Stam, Huib

Stam, Huib

4 Recensies

20-07-2021

Ingelepeld

Tegengif voor verkeerde idee├źn De Britse hoogleraar Tim Spector voelt de tijdgeest goed aan met zijn nieuwe boek Ingelepeld. We krijgen de verkeerde idee├źn over voeding met de paplepel ingegoten en de industrie gaat er graag mee aan de haal. En dat terwijl het wetenschappelijke bewijs uiterst zwak is. Bovendien: mensen verschillen zo veel van elkaar, dat one-size-fits-all-advies onzinnig is....


12-03-2019

Unsavory Truth

De levensmiddelenindustrie, een grote boevenbende De waarheid over de voedingsmiddelenindustrie is onsmakelijk. Er is geen andere conclusie mogelijk na het lezen van Marion NestleÔÇÖs nieuwe boek┬áUnsavory Truth. Wetenschap en publiek worden bespeeld met strategie├źn uit het┬áplaybook┬á(draaiboek), winst is het enige dat telt. Probeer het maar oneens met haar te zijn. [Recensie] Voor wie geregeld Foodlog leest, is Marion Nestle geen...


30-01-2017

The Case Against Sugar

Taubes bouwt briljante zaak tegen suiker Huib Stam las de boeken Good Calories Bad Calories en The Case Against Sugar van Gary Taubes. Is het wetenschap? Taubes pleit als een briljante advocaat, meent Stam. [Recensie]Het heeft mij in 2008 drie volle maanden gekost om Good Calories, Bad Calories van de Amerikaanse wetenschapsjournalist Gary Taubes uit de lezen. Niet alleen omdat...


26-04-2016

Voedingsmythes

Katan spreekt klare taal, maar had best wat mogen uitweiden In het voorwoord van het in 2008 verschenen Wat is nu gezond? schrijft professor Martijn Katan over het waarom van dat boek. “Het vat samen wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Het boek is dun, omdat er maar weinig wetenschappelijk bewezen is op dat gebied.” Dat was een...