
7 Recensies
26-10-2020
Kweekvlees, fake vlees & pizza’s uit de printer
Natúúrlijk eten Wat zijn anno 2020 de technologische snufjes om maaltijden dier- en planeetÂvriendelijker te maken? En staan we wel open voor een insect of vleesvervanger op ons bord? Kweekvlees, fake...
18-12-2017
Hoe smaakt het?
Borreltijd Het is weer tijd voor de eindejaarsuitgave van de Mediarubriek van C2W. Met deze keer als thema: smaak. [Signalering] De donkere en koude dagen zijn al weer ruimschoots gearriveerd...
02-10-2017
Caesar’s last breath
Wat adem jij in? Sam Kean deelt in Caesar’s last breath zijn fascinatie voor de moleculen die wij inademen en hun geschiedenis. In het begin van zijn boek Caesar’s last...
26-06-2017
Computerpioniers
Chemie ging digitaal Feiten en anekdotes uit de begintijd van het computerÂtijdperk in Nederland [Recensie] Om katalytische reacties te simuleren en polymeereigenschappen te voorspellen, bestelde BASF dit voorjaar bij Hewlett-Packard...
17-04-2017
The chemical story of olive oil
Boek over olijfolieproductie: Een kostbare vrucht Iedereen gebruikt wel eens olijfolie, maar hoe het op tafel komt, is meestal onbekend. The chemical story of olive oil brengt daar verandering in....
13-02-2017
Chemistry in your kitchen
De scheikunde van pannenkoeken [Recensie] Ben je benieuwd naar de chemie achter een kookproces? Of wil je een betere kok worden die wel eens durft te experimenteren? Matthew Hartings neemt...
17-08-2016
Scheikunde
‘Scheikundevedette’ Peter Atkins schrijft voor een groter publiek over zijn vak [Recensie] Elke chemicus heeft weleens een boek van Peter Atkins opengeslagen. Zo staat bij mij Physical chemistry in de...