Reinders, Eva

Reinders, Eva

Recensies

21-11-2020

Cocktails

Meer dan 80 cocktails van een van de beste bartenders ter wereld [Recensie] Zomerweer = cocktailweer! We gaan naar buiten, zitten op terrasjes, picknicken in het park en drinken daar...


31-10-2020

Con Amore

Een opnieuw uitgegeven klassieker [Recensie] Wie van kookboeken houdt en haar klassiekers kent, weet dat een originele uitgave van In cucina con amore van de Italiaanse actrice Sophia Loren uit 1971 voor...


03-10-2020

Rijst & Co.

Gewone maar ook veel heel bijzondere recepten [Recensie] Weet jij hoe lang je in een museum naar een schilderij kijkt? Gemiddeld 33 seconden, net iets meer dan een halve minuut...


26-09-2020

Brits bakboek

Recepten en culinaire geschiedenis [Recepten] De Engelse high tea – die de Britten zelf afternoon tea noemen – is ook buiten het Verenigd Koninkrijk sinds lang een begrip. Driehoekige sandwiches met zalm...


19-09-2020

LEON

Gezonde smoothies, sappen & cocktails [Recensie] “Lekker eten dat goed voor je is”, dat is wat fastfoodketen Leon ons wil bieden. Niet alleen in de meer dan vijftig restaurants –...


12-09-2020

Mooncake

Taarten uit alle windstreken [Recensie] Alsof je een moeder dwingt om te kiezen welke van haar kinderen haar het liefste is. Zo voelt het voor Jonneke de Zeeuw als je...


05-09-2020

Natascha bakt

Zonder suiker of tarwe toch lekker bakken [Recensie] Natascha van der Stelt houdt wel van een uitdaging. Voor haar tweede boek, Natascha bakt zonder suiker en tarwe, vroeg de kleindochter van...


08-08-2020

Mocktails

Zonder alcohol en zo mooi en lekker [Recensie] Alcoholvrije drankjes voor volwassenen zijn in opkomst. Bier met 0%, mixdrankjes zonder en dus ook de zogenoemde mocktails. Ook op de kaart van...


27-06-2020

Vrouwvolk

Een kunstkookboek [Recensie] Het thema van de Boekenweek 2019 was: De moeder, de vrouw. Ik weet niet of meer mensen dat hebben, maar bij ‘moeder de vrouw’ zie ik een...


30-05-2020

Strudel + Knödel

[Recensie] Wie wel eens in Duitstalig gebied gaat skieën, heeft ongetwijfeld ooit een paar van deze klassiekers gegeten: Schnitzel, Spätzle, Schmarren. Voor de niet-skiërs onder ons, zoals ik, en degenen met Heimweh is er nu...


23-05-2020

Tasty kookboek

Koken met stap voor stap filmpjes [Recensie] The Best Fudgy Brownies. The Best Ever Cauliflower Pizza Crust. 4 Breakfasts under 10 minutes. Zomaar wat titels van een aantal van de korte filmpjes...


16-05-2020

Super salade

Echt grote maaltijdsalades [Recensie] “Waar denk je aan als ik het woord ‘salade’ noem?” Die vraag stelt de Engelse auteur en foodstyliste Kat Mead in het voorwoord van haar boek Super...


18-01-2020

Keukenlab

Als je begrijpt wat er gebeurt dan word je een betere kok [Recensie] Wat gebeurt er eigenlijk als je karamel maakt of een kopje thee zet? En hoe maak je...


30-11-2019

Lekker Fred!

De Jeugd van Tegenwoordig in een kookboek [Recensie] Prettig gestoord. Zo zou je Freddy Trathlener – beter bekend als Vjèze Fur – kunnen typeren. Met De Jeugd van Tegenwoordig scoorde...


16-11-2019

Chocolaterie

Niet voor beginners [Recensie] Je hebt mensen die een aardig moppie kunnen bakken. En je hebt mensen als Hidde de Brabander. Die bakken niet. Die zijn patissier. Meester patissier zelfs....


26-10-2019

Henna Hanina

Een hernieuwde kennismaking met Marokko [Recensie] Nadia is natuurlijk geen onbekende. Deze culi van het eerste uur pionierde op 24Kitchen en maakte verschillende kookboeken samen met ‘foodie in crime’ Merijn Tol. Recente...


21-09-2019

Hoe dan?!

De designer van de ‘krul’ [Recensie] Er zijn van die kookboeken die opvallen. Omdat ze er anders uitzien, omdat ze mooi gemaakt zijn, omdat ze een titel hebben die nieuwsgierig...