Reinders, Eva

Reinders, Eva

Recensies

27-06-2020

Vrouwvolk

Een kunstkookboek [Recensie] Het thema van de Boekenweek 2019 was: De moeder, de vrouw. Ik weet niet of meer mensen dat hebben, maar bij ā€˜moeder de vrouwā€™ zie ik een...


30-05-2020

Strudel + Knƶdel

[Recensie] Wie wel eens in Duitstalig gebied gaat skieĆ«n, heeft ongetwijfeld ooit een paar van deze klassiekers gegeten: Schnitzel, SpƤtzle, Schmarren. Voor de niet-skiĆ«rs onder ons, zoals ik, en degenen met Heimweh is er nu...


23-05-2020

Tasty kookboek

Koken met stap voor stap filmpjes [Recensie] The Best Fudgy Brownies. The Best Ever Cauliflower Pizza Crust. 4 Breakfasts under 10 minutes. Zomaar wat titels van een aantal van de korte filmpjes...


16-05-2020

Super salade

Echt grote maaltijdsalades [Recensie] “Waar denk je aan als ik het woord ‘salade’ noem?” Die vraag stelt de Engelse auteur en foodstyliste Kat Mead in het voorwoord van haar boekĀ Super...


18-01-2020

Keukenlab

Als je begrijpt wat er gebeurt dan word je een betere kok [Recensie] Wat gebeurt er eigenlijk als je karamel maakt of een kopje thee zet? En hoe maak je...


30-11-2019

Lekker Fred!

De Jeugd van Tegenwoordig in een kookboek [Recensie] Prettig gestoord. Zo zou je Freddy Trathlener ā€“ beter bekend als VjĆØze Fur ā€“ kunnen typeren. Met De Jeugd van Tegenwoordig scoorde...


16-11-2019

Chocolaterie

Niet voor beginners [Recensie] Je hebt mensen die een aardig moppie kunnen bakken. En je hebt mensen als Hidde de Brabander. Die bakken niet. Die zijn patissier. Meester patissier zelfs....


26-10-2019

Henna Hanina

Een hernieuwde kennismaking met Marokko [Recensie] Nadia is natuurlijk geen onbekende. Deze culi van het eerste uur pionierde op 24Kitchen en maakte verschillende kookboeken samen metĀ ‘foodie in crime’Ā Merijn Tol. Recente...


21-09-2019

Hoe dan?!

De designer van de ‘krul’ [Recensie] Er zijn van die kookboeken die opvallen. Omdat ze er anders uitzien, omdat ze mooi gemaakt zijn, omdat ze een titel hebben die nieuwsgierig...