaats van pasta? Mooie ‘krullen’ van komkommer, courgette en rettich...
29-04-2017
Salad in a jar
Heerlijke salades-to-go. Even schudden & eten maar! [Recensie] Salades zijn niet alleen lekker als voorgerecht of lichte hoofdmaaltijd, maar ook heerlijk om als lunch te eten. Maar onderweg of op...
29-04-2017
Liever lokaal
Winaar Kookboek van het jaar 2015! Op de eerste dag van de Kookboekenweek is Liever lokaal van Annette van Ruitenburg, René Zanderink, Elsje Bruijnesteijn en Ruth de Ruwe (fotografie) bekroond...
22-04-2017
De veldkeuken
Kook met dit boek maar vooral met je hart Kook met dit boek maar vooral met je hart! Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien...
22-04-2017
Jong aan de kook
Al met al een heerlijk kookboek voor de studenten doelgroep! Op inspirerende wijze beschrijft de moeder van twee studerende jongeren recepten voor winter en zomer. Hèt studentenkookboek met 60 easy...
15-04-2017
Feel Good Food
Nu 180 recepten voor gezond & lekker eten [Recensie] Eten met respect voor je lijf heeft een enorme impact op je gezondheid en welzijn. Dat ontdekte Valli Little toen ze...
08-04-2017
Het Forest Feast
De aquareltekeningen, de foto’s en de recepten: alles bezit dezelfde speelsheid en creativiteit [Recensie] Het mooie van koken is dat je altijd je eigen draai kunt geven aan een gerecht....
01-04-2017
De Nieuwe Nordic Cuisine
De perfecte combinatie van culinaire en creatieve passies! [Recensie] Scandinavië is een steeds bekendere bestemming voor weekendjes weg. Niet gek, gezien de bruisende steden en prachtige natuur. De hippe invloeden...
25-03-2017
Uit de oven van boven
Een heerlijk nieuw kookboek vol met inspiratie! Wat komt er allemaal uit de oven van Yvette van Boven? Soufflé van waterkers met roquefort, gevulde zeebaars, worstenbroodjes met ui en venkel,...
18-03-2017
Food + Design
Heerlijk koffietafelboek! [Signalering] Twaalf designers, drie topchefs, een mooie tafel en een lekker diner. De perfecte ingrediënten voor een inspirerend boek over de drijfveren, inspiraties en favoriete gerechten van deze creatieve...
11-03-2017
Ontbijt
The hippest of all meals [Recensie] Ontbijten is momenteel ‘the hippest of all meals’! Inmiddels zijn er al een flink aantal restaurants die 24/7 all-day breakfast serveren. Ontbijten buiten de...
04-03-2017
The Green Kitchen Smoothies
Smoothies Rule! [Recensies] Smoothies rule! Eindelijk een kookboek over alleen maar gezonde smoothies. Dit kookboek valt direct op met een visueel aantrekkelijke cover. Je hebt direct zin om een smoothie te...
25-02-2017
Mosselen
50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken [Recensie] Zaterdag 3 september begint de Nationale Mosselweek. Mooie aanleiding voor het recenseren van dit heerlijke mossel kookboek! Hoewel het mosselseizoen...
18-02-2017
Hoe bak ik zuurdesembrood
Dit bakboek maakt de stap naar zelf brood bakken gemakkelijk en toegankelijk! [Recensie] Ik ben een echte brood eter. Elke zaterdag haal ik bij bakkerij Raat in Alkmaar heerlijke zuurdesembrood....
11-02-2017
Zilt Zoet Zeeland
Zeeuwse Natuur, Cultuur en Gastronomie [Recensie] Sinds een paar jaar heb ik Zeeland helemaal gevonden. Voorheen stond de provincie Zeeland op mijn netvlies als ver, vlak en veel (tegen)wind. Door...
04-02-2017
De grote Kleyn
Standaard werk voor elke foodie! [Recensie] Ik heb er eerlijk gezegd echt naar uitgekeken. De buzz rondom De grote Kleyn was al weken heel sterk. Dit boek moet iets bijzonders...
28-01-2017
Hungarian Dessert Book
Hongaarse delicate desserts [Recensie] Een verrassend authentiek kookboek van Tamás Bereznay geschreven in het Engels over Hongaarse desserts. Het is een ultiem verzamel dessertboek geworden voor de fans van de Hongaarse keuken. Het Hungarian...
21-01-2017
Chef het samen met Tomaat
Een maf en aanstekelijk kookboek gemaakt voor en door kinderen [Recensie] Uitgeverij Keet Smakelijk van het creatieve en ondernemende koppel Laura Emmelkamp en Scato van Opstall hebben een geweldig leuk...
14-01-2017
Food as a medicine!
Invloed nemen op je eigen gezondheid! Sue Radd is een Australische autoriteit op het gebied van gezond eten. Zij schreef dit hardcover kookboek: Food as a Medicine. Goede voeding en...
07-01-2017
Ramen, Japanse Noedelsoep en Bijgerechten!
Doe, ontdek en ervaar en je wordt beloond met een smaakpallet dat je huig doet kietelen! [Recensie] Een van mijn meest verslavende gerechten en boeken op dit moment: Ramen, Japanse...
31-12-2016
Wat zullen we drinken
Inventieve drankensuggesties Een heerlijk boek voor de foodie die verdieping zoekt en op een hoger niveau drank en spijs wil combineren! [Recensie] Ze maken kwalitatief mooie en opmerkelijke kookboeken bij...
31-12-2016
Vuur + ijs
Klassiekers uit de Scandinavische keuken Een kookboek voor alle seizoenen, vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken! [Recensie] Ik heb een zwak voor Scandinavië, hoewel ik er nog nooit geweest...
24-12-2016
Pasta met tachtig overheerlijke pastarecepten
Pasta basisboek voor beginners [Recensie] Net terug van vakantie uit Italië of liever geen aardappels, groente en vlees? Dan is dit een uitstekend boek om in huis te hebben. Tegenwoordig...
24-12-2016
Bon appétit!
Verslind dit boek! Van voor tot achter, van links naar rechts en niets minder dan dat! Wellicht wel het leukste kookboek van dit moment, met veel te weinig aandacht in...