Zaterdag, 28 september, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Groot, Denise de

Alle wielen in de file

“Dit wordt uren in de file staan”

[Recensie] Familie Beer gaat gezellig bij oma en opa logeren. Hartstikke leuk, maar ze moeten er eerst maar eens zien te komen… En dat gaat niet zo makkelijk als het klinkt.

EĂ©n van de grootste irritaties in het verkeer is denk ik wel file. Ook familie Beer wil niet in de file komen. Helaas gaat het bij het tankstation al snel mis, er staat een enorme rij.

Papa Beer wordt langzamerhand chagrijnig en wil steeds doorrijden, voordat ze weer in een andere file terecht komen.

Alle wielen in de file is een prentenboek met prachtige illustraties. In het verkeer is zo veel te zien. Familie Beer komt ziekenauto’s, brandweerwagens, politieauto’s, taxi’s, bussen en nog veel meer tegen. Kleine Beer kijkt zijn ogen uit, en alle lezers ook!

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Een leuke toevoeging aan dit boek is dat niet alleen de titel rijmt, maar dat dit hele boek op rijm is geschreven. Hierdoor kunnen jonge lezers heel makkelijk de zin afmaken. Makkelijke rijmwoorden zoals rij en blij, maar ook wat moeilijkere rijmwoorden zoals beren en logeren zijn verwerkt in dit verhaal.

Naast dat dit boek goed meewerkt aan de woordenschat, kun je er ook leuke telopdrachten mee doen. Laat kinderen de auto’s tellen, of de wielen en ze zijn eventjes zoet.

Dit boek is goed inzetbaar voor thema’s die te maken hebben met verkeer of vervoer en staat gewoon leuk in je kast.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles