Out, Esther

Out, Esther

Recensies

12-10-2019

Carluccio

Zijn beste Italiaanse recepten [Recensie] Er zijn ons de afgelopen periode aardig wat groten uit de culinaire wereld ontvallen. Eén daarvan was de Godfather van de Italiaanse keuken, Antonio Carluccio....


28-09-2019

Hollandse kaas

Kaas en thee gaan goed met elkaar samen [Recensie] Hollandse Kaas is geschreven door Betty Koster en Betty Koster is dé kaaskenner van Nederland. Ze levert aan de Nederlandse toprestaurants...


14-09-2019

Cheesecake

Een enkele reis naar de cheesecakehemel [Recensie] Sabine Koning timmert al aardig wat jaren aan de foodblog weg met haar blog Ohmyfoodness.nl. Ook is ze inmiddels een ervaren kookboekschrijver, want...


03-08-2019

Kooktechnieken

Een lijvig naslagwerk [Recensie] Op de een of andere manier houd ik enorm van wat ik ‚Äėuitlegboeken‚Äô noem. Ik heb er dan ook veel en over heel veel verschillende onderwerpen....


03-08-2019

Taco's

Ultiem Mexicaans streetfood [Recensie] “Taco‚Äôs zijn het kloppende hart van de Mexicaanse keuken,” lees ik op de voorflap van het kleurige boek dat voor mij ligt. En dan niet die...


27-07-2019

Bakbasics

Praktisch en zonder veel opsmuk [Recensie] Hou je van praktische bakboekjes met veel informatie en zonder veel opsmuk? Dan is deze Bakbasics een must have! Hou je van plaatjes van...


11-05-2019

Vet lekker

Nederlands streetfood [Recensie] Danny Jansen is toch wel een van de allerleukste chefs van Nederland hoor! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik kijk graag naar zijn tv programma’s op...


04-05-2019

Simplissime

Een echt studentenkookboek [Recensie] Als er één periode in je leven is dat je leert koken en dat je sociale leven zich afspeelt rond eten en drinken, dan is het...


30-03-2019

33 Nick Bril

Een boek voor liefhebbers [Recensie] Een boek waarin niet de recepten de hoofdrol spelen, maar een bijzonder creatieve en gedreven chef. Nick Bril wilde geen klassiek kookboek, maar hij wilde...


23-02-2019

Mangiamo!

Gerechten uit Veneto [Recensie] Antoinette Coops is een gepassioneerde thuiskok en schrijft op haar blog, Italiaans koken met Antoinette, al jaren over de Italiaanse keuken. Dit doet ze vanuit het land...


04-08-2018

Broodbijbel

Alle broden die je maar kunt bedenken maak je zelf [Recensie] Carrera Culinair heeft weer een nieuwe titel toegevoegd aan de Kookbijbel serie. Deze keer speelt brood de hoofdrol. Persoonlijk...


23-06-2018

Zes seizoenen

Wat groente betreft geen vier maar zes seizoenen [Recensie] Joshua McFadden is gepassioneerd kok en al vanaf zijn jeugd bezig met seizoensgroenten en de pure smaak van alles wat zo...


16-06-2018

Picknick

Binnen opeten mag ook [Recensie] Ik kan bijna niet wachten tot het weer lente wordt, mijn favoriete seizoen. Ik eet graag buiten, dus¬† nieuwe idee√ęn voor een picknick zijn altijd...


02-06-2018

Must Eat NYC

Urenlang dwalen door New York begint bij dit boek [Recensie] Luc Hoornaert, foodie in hart en nieren, is geen New Yorker maar weet er wel de beste plekjes om te eten te...


26-05-2018

Gezond fastfood

Gezond, lekker en snel [Recensie] Bij het woord fastfood denk ik aan frikandellen, kroketten, McD. en afhaalmaaltijden. Maar als je¬† het woord heel letterlijk neemt ‚Äď snel eten ‚Äď betekent...


19-05-2018

¬°Kook!

Gezond leven is meer dan alleen voeding [Recensie] Dat voeding en gezondheid heel veel met elkaar te maken hebben weten we natuurlijk allemaal wel. Als we een frikandel speciaal naar...


12-05-2018

De alleseter

Vermakelijk en smakelijk [Recensie] De Alleseter van Jo√ęl Broekaert is geen kookboek, maar gaat wel voor de volle honderd procent over eten. Broekaert is culinair columnist voor Vrij Nederland en...


05-05-2018

Sous Vide

Met z’n allen in een warm bad [Recensie]¬†In¬†Sous Vide¬†van¬†Thomas Keller¬†lees je alles over deze bijzondere kooktechniek. Sous vide koken houdt in dat je voedsel vacumeert en gaart in een warm...


17-03-2018

Frisse start

De gouden regels voor gezond eten Wordt u ook zo moe van alle dieetgoeroes die het allemaal zo goed weten en die ons iedere keer weer volstrekt tegenstrijdige voedingsadviezen geven?...


17-02-2018

The Savvy Cook

Geschikt voor beginnende thuiskoks met belangstelling voor gezond en lekker eten [Recensie] Izy Hossack, eenentwintig jaar jong en op¬†Instagram¬†een sensatie met ruim tweehonderddrie√ęndertig duizend volgers. Door The Times wordt ze...


03-02-2018

The Rookie Cook

Een kookboek met persoonlijke verhalen [Recensie] Een absolute inspiratie voor jonge, beginnende thuiskoks die Lo√Įc! Hij groeide op in de delicatessenzaak van zijn moeder en verbaasde zich er tijdens zijn...


03-02-2018

Eataly

Uitgebreid kookboek over de Italiaanse keuken [Recensie] De Italiaanse keuken is al jaren een mateloos populaire keuken. En terecht want de gerechten zijn vaak puur en eerlijk van smaak en...


13-01-2018

Smoked

Een kookboek over de beginselen van de rooktechniek [Recensie] Roken is een kooktechniek die niet veel mensen thuis gebruiken maar het is één van de oudst bekende manieren om voedsel...


30-12-2017

Het Wildkookboek

Reis door de Achterhoek [Recensie] Als Noorderling lees ik al jaren de ‚ÄėBuiten de Deur‚Äô restaurantrecensies van Jacques Hermus in het Dagblad van het Noorden. Regelmatig baseren mijn man en...


02-12-2017

Strooigoed

5 december [Recensie] Natuurlijk kun je al het Sinterklaaslekkers kant en klaar in de winkel kopen, maar het is veel leuker (én vaak nog lekkerder ook) om het zelf te...


25-11-2017

We eten thuis

[Recensie] Na een periode van hard werken was auteur Samuel Levie zijn plezier in koken een beetje kwijt geraakt. Hobby was werk geworden. Nadat hij zijn leven anders had ingericht...


11-11-2017

Sous-vide thuis

Warmwaterkoken [Recensie] Sous-vide bereiding van gerechten wordt in restaurants al jaren gedaan, maar ook thuiskoks tonen steeds meer belangstelling voor het bereiden van eten in een warmwaterbad. Zelf zag ik...


21-10-2017

De flexikok

Soms vegetarisch, soms veganistisch en soms m√©t vlees of vis [Recensie] “Zolang het maar lekker is, mag het ook vegetarisch zijn, dacht ik bij de eerste kennismaking. Zelfs het feit...


01-03-2017

Bowl food

[Recensie] Bowl Food, eten uit een kom, is hip! Volgens de inleiding van het boek komt dit door de tijd waarin we leven. We willen steeds meer tegelijk doen en...