Maaike

Maaike

9 Recensies

04-04-2020

69 food & wine affairs

Alles over de Perzische keuken [Recensie] Een Perzische schone glimlacht een boek vol naar je. Dat vrolijkt zelfs een winterse stormbui op. Deze schone heet Sepideh Sedaghatnia en heeft een eigen wijn- en gastrobar in Antwerpen. Dit nadat ze jarenlang als top sommelier heeft gewerkt. Zij is geboren in Iran en woont sinds haar 17e in Belgiƫ. Opgroeiend met de...


28-12-2019

Stoven bij Janneke thuis

Een groot kookfeest [Recensie]Ā Janneke Philippi is foodstyliste en zij schrijft kookrubrieken voor tijdschriften (o.a. Delicious) en kookboeken. Daarnaast heeft zij samen met haar echtgenoot Serge Philippi eigen kookboeken geschreven en vormgegeven. Dan komt alles uit hun eigen koker, zo ook dit derde kookboekboek uit de serie Bij Janneke thuis. Stoven bij Janneke thuisĀ is in Ć©Ć©n woord feest. Dat geldt niet...


14-04-2018

The Palomar

Proeven van de IsraĆ«lische keuken [Recensie] The Palomar is een restaurant gevestigd in Soho, Londen. De ondertitel van het boek ā€˜ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalemā€™ geeft aan dat het boek de keuken uit de Levant (SyriĆ«, Libanon, IsraĆ«l, JordaniĆ«, Cyprus en een stukje Turkije), Zuid-Spanje en Noord-Afrika beschrijft. Deze landen vormen de thuisbasis van de IsraĆ«lische keuken. In...


31-03-2018

De hippe vegetariƫr

Vegetarisch op een feestelijke manier [Recensie] ā€œGezond, bewust en met volle teugen genieten van het levenā€, wie wil dat niet? Is dit het zoveelste kookboek van een hippe foodblogster met superfoods, sapjes in alle kleuren en dan ook nog alles vegetarisch?Ā Nee! Dit boek is anders. Natuurlijk is het hip en gezond, maar dan op een feestelijke manier. Isabel Boerdam wil...


17-03-2018

Kooltje

Originele recepten met kool [Recensie] Een mooi, dik, stevig, vierkant en maagdelijk wit boek over de (Hollandse) kool. Een groente waar wij pas in de winter met zijn allen naar grijpen maar wat zeer onterecht blijkt te zijn. De meeste kolen zijn prima het hele jaar door verkrijgbaar. De auteurs van het boekĀ KooltjeĀ proberen dat met hun enthousiasme voor deze groenten...


24-02-2018

Maancake & Jasmijn

Mooie recepten uit de Chinese keuken [Recensie] Maancake & JasmijnĀ brengt de authentieke Chinese keuken bij mensen thuis. In dit kookboek vind je geen Babi Pangang en Tjap Tjoy maar de favorieten gerechten van 20 Chinese moeders. Van elke moeder zijn vijf favorieten gerechten opgenomen die zij graag voor hun familie koken. Het boek is uitgegeven door ROSE stories. Zij willen...


23-12-2017

Feasts

Feestelijke koken uit het Midden-Oosten [Recensie] Een feestkookboek in deze feestelijke maand december is natuurlijk altijd welkom! Nu hebben we er Ć©Ć©n in onze handen die niet van Halloween via Sinterklaas naar Kerst gaat.Ā FeastsĀ van Sabrina Ghayour viert de dagelijkse feesten, familiebijeenkomsten en festijnen. Je wordt in dit kookboek meegenomen naar de smaken, geuren en kleuren van het Midden-Oosten en alle...


09-12-2017

Heerlijk Londen

Uit eten in de hoofdstad van de Britten [Recensie] Londen! Een metropool, smeltkroes, multiculti stad en tegenwoordig ook een voedsel walhalla. Dat is wellicht wat verrassend daar Londen natuurlijk ook de hoofdstad is van Groot-Brittanniƫ. Dit land staat niet bepaald bekend om zijn goddelijke keuken. Dat is aan het veranderen, mede door de koks en restaurants in Londen. We gaan...


20-11-2017

Heerlijk Simpel

[Recensie] Een nieuw boek van Janneke Philippi. De verwachtingen zijn hoog gespannen zeker na haar laatste boekĀ Stoven bij Janneke Thuis.Ā Dat boek is zo vaak uit de kast gepakt om daarna dan ook daadwerkelijk uit te koken. Haar nieuwste boek heetĀ Heerlijk Simpel. Ook dat roept verwachtingen op. Zo denk je bij heerlijk simpel vooral aan maaltijden die je op een doordeweekse...