Redactie Foodlog

Redactie Foodlog

2 Recensies

17-12-2016

Rijksmuseum kookboek

Rijksmuseum brengt kookboek uit [Signalering] Op initiatief van toenmalige directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum bedachten 50 Nederlandse koks en patissiers originele recepten op basis van 50 typisch Nederlandse ingrediënten, variërend van aardappel tot zeewier. Daarnaast verzamelde culinair journaliste Jonah Freud bij ieder van de ingrediënten een origineel én een modern gerecht. Het resultaat is het ‘ABC van de Nederlandse...


17-11-2015

Soep voor Syrië

Let’s make soup, not war’ Onder dat motto schreven 50 internationale chefs belangeloos mee aan Soep voor Syrië. De Libanese culinair auteur en fotografe Barbara Abdeni Massaad raakte geïnspireerd door de verhalen van Syrische vluchtelingen in de directe omgeving van haar woning in Libanon. Ze riep de hulp van chef-koks en kookboekenschrijvers wereldwijd om het boek Soep voor Syrië te...