Zaterdag, 9 oktober, 2021

Geschreven door: Elston, Ashley
Recensie door: Wortman, Sanne

10 Truths en een Dare

Terug in de grote gezellige familie van Ashley Elston

[Recensie] Olivia is bijna klaar met haar eindexamenjaar. Ze heeft altijd goed haar best gedaan en zeer hoge cijfers gehaald. Het enige wat haar nu nog rest is een week vol eindexamenfeestjes. Ten minste… Dat dacht ze.

Als Olivia een mail krijgt van school waarin staat dat haar golflessen niet goedgekeurd zijn, en ze dus een halve punt tekortkomt om haar diploma te krijgen, lijkt alles in de soep te lopen.

Plot
In een poging alles op te lossen voor de diploma-uitreiking, schakelt Olivia de hulp in van haar beste vrienden Charlie, Wes en Sophia. Deze laatste kennen we als hoofdpersoon van Elstons vorige boek, 10 blind dates. Er gaat natuurlijk van alles fout en het wordt al helemaal ingewikkeld als een bepaalde jongen toch steeds leuker blijkt te zijn. Het plot was niet verrassend of ingewikkeld, maar soms is dat gewoon hartstikke lekker.

Sfeer
In dit boek zaten een heleboel bekende namen voor degenen die 10 blind dates al gelezen hebben (al is 10 truths en een dare ook prima los te lezen). Je bent terug in de grote, gezellige familie Messina. Alleen zat de sfeer er dit keer minder in. Olivia sluit zich af voor de familie en gaat vooral om met Charlie, Sophia en Wes. Er leek nog even kans op wat meer diepgang rondom de nichtjes waar ze altijd ruzie mee hebben, de Valse Meiden, maar die hoop was tevergeefs.

TijdvoorTijdschriften

Niet alleen de familiesfeer was minder aanwezig, het boek was in het algemeen wat negatiever qua sfeer. Olivia heeft veel stress om haar eindexamen en maakt nogal stomme fouten, wat niet heel gezellig is om te lezen.

Modern
Sommige stukjes zijn vanuit het perspectief van Charlie, Sophia en Wes geschreven. Dit zorgde voor leuke afwisseling. Een extra leuk aspect hierbij was dat ze telkens met Olivia’s telefoon wisselden, wat natuurlijk voor veel onhandige, grappige situaties zorgt. Ook wel leuk om over na te denken. Wie zou jij vertrouwen met jouw telefoon?

Al met al was het weer een luchtig, vermakelijk boek van Ashley Elston, maar niet zo leuk als haar vorige.


Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles