Zaterdag, 30 maart, 2019

Geschreven door: Barr, Catherine
Artikel door: Alem, Katelijne van

10 redenen waarom olifanten geweldig zijn

Ze zijn zorgzaam en knuffelen graag

De auteur

[Recensie] Catherine Barr is opgeleid tot journalist en is redactrice bij het Natural History Museum. Naast het schrijven van (kinder)boeken heeft ze jarenlang campagne gevoerd met Greenpeace. Ze werkt samen met haar partner in hun ontwerpstudio.

De illustrator

Hanako heeft gestudeerd voor een graad in psychologie aan het Goldsmiths College. Daarna kreeg ze opnieuw passie voor kunst en werd illustrator. Ze verkocht haar t-shirts, wenskaarten en prints op een aantal marken in Londen. Ze werd vervolgens moeder en verhuisde met haar familie naar Nieuw-Zeeland. Ze werkt nu voor meerdere uitgevers.

Boekenkrant

Achterflaptekst

“Wist je dat olifanten de grootse landdieren ter wereld zijn? En dat ze leven in kuddes waarin oma-olifanten de baas zijn? In dit boek leer je 10 bijzonderheden over de olifant. Als je het uit hebt weet je waarom olifanten zo geweldig zijn!”

Verhaal

Dit boekje is gevuld met eenvoudige, korte teksten. Ze staan vol met leerzame feitjes over dieren. Zo lees je bijvoorbeeld dat een olifant op honderden kilometers afstand een onweersbui kunnen horen met hun grote oren! Op iedere dubbele pagina een nieuw feit over de olifant, met prachtige illustraties die laten zien wat er uitgelegd wordt.

Vormgeving

Een prettig vormgegeven boek, met een mooie uitsparing van een olifant in de kaft. De olifanten zijn vriendelijk en stoer weergegeven en zullen kinderen zeker aanspreken. Fijne details waardoor de informatie goed tot het kind zal komen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles